HENT hírlevél

Nem fizetnek jogdíjat a moldovai TV csatornák

Alig néhány moldovai televíziós csatorna fizet jogdíjat a sugárzott műsorok után. A tévéadók mintegy 80 százaléka kalózfilmeket vetít.

A moldovai kultúrafejlesztési és szerzői jogvédelmi szövetség vizsgálata szerint a moldovai tévécsatornák 80 százalékos arányban kalózfilmeket sugároznak, azaz a vetített produkciók után nem fizetnek jogdíjat. A szervezet adatait 17 helyi adó éves tartalomkínálatának elemzésére alapozza - írja a Moldpres portál.

A szervezet vezetője, Vasile Nastase az adatokat egy sajtótájékoztatón mutatta be, amelynek során hangsúlyozta, rendkívül masszív mértékben sértik a szerzői jogokat a tévétársaságok üzemeltetői. A szakértő szerint tarthatatlan az az állapot, hogy a moldovai Audiovizuális Koordinációs Tanács (CCA), amelynek a jogvédelem erősítése lenne a feladata, az elmúlt négy évben semmi értékelhetőt sem tett a kalózkodás akadályozása érdekében.

Nastase a rendezvényen a Belügyminisztérium, valamint a jogvédelemben érdekelt civilek közreműködését kérte a folyamatos jogsértések visszaszorítása érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lamer the true #1
    Moldova jee. Mekkora lenne már valamelyik hazai adón premier vagy premier előtti filmeket nézni :) A csatorna egy kis jogi hurcolkodás mellett óriási rajongótáborra tenne szert.