Szekeres Viktor

Az ősz legjobban várt új tévésorozatai

Jön Hannibal Lecter, Sherlock Holmes és a női Watson, eltűnik az áram a világból, nácik törnek uralomra, tűzparancsot tagad meg egy atom-tengeralattjáró.

Hány sorozatot követsz figyelemmel<br> a még futók közül?
  • Egyet sem.
  • Egy-kettőt.
  • Maximum ötöt.
  • 5-10 között.
  • Tíznél is többet.
Amerikában az országos kereskedelmi csatornákra a tévésorozatok jó része ősszel fog visszatérni, a kínálat egy kisebb részére azonban majd várni kell pár hónapot, hogy 2013-ban kerüljenek bemutatásra kifutó, illetve nézettség hiánya miatt műsorról levett szériák helyére. Értelemszerűen a májusban berendelt újonc sorozatok egyik felének premierjére is sor kerül már szeptemberben, s ezek közül nem egy igencsak érdekesnek tűnik. Némelyik olyannyira, hogy alig pár hónappal a kinti bemutatójukat követően itthon is láthatóak lesznek szinkronnal. Azonban, hogy melyiket mikor tervezik bemutatni a hazai adók, arról szokás szerint nagy a hallgatás.


Az eljövendő sorozatok közül igen nagy érdeklődés övezi például Hannibal Lecter tévés debütálását is, azonban Thomas Harris regényeinek hőse, öt mozifilm főszereplője (Az embervadász, A bárányok hallgatnak, Hannibal, Vörös sárkány, Hannibal ébredése) a tervek szerint csak 2013-ban lesz látható a képernyőn a dán Mads Mikkelsen megformálásában az NBC-n. Ugyancsak tavasszal lesz látható a Zero Hour című ABC-sorozat iránt, melyben az egykori Vészhelyzetes Anthony Edwards által alakított főhős egy világméretű összeesküvésre bukkan, melynek gyökerei a náci korszakban keresendők, s mondhatni a világ sorsa kerül a kezébe.


Szerencsére már ősszel is lesznek érdekesen hangzó sorozatok Amerikában, reméljük hozzánk is eljut pár igen hamar. Minden bizonnyal sok embert fog érdekelni itthon az NBC Revolution című drámája, melynek írója a Supernaturalt is készítő Eric Kripke, producerei között pedig ott van J.J. Abrams. A sorozat története meglehetősen nagyravágyó, hiszen egy olyan világban játszódik, melyben hirtelen az elektromosság minden formája eltűnik. A szériában a nagy eseményt követő 15. évben kapcsolódunk be, s miközben haladunk a történettel, visszaemlékezések formájában sok minden derül ki a múltról.


Itthon a papírforma szerint a TV2-n a Doktor House utódja lehet a CBS csatorna krimisorozata, az Elementary, mely egy modern Sherlock Holmes-történet lesz. A recept már bevált, hiszen 10 emberből 7 állítja, hogy az elmúlt évek legjobb sorozata az angol Sherlock volt, mely ugyancsak a mába helyezi főhősét, s annak ellenére köti le az embert 100%-osan, hogy a történeteket ismerjük olvasmány-élményeinkből. Az amerikai verzió persze csak a főhősök neveiben fog hasonlítani az angolra, főszereplője Jonny Lee Miller lesz, helyszíne pedig New York. És Watson doktor keresztneve Joan, ami azt jelenti, hogy a magánnyomozó női partnert kap Lucy Liu személyében, de a készítők megnyugtattak mindenkit, hogy a két fő karakter között nem lesz szexuális feszültség, fel sem merül bennük, hogy bármilyen romantikus kötődés alakuljon ki.


Az ABC-n bár a Terry O'Quinn főszereplésével készült, sátáni-természetfölötti 666 Park Avenue is érdekes szappanoperának tűnik, mégis inkább a Last Resortról beszélnek sokan, mely egy atom-tengeralattjáró legénységéről szól, akik megtagadnak egy tűzparancsot. E lépés következtében az Egyesült Államok közellenségnek nyilvánítja őket és megtorlást kísérel meg. A hajó legénységének tagjai semleges vizekre érve egy kvázi apró atomhatalom polgáraiként próbál meg új életet kezdeni, ami nem lesz túl egyszerű.


A 18-34-es nőket megcélzó CW csatorna tinisorozatai mellett berendelt egy sötétebb tónusú képregény-feldolgozást is. Az Arrow a DC képregény-kiadó egyik hősének, Green Arrow-nak az újragondolása. A karakter korábban már feltűnt a sokkal tinédzsercentrikusabb Smallville-ben is, de természetesen az új Zöld Íjász és a régi között semmilyen kapocs nem lesz, a színészt is lecserélik sokak örömére. Az idei verzióban Stephen Amell fog igazságot osztani.


Melyik új sorozat érdekel legjobban?
  • Revolution
  • Elementary
  • Last Resort
  • Arrow
És a fenti sorozatok mindössze 15%-át jelentik a teljes 2012/13-as kínálatnak, még rengeteg érdekességgel, s jó pár teljesen érdektelennek tűnő, de talán érdekessé váló szériával találkozhatnak a sorozatok szerelmesei. A nagy kérdés, hogy mennyi ideig? Hiszen hiába szerződtetik a sorozatok színészeit 7 évadra, s rendelnek be 13 epizódot az újoncokból, arról hogy mi mennyi meddig marad a képernyőn a végső szót a közönség mondja ki. A minőség ugyanis csak a megfelelő nézőszám kíséretében jelenthet túlélést. Ellenkező esetben akár 2-3 rész után is el lehet búcsúzni egy sorozattól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #9
    En ugy tudom, hogy pont miutan Manny Coto vette at a showrunner szerepet lett sikeresebb a sorozat. A szinvonal mindenesetre nagyot ugrott.
  • Merces #8
    a star trek is beégett az akció orientált sorozattall.....
  • Papichulo #7
    Ahogy winnie is irta, hogy ha erdekel Sir Doyle detektive, akkor probalj ra a britt Sherlock sorozatra. Bar szerintem nem ez az elmult evek legjobb angol sorozata - Dr. Who rajongo vagyok ;) - de ketsegtelenul ott van a dobogon!

    ps: *egyelore
  • fozerl #6
    Fúúú ez a Sherlockos film csúnyán erőltetett és a srác is túljátssza a szerepét. Egyenlőre off nekem.
  • winnie #5
    az egyik megbukott csúnyán legutóbb, nyilván nem akarják erőltetni, a másiknál meg nem akarnak bekavarni a filmnek.
  • Déta #4
    Egy kis Csillagkapu vagy Űrszekerek miért nem játszik??
  • Papichulo #3
    Sem a Dexter, sem a The Walking Dead uj sorozat... itt a premierekrol van szo ;)
  • raveride #2
    The Walking Dead?
  • Eriongtk #1
    Dexter?