Szekeres Viktor

Az utolsó 3D-s Star Wars-előzetes lett a legütősebb?

A legutóbbi 3D-s Star Wars-reklámot százmillióan látták, köszönhetően annak, hogy a Super Bowl közben mutatta be az NBC csatorna. A premierre órákon belül sor kerül.

Szó szerint már csak órák vannak Star Wars I. rész: Baljós árnyak (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) 3D-s verziójának premierjéig, s az eheti bemutató alkalmából az elmúlt napokban maximumra csavarva folyt a film kampánya. Ennek csúcspontja minden bizonnyal a vasárnapi amerikaifoci-döntő, a Super Bowl közben bemutatott fél perces előzetes volt, melynek egyszeri sugárzásáért 3,5 millió dollárt kellett fizetnie a Fox stúdiónak és a LucasFilmnek. Kérdés, hogy mennyire érte meg?


A meccs közben, 100 millió néző előtt leadott promó egyébként meglehetősen csalafinta, hiszen Mark Hamill láthatjuk az elején Luke Skywalkerként, s később is több Csillagok háborúja-film részleteivel próbálják felkelteni a nézők figyelmét. Pedig, mint tudjuk, egyelőre csak a Baljós árnyak 3D-s konverziója készült el, s jövőre, ha nem lesz gigantikus bukás a film (ez valószínűtlen), jöhet a Klónok támadása, azaz 2015-ben az eredeti 1977-es alkotást is láthatjuk. Persze, ha felgyorsítják a konvertálást, illetve zajos a siker, akkor előfordulhat, hogy nem kell ehhez évet várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #5
    Az a baj, hogy az 1-3 epizód nekem elég gyenge, kb CGI demo kategória. Ráadásul iszonyat gáz a motion capture. Azon filózok, hogy talán nem is használták, annyira természetellenes a CGI alakok mozgása.

    Szerintem ezt a részt is kihagyom, egyszerűen nem tudom magam rávenni, hogy újra szembesüljek azzal a nagyfülű, hosszúnyelvű viccesnek szánt köcsögséggel, meg amint a békalények lealázzák a kb józsefvárosi piaci lépegetőkutya komolyságú robothadsereget.
    A roppant ellenszenves kékszemű tudálékos kissráctól, a lúzer mamájától még most is kiráz a hideg.
    Amikor meg Ewan McGregor az épp kiszenvedő Liam Neesonnak szerelmet vall, akkor az öcsémmel egymásra néztünk és hangosan felkiáltottunk: Bazmeg, ezeeek buuuziik!!!!

    Azért jó volt ezeket a régi emlékeket felidézni, lehet, hogy mégis csak megnézem!
  • winnie #4
    tudom, úgy értem. a disney bemutat kettőt, évi egy star wars, meg most van titanic. kiderül, lesz-e rájuk kereslet. engem nem nagyon érdekelnek 3d-ben, de lehet, hogy azok közül szerez nézőt, akik ezeket a filmeket még nem láthatták mozikban. nekik a 3D bónusz lehet és végre láthatják, hogy milyen a new hope nagy vásznon.
  • Bendzs #3
    Nem az alapból 3D-ben forgatott filmekre gondoltam, hanem a kultuszfilmek konvertálására. ;)
  • winnie #2
    "CGI szikla R2D2 előtt, stb"

    ez biztos, hogy rettentően megosztotta a rajogótábort:)

    évente pár 3D-s film elfér. főleg, ha van rájuk igény.
  • Bendzs #1
    Remélem nem csinálnak rendszert abból, hogy minden filmet 3D-sítenek (egyrészt nem lennének új filmek, másrészt a rajongók táborát is megosztja (lásd: BluRay verzió, Vader "NOOOOOO!"-ja, a CGI szikla R2D2 előtt, stb...))