Szekeres Viktor

Megvan az új Godzilla rendezője

Bár az 1998-as Roland Emmerich-féle Godzilla folytatásáról korábban többször is volt szó, ez sosem valósult meg. 2012-ben azonban szinte biztos, hogy kapunk egy Godzilla-rebootot, melynek más rendezője is van.

A Heat Vision értesülései szerint Gareth Edwards fogja rendezni a Godzilla rebootját. A Legendary Pictures által készítendő film producerei Edwards-ot azután alkalmazták, hogy 2010-ben bemutatták első mozifilmjét, a Monsters-t, mely alig 500 ezer dollárból készült, azonban a hájp ellenére Amerikában csak 237 ezer dollár bevételt produkált, igaz nemzetközileg eddig 3,2 millió folyt be a kasszába.


1954 óta Godzilla filmek tucatjában jelent meg, legutóbb 1998-ban rebootolták a szörny sztoriját, azonban Roland Emmerich rendező túl komolyan vette "A méret a lényeg" kampányt és egy viszonylag feledhető filmet hozott össze, minek eredményeképp nem is folytatódott a történet. (Amerikában 136, világszerte pedig 243 millió dollár bevételről van szó.) A tervek szerint az új Godzilla a szörnyfilmek Batman: Kezdődik!-je lesz, teljesen újragondolják a címszereplő karakterét, s a készítők megpróbálnak minél inkább hűek maradni a japán gyökerekhez. A forgatókönyv első verzióját a Doomot és a The Expendables - A feláldozhatók történetét is író David Callahan szerezte, azonban nemsokára újabb író csatlakozik a projekthez, hogy átírja a szkriptet. Az új Godzillát a tervek szerint 2012-ben mutatják be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #25
    Nekem is bejött az amcsi godzilla. Jó kis popcorn-movie.
    A Monsters biztos jó, de én unatkoztam alatta. Lehet, hogy csak hangulat kell hozzá.
  • bmw #24
    Nekem bejott az Emmerich-es....
  • zola2000 #23
    Én sem, csak azt a kettőt láttam (az 1954est, és a 2004est), de most keresgéltem a googlen és a magyar oldalakon szinte kizárólag a 98as jön be, mintha soha nem is lett volna más godzilla film, pedig:

    godzilla.wikia.com
    en.wikipedia.org/wiki/Godzilla
    elég kiterjedt műről van szó...
  • kanduhr #22
    Ennyire azért nem ismerem a Godzilla filmeket:)
    Mindenesetre továbbra is kötve hiszem, hogy nagy mennyiségben adnák ezeket a csatornák.
  • zola2000 #21
    A godzilla: final wars és a tokyo sos azok 2000 utániak, mindenki elismeri hogy az eredeti a jobb, mindenki elismeri hogy a 98as gagyi lett, mégis a 98asal jópárszor összefutottam ilyen film+on/retekklubbon/mittudoménmin, az eredetivel csak egyszer ezer éve asszem a duna tvn (valami őskori feketefehér godzillával). A final wars egyáltalán le van szinkronizálva? (japán hang/angol felirattal néztem amikor kijött)
  • kanduhr #20
    Egy baromi régi, japán, godzillás filmet szerinted hányan néznének meg kis hazánkban, főműsoridőben?
  • zola2000 #19
    A cikk szerint az 1998as amerikai godzilla film gyenge lett? Én nem láttam de azt láttam hogy a sok japán godzilla filmet összesen nem adták le annyiszor a magyar tvkben mint az amerikai feldolgozást...
  • dzsagon #18
    Ne basszatok már ki velem! Minek ezt folytatni?
  • IMYke2.0.0.0 #17
    Aha, tehát atomrakéta-kísérlet... értem én...
  • kanduhr #16
    Egyébként a cikkben ott a kulcs mondat is:
    "A tervek szerint az új Godzilla a szörnyfilmek Batman: Kezdődik!-je lesz, teljesen újragondolják a címszereplő karakterét, s a készítők megpróbálnak minél inkább hűek maradni a japán gyökerekhez."