Szekeres Viktor

Peter Jackson leforgatna egy harmadik Hobbit-filmet is

Az év egyik legszenzációsabb híre lehet, hogy Peter Jackson harmadik Hobbit-filmben gondolkodik. Kérdés, hogy örülni fognak-e a rajongók, vagy inkább elhúzzák a szájukat.

Cseppet sem alap nélküli értesülést (pletykát?) osztott meg olvasóival a Heat Vision. A tárgy Peter Jackson Hobbit-projektje, a hír pedig annyi, hogy elkészülhet egy harmadik epizód is, legalábbis a rendező és a gyártó Warner Bros. stúdió egyre komolyabban gondolkodik ezen az eshetőségen. Jackson úgy tudná kivitelezni a trilógiára vonatkozó terveit, ha jövő nyáron további két hónapot tudna forgatni Új-Zélandon, s ehhez szeretné megkapni a stúdió áldását, s természetesen anyagi forrásait.

Jelenleg a stúdió, Jackson, producertársa, Fran Walsh, valamint a forgatókönyv egyik írója, Philippa Boyens tárgyal a harmadik rész elkészítésével kapcsolatos logisztikai kérdésekről, hogy miként lehetne kivitelezni a munkálatokat. A letárgyalandó kérdések közé tartozik többek között a visszahívandó színészek új szerződése, valamint újabb Tolkien-jogok megvásárlása.

A terveit Peter Jackson már a Comic-Conon is említette, bár akkor harmadik filmről nem beszélt, mindössze arról, hogy több olyan anyagot is készítettek és készítenek, melyek nincsenek benne az eredeti könyvben, csak különböző, utólag készült Tolkien-munkákban szerepelnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wandor #6
    Én valami olyasmit hallottam, hogy az állítólagos harmadik film összekötné a Hobbit és a Gyűrűk Ura eseményeit. Azért jócskán történtek dolgok a két könyv cselekménye között.
  • H3nG #5
    A hobbit történetét nem nevezném jelentéktelenebbnek(a törpök megtelepednek a magányos hegynél, egy sárkányt megölnek-a Szilmarilokban olvashatsz róla mekkora pusztítást is tudott végbevinni egy -egy sárkány, hogy romboltak porig tünde királyságokat mindenféle segítség nélkül - ráadásul előkerül a gyűrű). A könyvben nincs benne és a gyűrűk uraban is csak említik az északi háborúkat(Nem az 5 sereg csatáját), Gandalf is többször tesz róluk említést hogy harcok folynak ott is. Ezekről a HOME(History of middle earth) -ben több részlet is található. Valószínűleg ezekkel foglalkozna a 3. rész ha tippelnem kéne.
  • WoodrowWilson #4
    Hát, érdekes. A Hobbit azért nem egy Gyűrűk ura, sokkal kevesebb és jelentéktelenebb dolog történik benne. Persze a függelékkel még lehet valamit kezdeni, de én kicsit kétkedve fogadom ezt a hírt.
  • immovable #3
  • Narxis #2


    Remélem kap rá engedélyt, Gyűrűk Ura/Hobbit jöhet minden mennyiségben. :D
  • sad1976 #1
    tegye azt!
    ki nem kakkantja le,hogy mihez van kedve