Szekeres Viktor

Új lenyűgöző, 12 perces videóanyag érkezett a Hobbithoz

Aki szeret a színfalak mögé pillantani, az ismét eltáthatja a száját azon, hogy mekkora előkészületeket igényel egy olyan gigantikus produkció, mint a Hobbit - köszönhetően Peter Jacksonék ötödik videójának.

A héten csodálhattuk meg először a Hobbit első előzetesét, s nézhettük újra a forgatási munkálatokról készült négy, egyenként kábé tíz perces videót. Most pedig újabb színfalak mögötti betekintéssel örvendeztetnek meg minket a The Hobbit: An Unexpected Journey készítő, hiszen a film Facebook oldalán megjelent a sorrendben ötödik produkciós videó is - kvázi karácsonyi ajándékként. A 12 perces, hihetetlen gondossággal és odafigyeléssel elkészített anyag természetesen dugig van tömve érdekességekkel, melyek nem túl spoileresek, így nyugodtan megnézhetőek most is, nem kell kivárni a DVD-megjelenést.


A képsorokat látva azt mondhatjuk, hogy egyáltalán nem túlzás az egyik nyilatkozó állítása, miszerint a filmes történelem egyik legnagyobb stábköltöztetését hajtották végre a készítők. A Hobbitosok ugyanis hónapokat töltöttek el angol, illetve új-zélandi stúdiókban, de az épített díszletes forgatásokat végre szabadtéri felvételek váltották föl. Mindez annak köszönhető, hogy Peter Jackson célja nem változott, a Hobbitban, akárcsak a Gyűrák urában szeretné hazájának, Új-Zélandnak páratlan szépségeit megmutatni. Ehhez pedig rengeteg embert és felszerelést (többek között élő állatokat) kellett a forgatási helyszínekre kiszállítani, ami nem semmi logisztikai folyamat eredményeképp valósulhatott meg. Az első forgatási helyszín pedig nem más, mint Hobbitfalva, amit ezúttal valójában meg is építettek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnar360 #8
    Nagyon ott van...szinte hihetetlen :)
  • DontKillMe #7
    Szívesen el is laknék ilyen helyen. :). Nagyon szép. Nyugodt.
  • H3nG #6
    meduseld palotáját is felépítették aztán lebontották pedig mekkora látványosság lett volna :/
  • Narxis #5
    Eszméletlen...
  • Enton #4
    Nagyon klasszul fest ez a hobbitváros. Én ezt a videót is elnézegetném órákig.
  • zetortraktor #3
    Hullámpapírból meg habszivacsból, de most fából, téglából.
  • Inquisitor #2
    "Az első forgatási helyszín pedig nem más, mint Hobbitfalva, amit ezúttal valójában meg is építettek."
    Azért a Gy.U. filmhez is elég sok elkészült belőle, nem?
  • kids #1
    Lenyűgöző!