Szekeres Viktor

Megérkezett a Magyarországon forgatott, ókorban játszódó kalandfilm előzetese

Ismét ókor, ismét a kilencedik légió, ismét Britannia, azonban a The Eagle forgatása nem csak eredeti helyszíneken zajlott, hanem Magyarországon is, s nem egy hazai színész is benne lesz a filmben.

Megérkezett a The Eagle című film első előzetese, sőt, a stúdió az új plakátot is megjelentette a neten. A The Eagle on Ninth című klasszikus regényen alapuló filmet Kevin Macdonald (Zuhanás a csendbe, Az utolsó skót király, A dolgok állása) rendezte nálunk és Skóciában, így a filmben magyar színészek (László Zsolt, Pataki Ferenc, Bicskei Lukács) is fel fognak tűnni.


Persze a főszerepekben angol ajkú színészeket fogunk látni, a főhőst például Channing Tatum alakítja, ő egy centurió lesz, aki az apja által vezetett kilencedik légió nyomait akarja felkutatni Kaledóniában - a gond az, hogy az eltűnés óta húsz év eltelt. Az ő rabszolgáját fogja játszani a The Eagle-ben Jamie Bell, de kulcsszerepekben láthatjuk még Donald Sutherlandet és Mark Strongot. A The Eagle amerikai premierjére február 25-én kerül sor.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • hitman08 #20
  Azért elég sok dolgot lelőnek az előzetesben, szinte összeáll a film az ember fejében még megtekintés előtt :)
 • opeca #19
  Mitől volt korrekt? Mi volt benne korrekt?

  Nekem nagyon nemt teszett és íme a jó példa, meg is magyarázom miért nem:

  Egyrészt életképtelen, hogy egy 200 fős "gerilla-mozgalom"-al nem tud mit kezdeni a Római Birodalom. Ez még az Asterixben elment, bár ott legalább volt varázsfőzet, úgyhog yilyesformán az hitelesebb volt.

  Kiküldenek a picsába 100 légionáriust olyan "gerillák" ellen, akik akkora fejfájást okoznak Rómának, hogy még a beépített piktre is hajlandóak felnézni.

  Hát ez nem egészen így működött:)

  A cím paradoxonjáról már ne is beszéljünk, egy római légió kb. 6000 fős volt.

  A csatajelenetek katasztrófálisak voltak. Epikusnak akarták ábrázolni, de tehetségtelen rendezővel és operatőrrel ez nem fog menni. Jó, mondok példát, mondjuk a Trójában már jó csatajelenetek voltak, ha párszemélyes harcokat veszünk alapul, akkor mondjuk a Farkasok Szövetsége.

  A sztori gyér volt, helyenként zavaros is.

  Nem volt hangulata a filmnek. Úgy jött le, mintha csak az a pár ember élne a Földön, ez már alapjaiban bukás egy olyan filmnél, ami a Római Birodalomról szól. Értem én, hogy ez egy adott "persze előbb leírtak alapján teljesen logikátlan" szituációra volt kiélezve, viszont akkor tessék valami mással kompenzálni, mesteri harcjelentekkel, esetleg egy nagyobb - értsd minimum 10000 fős - hadsereg be-bevágásával..., nem volt az az érzetem, hogy ez itt valami komoly háború. Csak annyi maradt, hogy pár őrűlt hadonászik, meg kúszik.

 • Axlkenobi #18
  Nekem tetszett az előzetes, jó filmre számítok. A rendező Kevin Macdonald, aki Az utolsó skót királlyal és A dolgok állásával már bizonyította tehetségét.

  Én itt egy jó történettel és karakterekkel rendelkező filmre számítok, ahol nem a csilli-villi látvány lesz a lényeg, hanem a cselekmény.
 • opeca #17
  Azt gondoltam, hogy tetszett neki, én arra voltam kíváncsi, miért? Én meg tudom mondani egy filmről, ha tetszik, akkor annak mi az oka. Jók a szereplők, a történet, a poénok, a vágás esetleg az effektek, a csatajelenet stb stb.

  Gondolom erre minden normális ember képes, aki nem hype-ból vágja rá, hogy jó.
 • fozerl #16
  Nevetségesen alacsony költségvetésű bugyuta film!!! Ez kell a népnek!!!
 • kalapos01 #15
  Attól, hogy fingod nincs a témáról és úgy érzed, hogy hirdetned kell az ostobaságodat, hidd el, más ismerheti a színészeket. Főleg Lászlót és Bicskeit.
 • m minnifield #14
  amúgy ha máshonnan nem is, de lászló zsoltnak legalább a hangját biztosan felismered, keanu reeves 1000-szeres szinkronhangja :)
 • m minnifield #13
  nem poén volt, hanem az internet értelmes felhasználása. amúgy 3-ból 2-t igen, a patakit nem, ezért megnéztem a gugliban.
 • Aldo Moro #12
  Ez nagy poén volt. Te ezeket tényleg ismered?
 • m minnifield #11
  nézd csak
  meg ezt is
  megy ez, ha akarod