Berta Sándor

Számos nagy sikerű filmből készül 3D-s változat

A nemzetközi filmipar kitart a 3D technológia mellett és nagy reményeket fűz az új 3D-s alkotásokhoz. Számos egykori klasszikus művet is feldolgoznának és 3D-s köntösbe bújtatnának.

A filmipar álláspontja az, hogy az online kalózkodás ellensúlyozására egyre több nézőt kell a mozikba csalogatni. Ez utóbbinak egyik módja lehet, hogy ha az emberek vagy új alkotásokat láthatnak, vagy pedig a régebbi nagy klasszikusok 3D-s változataival találkozhatnak. Az első 3D-s köntösbe bújtatott mű a Csillagok háborúja 1 - Baljós árnyak lesz. Az új verzió várhatóan 2012. február 12-én kerülhet a filmszínházakba és a Titanic, illetve a Terminator 2 3D-s feldolgozásai követhetik.

"Rendkívül fontos volt a számomra, hogy rendelkezésre álljon az a technológia, azok az erőforrások és az az idő, aminek köszönhetően jól végezhetjük a munkánkat. Nagyon elégedett vagyok a Csillagok háborúja 1 - Baljós árnyakkal kapcsolatban látott végeredménnyel" - hangsúlyozta George Lucas. A feldolgozási munkákra a LucasFilm szerződést kötött a Prime Focus nevű céggel. Amennyiben a közönség jól fogadja az első 3D-s feldolgozást, úgy ilyen változat készülhet további négy korábbi kasszasikerből. A tervek szerint a LucasFilm minden évben egy-egy alkotás 3D-s verzióját jelenteti meg. 2012-ben áprilisában pedig a mozikba kerülhetne a Titanic 3D-s változata, majd a Terminator 2 3D-s kiadása is.

"A mozikban a 3D-s trend töretlen és minden bizonnyal ez a jövőben is így marad. 2011-ben a hollywoodi sikerfilmek nagy része meg fog jelenni 3D-s formában is. A felújított kiadások nem csak a régi rajongók számára érdekesek, akik szeretnék a kedvenc filmjeiket eddig nem látott minőségben megtekinteni, hanem a fiataloknak is, akiknek eddig még nem nyílt alkalmuk arra, hogy ezeket a műveket moziban tekintsék meg" - nyilatkozta Carina Resch, a Constantin Film marketingvezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • N1ggA #2
    A kérdésem az lenne, hogy egy alapból nem 3D-ben felvett filmből hogyan lehet normális 3D-t csinálni. Mert az még el tudom képzelni, hogy szintek vannak, azaz mondjuk a házat hátrébb látod, mint előtte az embert, de az ember maga hogyan lesz 3D-s?
    Ha erre van valami technológia, akkor arról tudna valaki linkelni valami információt, mert érdekelne!
  • Atkamon #1
    Titanic-ra tuti elmennék moziba.