Szekeres Viktor

Jól sikerült az új Majmok bolygója-film és még sikeres is

Míg a 2001-es A majmok bolygója az akkori nyár egyik nagy filmjének számított, addig az idei előzményt elnyomta a sok 100-200 milliós produkció. A Lázadás azonban még így is sikeres és jó lett.

Amerikában pénteken mutatta be a Twentieth Century Fox A majmok bolygója: Lázadás (Rise of the Planet of the Apes) című filmet, mely nálunk augusztus 18-tól lesz látható. Hollywoodban sokan úgy vélték, hogy a 93 millió dollárból forgatott film nagyjából olyan teljesítményt fog nyújtani a jegypénztáraknál, mint a múlt heti bukta Cowboyok és űrlények, azonban a nézők sokadjára cáfoltak rá az előrejelzésekre.


A majmok bolygója előzményfilmje ugyanis csak pénteken 19 millió dollár bevételt hozott, míg múlt heti western scifi csak 13 milliós nyitónapra volt képes. Mindez azt jelenti, hogy Rupert Wyatt James Franco főszereplésével készült filmje vasárnapig 50 millió dollár bevételre számíthat. Ha pedig azt nézzük, hogy A majmok bolygója: Lázadás a kritikusok szerint is elég jól sikerült, akkor a hosszú távú kilátások is meglehetősen rózsásak. (A film a RottentTomatoes kritikaösszesítő oldalon jelenleg 80%-os indexszel áll, az eddigi 141 kritikából 113 volt pozitív és csak 28 negatív.)

Érdekesség, hogy a 2001-es A majmok bolygója annak idején 68 millió dolláros nyitóhétvégét produkált, de annak főszereplője a sztárstátuszba fellépett Mark Wahlberg volt, rendezője pedig Tim Burton, ráadásul a költségvetése is 100 milliós, ami ma már jóval többet érne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kanduhr #17
    CSak sok értelme nem volt.
  • davidka003 #16
    Hát figyelj szerintem kurva nagy ötlet volt Lincoln helyére majom szobrot rakni. Nagyobbat ütött így.
  • progtogon #15
    ezek mennyire ütősek!!! :-Dkét új poszter a majmok bolygójához
  • kanduhr #14
    Láttam a BTF trilógiát, legalább százszor:) De itt a FÖLDRE tér vissza Walhberg, amihez neki az égadta a világon semmi köze nem volt, még a féregjáratnak se. Az meg megint más, hogy ha majmok uralkodnak a Földön, akkor miért néz ki minden úgy, mintha emberek csinálták volna. Ugyanolyan épületek, rendőrautók stb.
    Ezt hívják ötlettelenségnek és oda nem figyelésnek. (vagy hanyagság, nemtörődömség...)
    Nem csoda, hogy nem tudták folytatni.
  • Phoenix lord #13
    nem? háát mit ne mondjak lehet én sok Sci-fit néztem de nekem az a semmiből elötűnő féregjárat meg az áthaladásnál megkergült "évszám" mutató elég gyanús volt. Látom te se láttad a Vissza a jövőbe című trilógiát pedig ott egész jól le van írva hogy mi is történt itt is ugyanaz történt mint abba a filmbe. a főhős a tettével megváltoztatta a jövőt. és mikor vissza akart térni a földre nem a sajátjába tért vissza hanem egy saját maga generált alternatív univerzumba ahol ugye a majmok uralkodnak a földön. mert ha nem a majmoknak segít hanem a végén CSAK az emberek maradtak volna meg akkor nem biztos hogy lett volna szembetűnő változás a visszatérésekor.de mivel a majmoknak segített így elég szembetűnő volt a változás :)
  • davidka003 #11
    Lehet, hogy nem a jelenébe tért vissza, vagyis biztos (hisz nem volt ott az űrhajó), valószínű, a jövőben maradt, és a majmok valahogy átvették a hatalmat közben.
  • kanduhr #10
    "Hát azt, hogy a majmok uralkodnak a Földön. "

    Aha, de miért? A Földnek nem sok köze volt a másik bolygóhoz... A filmből pedig nem derült ki. Még csak utalás sem volt rá.
  • kalapos01 #9
    És erre nem tudott rájönni Burton, pedig ő volt a rendező? Ejnye. Ennyire nem kéne lenézni.
  • davidka003 #8
    "maga Tim Burton is elmondta, hogy fogalma nincs, mit akar jelenteni az utolsó jelenet."

    Hát azt, hogy a majmok uralkodnak a Földön.
  • Axlkenobi #7
    A Burton-féle verziót anno nagyon vártam, de a végeredmény felemás lett. A látvány, meg a maszkok nagyon ott voltak, a sztori olyan közepes, a vége viszont nagyon zagyva. Látszott, hogy csak a folytatásra volt kihegyezve és lövésük nem volt, hogy mit akartak a befejezéssel. Ha jól tudom, pár évvel később még maga Tim Burton is elmondta, hogy fogalma nincs, mit akar jelenteni az utolsó jelenet.