Szekeres Viktor

Éjjellátóval vadásznak kalózokra a magyar mozikban

Egyes mozikban már éjjellátó berendezésekkel figyelik a biztonsági emberek a nézőteret, hogy kiszűrhessék azokat, akik felvételt készítenek az éppen vetített filmekről.

Az InfoRádió értesülései szerint éjjellátó berendezésekkel figyelik a Cinema City mozikban az új James Bond-film, a Skyfall nézőit. A húsz magyarországi filmszínházat működtető I. T. Magyar Cinema Kft. marketing és pr-igazgatója, Buda Andrea szerint erre azért van erre szükség, hogy megelőzzék a sikerfilmek rögzítését. Ezen értesülést annyiban mi is meg tudjuk erősíteni, hogy a 007 - Skyfall Cinema City Westendben rendezett sajtóvetítésén is felhívták az újságírók figyelmét arra, hogy biztonsági őrök éjjellátóval pásztázzák a nézőteret.

Az óvintézkedésre Buda elmondása szerint csak bizonyos filmek esetén kerül sor, de hozzátette, hogy arra is nagyon ügyelnek, hogy az ellenőrzések semmilyen módon ne zavarják a kikapcsolódásra vágyó közönséget - ezt ismét csak megerősíteni tudjuk. Olykor egyébként az efféle ellenőrzés a külföldi stúdiók határozott kérésére történik a vadászok által éjjelente használt távcsövek segítségével. Eddig mindössze egy kalóz "bukott le", de később kiderült, hogy nem illegális cselekményt valósított meg, csupán enyhén ittasan "helytelenkedett" a moziban.

Persze mindez valószínűleg csak sok hűhó a semmiért, hiszen Magyarországra nem túlságosan jellemző, hogy videófelvételek kerülnének ki a premierfilmekről, a 007 - Skyfallból is bőven található letölthető verzió a neten, más forrásokból. Aki pedig a film hangját akarja rögzíteni, s azt nyilvános előadás közben teszi, nem feltétlenül lenne lebuktatható éjjellátókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #15
    A véleményem: NYASGEM, KÖCSÖGÖK. Aki akarja, magára veszi, jelöltem van.
  • Zoltan21 #14
    LOL és gigaLOL.
    A kamerás felvételek, nem Magyarországon lettek felvéve, hanem Oroszországban, vagy Ukrajnában (erről a cirill betűk árulkodnak), nálunk csak a hangot veszik fel és illesztik rá a filmre (na most, ezt hogyan tudják kiszűrni?).
    A hírekben, mégis magukat égetik, hogy nálunk vannak felvéve, de a bemutatói anyagon is rajta volt a cirill betű.
  • zord01 #12
    Sőt, hogy pontosabb legyek, a kémkedő nézők után kémkednek a kémfilmen...
  • zord01 #11
    Kémkednek a kémfilmen... ironikus...
  • Magiszter #10
    Előadás közben magnézium fáklya a levegőbe... Ott égne lyuk a fejükbe :)
    Az más kérdés hogy utána téged vagy összeverne a tömeg, vagy 25 év börtönt kapnál (ismerve az "i"gazságos törvénykezést Mo.-n), esetleg mind a kettő...
  • Narxis #9
    Aztán nehogy valaki az öklével vadásszon ezekre a "derék" biztonsági őrökre...
  • Wittgen #8
    HaLlak65: Véleményem szerint, aki törtvénytelenséget követ el, az lemond a személyiségi jogairól, így megfigyelése indokolt.

    jawarider2: Teljesen igazat adok Neked.

    endrev: ez is így van, osztom. Én pl nem vagyok hajladó mozis RIP-eket megnézni, számomra többet ér, ha moziban látom, vagy megvárom a jó minőségű BD-t. Ha egy filmre úgy gondolom, hogy megéri majd - és pénzem is van rá -, megnézem moziban. Persze van, amikor csalódok, de hála Isten az a kevesebb.

    A másik meg: pl a kaposvári mozi az elmúlt 1-2 hónapban sikeresen realizált elmaradt bevételként vagy 4 ruppót, mivel b*sztak bemutatni a Loopert (tegnap láttam rip-ben eredeti nyelven, jó film), Lawless-t, Savages-t...stb. Ezek maradnak ingyenesen megnézetttek, holott fizettem volna értük a moziban. És ne gyertek azzal, hogy máshol is van mozi, mert nem ér 1 film sem annyit, hogy az ember minden költséggel együtt 6e Ft-ot kiadjon érte.
  • Kriszt85 #7
    Állandó vita baráti körben, ez a kamerás verzió nézése. Hogy az én hülyeségem, hogy nem nézek meg kamerás verziót. Ha egy filmet várok és még látványos is, akkor ha nem sikerül elmenni moziba, inkább várok pár hónapot míg megjelenik dvd-n, ha meg nem várós film, akkor meg azért ráér hogy megnézzem, ha lesz normális minőségben. Dolog, hogy a tv kis képe meg hangfala nem adja vissza a mozis élményt, de akkor is egy sötét kamerás kép meg torz dobozhang még élvezhetetlenebbé teszi. Szerintem sokan ezért (is) fikáznak sok filmet, hogy nem tetszett, mert így nézik meg, illetve nem is nézik csak megy mellettük gépezés meg mit tudom én mi közben és a végén meg elkönyvelik de sz@rnak. Jó persze van, ami más miatt rossz... hagyjuk.
  • KRTuning #6
    Az aréna mozijában ott figyelt jobb oldalt egy piros blokk, gyanús lett így előkaptam a kamerás mobilt és lám, világított mint a karácsonyfa. (az infra fénye látszik kamerán keresztül, pl távirányítóé)
  • drsx #5
    Már látom a következő hír címét:
    "Kalózok vadásznak éjjellátós biztonsági őrökre nagy teljesítményű, DVD íróból kiszerelt infralézerrel a magyar mozikban" ;)

    drs