Szekeres Viktor

Lucas helyretette a Star Wars egyik nagy rejtélyét

A Csillagok háborúja hatalmas hatását a mozizókra remekül jelzi azt, hogy órákon át vitatkoznak el a film egyes jelenetein, többek között azon, hogy vajon Han Solo lőtt-e először. Lucas most lezárta a vitát.

George Lucas a napokban interjút adott a Heat Visionnek a Baljós árnyak 3D-s premierjének alkalmából, s a beszélgetés során elhangzott pár érdekes dolog, még az is, hogy az interjú helyett az Indiana Jones ötödik részének a forgatókönyvét kellene írnia a rendező-producer-írónak. Lucas többek között kitért a Star Wars-os változtatásokra, melyekkel kapcsolatban elmondta, hogy azok nem szokatlanok a filmes világban, nem csak ő változtat, s nem is érti, hogy ha ezt megteszi, akkor az hirtelen sokak számára a világvégével egyenlő. Ezután persze mindenkit megnyugtatott azzal kapcsolatban, hogy a mostani mozipremierben nincs változtatás, mindössze a harmadik dimenzió számít plusznak.


"Ez nem valami vallási esemény. Gyűlölöm, hogy állandóan ismételgetnem kell, de ez csak egy film." - kezdte annak magyarázatát, hogy hatalmas vitákat generált a a Csillagok háborújában a Greedo - Han Solo-jelenet, vagyis az, hogy ki lőtt előbb. (Mint azt mindenki tudja, az eredeti filmben és a felújított verzióban némiképp különbözik a jelenet, a videó jól összehasonlítja a két változatot.) Lucas elmondta, hogy azért változtatott a jeleneten, mert azt sokan félreértették: azok, akik azt szerették volna hinni, hogy Han Solo egy hidegvérű gyilkos. Holott erről szó sincs, mindössze a közeli felvételek miatt nem lehetett látni, hogy Greedo akarta meglőni először Harrison Ford karakterét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #19
    Hogy azért valamiről szó is legyen: nem árt tisztázni, hogy Han Solo körözött bűnöző, amikor megismerjük, szóval olyan nagy törést a lelkivilágomban nem okozna, hogy ő lő először. Még értelme is lenne annak, mivel felismeri, hogy Greedo nem társalogni jött, és a rá kitűzött vérdíj sem követeli meg, hogy életben legyen. Márpedig halva könnyebb előállítani valakit. Lehet az úgyis önvédelem, hogy ő lő előbb. Nem muszáj megvárni, hogy a másik előbb kilyukasszon, és csak utána lővöd le.
  • cateran #18
    En sem ertem mit pampog:D Ismert es bevett szokas visszaemlekezeseknel jelen idoben beszelni "Mintha tegnap tortent volna, ugy emlekszem ra. Atmegyek az udvaron, kinyitom a kaput. Csodalatos emlek"
    vagy
    "-Erted? Ott allok elotte es hulyen erzem magam....Szar elmeny volt!"

    Meg ezer es egy pelda....
  • xuldar #17
    "...előző mondatokban felvezetett..."
    Mielőtt troll barátunk ebbe is beleköt.
  • xuldar #16
    A szövegkohézióról annyit, hogy rajtad kívül szerintem senki nem értette félre (akarta direkt félreérteni?). Általánosban valamikor Greedonak öltözött, második lett. Előző évben (segítek, az előző mondatban felvezetett általános iskolai Greedos farsanghoz képest) Boba Fett. Javaslom, tanulj nyelvtant, mielőtt mást kioktatsz belőle. Okoska.
  • Merces #15
    most akkor ki lőtt előbb_?
  • Tomalak #14
    Ahhoz, hogy ez egyértelmű legyen Mr Troll, bőven elé, ha az olvasó rendelkezik egy minimális intelligencia szinttel. Vagy csak hasogatod a szőrszálat, ami most nem jött be.
  • Mardekár #13
    Most ezzel akarod leplezni, hogy nem végezted el az általánost? :) Fogadok még most sem érted, hogy mi a probléma az idézett mondatoddal:

    "Előző évben Boba Fet voltam."

    Ajánlom gondolkodj el azon, hogyan kellett volna írni ahhoz, hogy az akkori időkre utaljon vissza a mondat, ne 2011-re.
  • NEXUS6 #12
    Tudjátok...?


    Ajjajjj, itt komoly gondokat sejtek?


    (Na mi az nem bejövős ha visszanyal az elem? Elveszítjük a humorérzékünket mi, Morcoska?)
  • Mardekár #11
    Az elég gáz, mert csak gimnáziumban kellett volna tanulnod szövegkohézióról, ahhoz, hogy tudd, mi a gond a kommenteddel. De sebaj, tudjuk mi, hogy hülye vagy.
  • NovaTerra #10
    Vagy, hogy miért építenek másodjára is egy olyan szuper halálcsillagot, ami egy lövéstől felrobban.