Szekeres Viktor

Most már biztos, hogy lesz Hobbit 3

Peter Jackson túl gazdagnak ítélte Tolkien Hobbitját, hogy csak két filmben valósítsa meg adaptációját, s a történetet a hivatalos függelékkel kiegészítve trilógia formájában fogja tálalni a mozikban.

Ami eddig csak pletyka volt, most valósággá vált: Peter Jackson Facebook oldalán erősítette meg, hogy a Gyűrűk urához hasonlóan a Hobbit is trilógia lesz. Ez azt jelenti, hogy az itthon december 13-án bemutatásra kerülő A hobbit: Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey) és a 2013-as A hobbit: Oda és vissza újra (The Hobbit: There and Back Again) után várhatóan 2014-ben is láthatunk egy epizódot a Tolkien-adaptációból.

"Csak a forgatás befejeztével nyílik lehetősége az embernek arra, hogy leüljön és megnézze a filmet, amit készített. Alkotótársaimmal nemrég megnéztük az első epizód korai vágását, valamint a második film egy jókora szeletét. Elégedettek voltunk azzal, ahogy összeállt a történet, főleg a karakterekkel és az őket életre keltő színészekkel. Adódott is az egyszerű kérdés: kihasználjuk a lehetőséget, hogy tovább mesélhessük ezt a történetet? A válasz pedig filmkészítői lelkülettel, és természetesen rajongóként is magabiztos "igen" volt." - írja Peter Jackson. Ezt követően a rendező még fejtegeti, hogy ők tudják, hogy a történetnek mekkora része nem kerülne bele a végső verzióba, ha most nem élnének ezzel a lehetőséggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sliderx #12
    Innen már csak egy lépés a Húrin gyermekei.
  • BaliBoy #11
    Na az tényleg ütne ha az óidőkből lenne egy kis felvezetés. :))
  • H3nG #10
    Esetleg kicsit mesél a szilmarilokból a sárkányokról is :) De szép is lenne ^^ Pár kicsi részlet a HOME-kiadásokból.
    Nekem a balrognál is hiányzott a filmből hogy kis is ő :D De a környezetemben senkit nem zavart-ott egy nagy muksó tűz meg ősi meg minden és jó erős gyorsan túlléptek rajta- én meg utánna olvastam magamtól :)
  • Narxis #9
    Én nagyon örülök ennek a hírnek, nem kételkedem Peter Jackson hozzáértésében, szerintem nem arról van szó, hogy betűről betűre lemásolta a könyvet hanem inkább kipótolta Tolkien jegyzetei és a függelék alapján, talán még hozzá is tett valamit saját maga hiszen nyilván ez a film bármennyire is a könyvön alapul mindig hordozza a készítő/készítők ujjlenyomatát.
  • sandor8206 #8
    nem kell Tarr szintre lépni csak pl: írok 3 történést és ha ez egy filmbe lenne megcsinálva akkor meg jönne a sok okos, hogy túl szúfolt
    Tóváros elpusztítása, samug legyőzése, öt sereg csatája
    és ezen felül még rengeteg fontos esemény történik
    + rengeteg új jelenet pl: eleve Frodónak meséli bilbó a sztorit, lehet csak az lesz egy sima 10-15 perces felvezetés
  • sandor8206 #7
    hú de bölcs vagy
  • WoodrowWilson #6
    Hát, elmehetünk esetleg tarri szintekre, és mondjuk a parti Bilbónál tarthat háromnegyed óráig, de akkor szar lesz a film.
  • carville #5
    Konténert is beletuszkolhatsz egy tölcsérbe, akkor is csak annyi fog átférni belőle, amennyit a tölcsér átenged.
  • sandor8206 #4
    nem tudom mi köze van egy filmnek ahhoz, hogy milyen hosszú irományból csinálták?
    rengeteg filmet gyártottak P.K. Dick novellaiból is még is simán meg lettek 1.5-2 órásak
  • WoodrowWilson #3
    Én is attól félek, hogy a mennyiség a minőség kárára megy. Erősen használni kell a függeléket, hogy kitegyen egy trilógiát, de még így sem vagyok biztos a végeredményben.