Szekeres Viktor

Péntektől nézhetjük az új Battlestar Galactica-sorozatot a neten

Hosszas várakozás után meghallgatásra találtattak a BSG-rajongók imái, hiszen pénteken végre elstartol a Blood & Chrome című új sorozat. Ez a jó hír.

Érdekel a BSG: Blood & Chrome?
  • Igen, nézni fogom.
  • Megnézem, de csak ha kijön az összes rész.
  • Majd, ha jókat olvasok róla.
  • Nem érdekel.
A hét elején jelentették be, hogy a Battlestar Galactica: Blood & Chrome világpremierjére pénteken kerül sor, s mivel a tervezett sorozathoz készült, tévéfilm hosszúságú pilot websorozat formájában fog napvilágot látni, ezért ebből a premierből a hazai BSG-rajongók is részesülni fognak. Magának a websorozatnak a híre persze első blikkre csalódást jelenthet, de a Syfy ezt már tavasszal bejelentette, azonban most mintegy reménysugárként az is kiderült, hogy a jövő év első felében a tévében is látható lesz a Battlestar Galactica: Blood & Chrome felvezető filmje, s február 19-én, bővített verzióban DVD-n is megjelenik.


A Battlestar Galactica: Blood & Chrome tíz darab 7-12 perces epizód formájában a Machinima webes sorozatokra és exkluzív tartalmakra szakosodott csatornáján fog debütálni, azon a platformon, ahol a tavaly Mortal Kombat-websorozat, idén pedig például a Halo 4-hez készült élőszereplős sorozat, a Forward Unto Dawn volt látható. A tervek szerint a teljes pilot négy hét alatt kerülne fel a netre, ami azt is jelenti, hogy várhatóan heti két-három alkalommal nézhetünk meg újabb és újabb epizódokat a websorozatból.

Eredetileg a Syfy természetesen klasszikus formátumú tévésorozatot tervezett a Battlestar Galactica: Blood & Chrome-ból, mely az első Cylon-háború 10. évében játszódik és főhőse a fiatal William Adama. Miképp az eredeti szériából, amely valójában feldolgozás, ebből is egy 2 órás tévéfilmet rendelt a csatorna, mely minősége és a nézői visszajelzések alapján kívánták eldönteni, hogy érdemes-e továbbgondolniuk a projektet.


Azonban ebből a továbbgondolásból nem lett semmi, ugyanis a csatorna illetékesei úgy döntöttek tavasszal, hogy a leforgatott pilot, melynek egyik főszereplője a magyar Bordán Lili, nem a csatornán fog bemutatásra kerülni, hanem csak a neten. A Syfy a hivatalos verzió szerint egy új disztribúciós modellt akar kipróbálni, mely szerintük akár a sorozatok vagy a televíziózás jövőjét is jelentheti, de nehéz elhinni azt, hogy ha aranybányára leltek volna, akkor azt ne a tévében tárnák fel.


A Cylon robotokat gyártó tudóst alakító Bordán Lili mellett tévéfilmben, vagyis a websorozatban a Skinsből ismert Luke Pasqualino lesz William Adama, a harmadik főszereplő pedig Ben Cotton lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • loky #10
    Megvolt az első kettő. Nagyon bejövős, bár a cgi-n meglátszik a költségvetés.
  • NEXUS6 #9
    Megnéztem az elsőt és egész kellemes volt. Tűrhető színészi játék, jó látvány, ha a sztori is rendben lesz, nekem ok.

    A fő sorozat nekem anno bejött, bár egyben néztem meg az összes évadot. Úgy a sztori is előbukkant.
    ;)
  • cylonflatus #8
    Itt az első rész, meggyőződhetsz, hogy a végleges zenének semmi köze ahhoz az ideiglenes foshoz.
  • Jobrog #7
    Ok, kösziRengeteget olvasok, de így még sosem hallottam/olvastam.
  • cylonflatus #6
    1.) Ha az első videó zenéjét fikázod jogos, de azt nem árt megjegyezni, hogy az egy korai montázs (még az előzetes szót sem érdemli meg) ami alá toltak ideiglenesen valami pörgőset a hatásvadászat kedvéért. Rohadtul nem ilyen zenéje lesz, aki az eredeti zenét csinálja hozzá ő Bear Mcreary és egy zseni. De ha mégis benne lesz az a téma (amit kétlek) akkor megvan a kivételt erősítő szabály :P
    2.) Egy trailer mit mutasson többet? Spoilerezze el a sztorit? De ok, még ha van is benne valami leszarom: a film legyen jó, ne a trailer!

    A Skyfy-nál meg szopjon kutyát mindenki!
  • endrev #5
    Jobrog, de, szónoki. :) A "költői kérdés" eredetileg "szónoki kérdés", csak az előbbi kifejezés terjedt el, ám a kettő ugyanaz. A költő szónokian teszi fel a választ nem igénylő kérdését, csak mivel versben teszi és így költőként, félműveltek elterjesztették a "költői kérdés" kifejezést. Mivel itt most nem versben fejeztem ki magam, a kérdés szónoki volt, és nem költői. Bocs a kitérőért. :)
  • BrockSamson #4
    Arra leszek kivancsi, hogy mikent tudnak majd feszultseget kelteni ugy, hogy a foszereplorol es valoszinuleg nehany mellekszereplorol is tudjuk, hogy nem halhatnak meg, illetve valamilyen szinten a haboru kimenetelet is ismerjuk.
  • Jobrog #3
    Szónoki? Költői a szó amit keresel.
  • paraszgyerek #2
    Egyik szemem sír, a másik nevet... remélem ezúttal a sztori és forgatókönyv kiagyalói is a helyükön lesznek és nem rúgják félre a labdát a gólvonalról.
  • endrev #1
    Hát most erre mit mondjak? Nekem ebből az jön le, hogy hűen a BSG hagyományaihoz: nem szól semmiről, csak baromi látványos. Tényleg, modellezni azt tudnak, le a kalappal.

    Honnan állapítom meg?
    1. Nem ilyen zenéje lenne az előzetesnek.
    2. Mutatna is valamit. Ha lenne mit. De nincs. :S

    Miért kell elpazarolni a millió dollárokat a látványos semmire?!

    Szónoki kérdés volt.