Szekeres Viktor

Visszatért és sikeres az új Dallas sorozat

Modernizálták a Dallast, folytatták a Ewingok történetét, s ezúttal a Ewing-fiúk, Johnny és Christopher csapnak össze. Persze a legjobb még mindig Jockey.

Megnéz(t)ed a Dallas első részét?
  • Naná! Eredeti nyelven.
  • Esetleg szinkronnal.
  • Csak, ha jó kritikákat olvasok róla.
  • Dehogy nézem.
Amerikának semmi sem szent, gondolhatnánk, ha a sorozat címére nézünk, de idővel megnyugszik az ember, hiszen az hogy folytatják klasszikusnak számító Dallas című sorozatot, egyáltalán nem meglepetés. Ugyanis az 1978-ban egy mindössze 5 részes első évaddal induló széria az utolsó, 357. részét követően (14. évad, 1991-ben) még legalább kétszer tért vissza a képernyőre tévéfilmek formájában. 1996-ban a Jockey visszatér (J.R. Returns), míg 98-ban A Ewingok háborúja (War of the Ewings) folytatta a széria történetét. 2012-ben pedig a Dallas.

Klikk ide!

Az amerikai TNT csatorna még tavaly rendelte be sorozatnak a Dallas felújítását, mely szerencsére nem új Bobby és Jockey Ewingot eresztett egymásnak, hanem folytatta a Ewingok történetét a régről ismerős karakterekkel, s persze jó pár újjal. A régiek közül Bobby (Patrick Duffy), Samantha (Linda Gray) és természetesen Jockey (Larry Hagman) tért vissza a sorozatba (igaz utóbbinál a forgatások megkezdése előtt rákot diagnosztizáltak, így lehet, hogy háttérbe szorítják egy kicsit a karakterét). Csak jelzésképp Duffy 63 éves múlt, Gray 72, Hagman pedig 81 éves lesz idén. Mellettük pár epizódban még láthatunk kedves ismerősöket, például Lucyt (Charlene Tilton), Rayt (Steve Kanaly), s persze Cliff Barnest (Ken Kercheval),

Illetve, ha szó szerint vesszük a visszatérést, akkor még Christopher és Johnny is, azaz Bobby és Pamela "fia", valamint Jockey és Samantha gyereke is ismét szerepel a sorozatban, de természetesen őket nem az egykori sorozat gyerekszínészei alakítják, hanem "igaziak". Előbbit a Született feleségekből is ismert Jesse Metcalfe, míg utóbbit az Irakban, valamint ugyancsak a Született feleségekben látott Josh Henderson játszhatja. S, ha már Született feleségek: az új Dallasban még főbb szereplő az a Brenda Strong, aki öngyilkosságával katalizátor ás narrátor is volt a Lial akác közben - most pedig Bobby feleségét, Ann Ewingot alakítja. (Pamela kikerült a képből.) Az említettek mellett még a Christopher barátnőjét játszó Julie Gonzalo (Rebecca), valamint a Johnny partnereként látható Jordana Brewster (Elena) jut fontosabb szerephez.


A készítők ígérete szerint, aki szerette a régi Dallast, az valószínűleg az újat is kedvelni fogja, hiszen szinte semmi sem változott meg: jelen vannak a régi szereplők, az új Ewingok ugyanúgy viszálykodni fognak egymással, központi szerep jut az olajnak és Jockey természetesen továbbra is mindenkit megpróbál átverni. A premier ennek megfelelően az idei év legjobb kábeles nézettségét produkálta az új sorozatok között, majdnem hétmillióan látták az első két epizódot, s ezen nézőkből is majdnem kétmillióan a 18-49 év közöttiek által alkotott kereskedelmi korosztályba tartoztak. Talán mondanunk sem kell, hogy ilyen eredménnyel a Dallas könnyedén diadalmaskodott a szerdai nézettségi versenyben, egy kábeltévés sorozatot sem néztek többen aznap.

Láttad a régi Dallast?
  • Igen, majd minden részét.
  • Valamennyit láttam belőle.
  • Nem, szinte semmit sem láttam belőle.
Szerencsére a hazai rajongóknak sem kell sokat várniuk a premierre, hiszen azt az RTL Klub még nyáron meg fogja ejteni azt. A klasszikus magyar hangok minden bizonnyal vissza fognak térni, másképp palotaforradalom törne ki, de nagy kérdés, hogy kik vállalják Jocley és Samantha szinkronizálását, ugyanis az ő magyar hangjaik, Kránitz Lajos és Szerencsi Éva sajnos már távoztak az élők sorából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dyra #23
    Hülyeséget beszélsz. Nézd meg az eredeti Dallas-t. Meg nézd meg most kiket választottak be.

    Kapafogú Ray vagy törpe kopaszodó Cliff de akár Jockey mikor volt toppmodell alkat?

    Nem a szépséggel van a baj.
  • Merces #22
    de mind imádnánk ha tehetségtelen szép emberek szerepelhetnének csak ,vagy törpék mint abban a várj csak..........igen beverly hills 90210 na ebben
  • zetortraktor #21
    Hogy lehet valaki ennyire felszínes? Ha szép ember szerepel egy sorozatban, akkor fúj, azt nem nézed, de ha csúnya, akkor az királyság és rohansz nézni? Aki szép, az ne is kaphasson szerepet tévében, csak a csúnya emberek?
  • Atomreaktor #20
    Sajnos ez a mai trend, a fiatal szereplők modellek lehetnének inkább nem színészek. Ez mindkét nemre igaz.
    Jockey ebben a sorozatban is benne van, a második részben pl. elég sokat szerepelt és látszik rajta, hogy élvezi, hiába öreg, a mimikája a régi.
  • dyra #19
    Jockey volt ennek a sorozatnak a kulcsa. Képtelenség, hogy hosszú távon sikeres legyen, hiszen képtelenség még egy Larry Hagman-t "csinálni". Azt ugyanis már ott el szúrták, hogy két ilyen bájgúnár alakítja a gyerkőcöket. Azért ha jön egy két részt biztosan megnézek.
  • Atomreaktor #18
    Nekem tetszett az első két rész, nem lesz ez rossz ;)
  • Zombee #17
    A szlogen is erre utal. Ezt tényleg csak azok érthetik, akik látták - bár arról a hírhedt csavarról szerintem az is hallott, aki nem látta :).
  • Seth #16
    Jockey nem lett öngyilkos az eredeti végén vagy azt is csak álmodta valaki ? :)
  • dresden1 #15
    A vicc az, hogy nem maradt meg.
  • pityu30 #14
    Nem teljesen, asszem új nője van akkortájt.