Szekeres Viktor

Van Damme még mindig nagy kedvenc

Hétfőn éjszaka vetítette a Film+ csatorna Jean-Claude Van Damme első nagyfilmjét, amely kiugróan magas nézettséget hozott. Mindez a csatornák közötti verseny harmadik helyére volt elegendő.

A Film+ Bud Spencer és Jackie Chan után újabb szuperfegyvert talált magának. A Jean-Claude Van Damme főszereplésével készült hétfői Karate tigris ugyanis kiugró sikert tudhatott magáénak. A film 9,8 százalékos nézettséget ért el a 18-49 éves korcsoportban, minek következtében a Film+ főműsoridős átlagát tekintve a harmadik legnézettebb televízió volt átlag 4,5 százalékkal hétfőn este az RTL Klub (34,1% SHR) és a tv2 (20,3% SHR) után a 18-49 éves korosztályban.


A belga színész 1985-ben forgatta a Karate tigris - Nincs irgalom című filmet, amelyben ugyan nem ő a főszereplő, de meghatározta az egykori sportoló későbbi filmes karrierjét, hiszen ezután egyre jelentősebb szerepeket osztottak rá. S mint az adatok is jelzik, a nézőket nem érdekelte, hogy 26 éves filmről van szó, a lényeg az ezúttal "rosszfiút" játszó Van Damme volt.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b3nnyr4y #12
    Volt egy felesleges volt. :D
  • b3nnyr4y #11
    Egyszerű nyelvtan, csak hogy idézzelek Winnie: "2009.ben és 2010-ben több jobb film volt, mint az egész 90-es években."
    Ezután te leírod, hogy 81-82-ben mennyi filmet láttál volt. Nekem egyáltalán nem számít a 3D, de ha te azt mondod, hogy 2009-2010-ben sokkal jobb filmek voltak mint anno, gondoltam én, hogy a 3D neked annyi pluszt ad, holott ezek szerint nem, ahogy nekem sem.
    Én a 84-ben születtem, szóval nekem nem a nosztalgia miatt tetszenek azok a filmek, hanem mert van hangulatuk.
    A Van Damme posztnál azért jött fel ez a téma, mert a te hozzászólásodra reagáltam, ilyen egyszerű.
  • winnie #10
    mennyi jó film? uhh, rengeteg. ezt abból gondolom, hogy sok jó filmet láttam és kizárt, hogy minden jót láttam volna - ergó sokkal több a jó, most fel tudnék 20-at sorolni, amit még kéne nézni. régen is voltak jó filmek, de a mostaniakkal nem nagyon lehetne összehasonlítani. (és ez baromi egyszerű matek, hiszen ez többek között azért van, mert a 2009-es és 2010-es filmek közül mondjuk láttam 3-400-at, míg az 1981-es és 1982-esekből maximum 30-50-et, így adja magát, a nagy számok törványe alapján, hogy jobb is több van. nagyon remélem, hogy aki a 80-as évek filmjei mellett érvel, az nem a gyerekkori élményeit veszi elő, hanem a ma, felnőttebb fejjel megnézett régi filmeket, mert a ma gyerekei szerint a transformers 2 a legkafább és ez az emlék 2030-ban is bennük lesz, hogy az mekkora film.)

    de... hogy jön ide a 3D? mi köze a 3D-nek a filmek készítéséhez? lehet, hogy neked a 3D ennyit számít, de attól, hogy tavaly készült 2-3 film 3D-ben (és jó pár 2D-s filmre ráeresztettek egy számítógépes programot, amit meg fognak tenni a csillagok háborújával és sok klasszikussal), még a filmek minőségén vagy a hangulatán nem változtat. nem kell 3D-ben nézni a filmeket, ha nem akarod.

    aki a régi filmek hangulatiságát bizonygatja, az fura módon nem veszi észre, hogy beleesik a "bezzeg az én időmben" című fals nosztalgia csapdájában. hidd el, a te idődben a szüleid a 60-as éveket sírták vissza, a gyerekeid pedig majd a mostani időszakot fogják visszasírni.

    ezt egyébként onnan lehet látni, hogy épp van damme-nál merül fel, mert tippre, aki visszasírja a 80-as évek filmjeit, azok nem olyan (valóban) alapvetések miatt teszik, mint a kramer kontra kramer, az annie hall, az apokalipszis most, a dühőngő bika vagy a ghandi, hanem a blood sport, a rambo 2, a vörös szonja vagy a kék villám miatt. tisztelet a kivételnek.
  • b3nnyr4y #9
    Ez a kijelentésed elég vicces volt. Hangulatilag meg sem közelíti a mai filmek többsége a 80-as 90-es évek filmjeit. Látványban jobbak, aminek a meglátása neked látom nem okoz gondot...
    Látszik mi neked a fontos, mióta 3D van mennyi jó film készült (2009-2010).
  • Waterhorse #8
    Nem keverem, értem én, egyik Willis-ről másik Van Damme-ról szól :)
  • Tetsuo #7
    Egyetertek.
  • skodatuning #6
    A Bruce Willis-es cikk a mozis nézettségről szól míg a Van Damme-os a TV-s nézettségről.
    Kevered a szezont a fazonnal.
  • Waterhorse #5
    Talán nem arról szól a cikk?
  • winnie #4
    mármint általánosságban? 2009.ben és 2010-ben több jobb film volt, mint az egész 90-es években. rengeteg remek film van, ami gondot okoz egyeseknek, ezek megtalálása, mert sokan csak a reklámra mozdulnak rá.
  • Zombee #3
    Az a baj, hogy a 90-es évek óta alig készült valamirevaló film, akár akció, akár vígjáték, akár horror.