Szekeres Viktor

Oscarra jelölt filmrendező halt meg a líbiai harcokban

Líbiában, a Khadafi erői által ostromolt Misratában életét vesztette Tim Hetherington dokumentumfilm-rendező, akinek tavaly bemutatott alkotása, a Restrepo Oscar-jelölést is kapott.

A The Associated Press híre szerint Líbiában meghalt Tim Hetherington, angol fotóriporter és dokumentumfilmes, akit idén Oscar-díjra jelöltek Restrepo című filmjéért, melyet Sebastian Jungerrel rendezett. Az AP meg írta, hogy Hetherington mellett még egy másik fotós, Chris Hondros is életét vesztette a misratai csatározásokban, mely Khadafi csapatai és a felkelők között zajlottak. Egy harmadik fotós, Guy Martin súlyos sérüléseket szenvedett.


Hetherington és Hondros ismert háborús fotóriporterek voltak, az elmúlt években több háborús zónából is hírt adtak a körülöttük zajló eseményekről. A sors furcsa fintora, hogy Tim Hetherington meglehetősen ritkán használta Twitterét, de több hetes hallgatás után éppen április 19-én adott hírt arról, hogy az ostrom alatt lévő Misratában tartózkodik és NATO-csapatoknak nyomát sem látja. (A Twitterét követők száma egyébként egy nap alatt, bár nem túl logikus módon, de megháromszorozódott.)

A Vanity Fair oldalán meg lehet nézni Hetherington háborús fényképeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #6
    Legalább fájdalmasan hülye ne lennél, ha már troll. Szerinted arról nincs hír, hogy több százan halnak meg? Olvass. Csak arról van szinte mindenhol hír. Egy filmes oldalon nyilván filmes halálról van szó, Ilyen alapon ki a faszt érdekel hogy meghalt Bujtor István? Hiszen több százan halnak.
  • cateran #5
    Jah..vagy varjunk csak...EZ a hir:"Líbiában, a Khadafi erői által ostromolt Misratában életét vesztette Tim Hetherington dokumentumfilm-rendező....Az AP meg írta, hogy Hetherington mellett még egy másik fotós, Chris Hondros is életét vesztette a misratai csatározásokban, mely Khadafi csapatai és a felkelők között zajlottak. Egy harmadik fotós, Guy Martin súlyos sérüléseket szenvedett."

    A tobbi suket duma....Masreszt megismetlem: Ki a faszt erdekel? (igen, csak trollkodni jottem:P) Tobb szazan haltak meg, csak hat ok szegenyek "noname" figurak...Raadasul ok talan meg szerettek volan elni, ezek meg nyilvan untak az eletuket, azert mentek haborus zonaba (hagyjuk a suketelest a tomegtajekoztatasrol...)
  • kalapos01 #4
    Ejha, azért nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne értelmezni egy ilyen hírt. Jó, IQ-harcos fórumozói szinten lehet, hogy fennakadásokat okozhat.

    Nem, nem kell meglepődni, sem sajnálni, ahogy a fölötted lévő ostobenkó kérdezi. Ez egy hír, miszerint meghalt. Ennyi. Nem érdemes tovább keresni a filmjeit, a tudósításait. Tudj róla.
  • Kindred Blades #3
    Na ez az.
    Most sajnálnom kéne?
    Inkább sajnálom azokat a civileket, akik csak ott élnek/éltek.
    Odament, meghalt. Keziccsókolom, ezért nem megyek háborús övezetbe.
  • cateran #2
    Meg rajta kivul meg 1 csomoan....Szoval a kerdesem: ES? Roppant fura es szokatlan, hogy aktiv harci zonaban meghalnak emberek...egeszen meglepodtem...