Szekeres Viktor

A Való világ 4 nézőinek nincs diplomája

Cseppet sem meglepő módon a Való Világ 4. szezonja leginkább az iskolázatlanabb réteget érdekli - azokat, akik nem szereztek diplomát, valamint a fiatalokat, azokat, akiknek még nem volt lehetőségük a továbbtanulásra.

A Való világ 4 kezdetekben, a beszavazó show-k alkalmából még nem tűnt túl sikeresnek, azonban a konkurens Ezek megőrültek! befejeztével és a teljes játékosszám kialakulásával a közönség is egyre jobban kezdett érdeklődni a műsor iránt. Bár az össznézőszámot tekintve a TV2 továbbra is jobban teljesített új vetélkedőjével, a fiatalok, köztük a 18-49 éves kereskedelmi korosztály jóval aktívabban nézték (és nézik) a VV4-et, illetve annak ismertségre törő szereplőit.

Ahogy arra számítani lehetett a nézettségi adatokból az is kiderül, hogy a VV4 inkább a kevésbé iskolázottak körében népszerű, de természetesen a diplomások sem vetik meg a reality-t. Az általános iskolát és szakmunkásképzőt végzettek körében a napi valóságshow közönségaránya majdnem 32%-os, az érettségivel is rendelkezőknél azonban ez a share már csak 29,8%, s a diplomások körében mindössze 20,7%.

A nemek szerinti megoszlás vizsgálata alapján inkább nők figyelik a VV4 eseményeit, de a férfiak aránya csak 1,7 százalékponttal marad el a share-t vizsgálva, tehát viszonylag kiegyenlítettnek mondható a megoszlásé. Ha a nézők lakóhely szerinti megoszlását vesszük figyelembe, akkor nem érvényesül a papírforma, hiszen a nagyobb programválaszték és az iskolázottak magasabb aránya miatt Budapesten szokott legalacsonyabb lenni a kereskedelmi csatornák saját produkcióinak közönségaránya. A VV4 esetében azonban a fővárosi 28,8%-nál alacsonyabb share-t produkálnak a falvak (28,6%), igaz mindezt hibahatáron belül teszik. Az RTL Klub műsorára leginkább a kisvárosok lakói vannak rákattanva, ezt bizonyítja a 32% fölötti közönségarány.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Babszem #31
    Na ma volt, az utolsó rész amit néztem belőlle!
    A mocskos fitymanélküli kóbi tv tulajdonosok, addig formálgatják, még az nem nyer akit akarnak. Mélyen tükrözi a színvonalat a bevitt játékosok inteligenciája is, nőket a bordélyból, a férfiakat a kocsmából vagy a cigánysorról válogatták.
    Ez tükrözné a mai Magyar Fiatalságot? Akkor húzzuk le a redőnyt és mert tényleg nincs jövőnk.
  • zoli30 #30
    Nagyon ellentmondásos az egész média. Egy felől azt hallod, hogy megbüntetnek ha az aluljáróban és a megállóban dohányzol, más részről meg fő műsoridőben azt látod a VV4-ben hogy 13 emberből 10 dohányzik.
    Miért nem lehet a VV4-et éjfél után sugározni? Kiváncsi lennék hogy a VV4 szerkesztőnek a kisfia vagy kislánya ha úgy viselkedne mint ahogy a villában viselkednek az"emberek" mit szólna hozzá. Ezt kell mutatni a fiatal korosztálynak, ez a trendi? Panaszkodik mindenki hogy stricik bűnözők és qrvák vannak a VV4-ben. Tényleg azok!
  • Tetsuo #29
    Aham, erdekes, de nem az ilyen bunozok es qrvak (#17) komponalt elete egy studioban.
    Ha IQ-t vagy foleg muveltseget neztek volna a statisztikaban, akkor meg nagyobb lenne a kulonbseg a 2 halmaz kozott.
  • winnie #28
    "Amúgy sem értem ez a kukkolásdi miért érdekes"

    hát, basszus, már megbocsáss, de ez a legelemibb dolog. ha valami, akkor ez érdekes:) általánosságban - mert mindjárt jön a "akkor kukkojjá'". mások életébe belenézni mindig is érdekes volt. nézni, nem feltétlenül, d belenézni biztosan. sokaknak. sajnos? (a vv persze csak félig kukkolás, hiszen máskép viselkedik az ember, ha tudja, hogy nézik.)
  • Hoz_Hun #27
    "...valamint a fiatalokat, azokat, akiknek még nem volt lehetőségük a továbbtanulásra"
    Utánna már nem is igen lesz rá igénye.
    Szerintem meg ez inkább azt mutatja, hogy a tanultabbaknak ez a műsor nem szolgáltat érdekes, használható információt, sőt még csak nem is szórakoztatja őket. Amúgy sem értem ez a kukkolásdi miért érdekes. De hát nem vagyunk egyformák.
  • HENCIG #26
    Így van!
    Ezek azok akik a körüzeneteket küldözgetik!
    Ha 5 napon belül nem küldöd tovább!.....
    Ha ez így megy tovább 1 partnerem sem marad a levelezőben mert mindet tiltani fogom :DDDDDDD
  • HENCIG #25
    Barátnőd is nézi?
  • Griphons #24
    "A Való világ 4 nézőinek nincs diplomája" ja, meg agya se sok...
  • Rage47 #23
    úgyis tagadja mindenki, hogy nézi...
  • morden #22
    Ez így van az esetek szinte kimutathatatlan részében, az ellenekzője meg szinte mindig igaz ( csak flémeltem)