SG.hu

Hollywoodi sztárokat zaklat Uwe Boll

Tíz hónapon át hiába próbálta elérni Uwe Boll, hogy Matt Damon szóljon néhány jó szót új filmje érdekében, így a produkciót nem mutatták be az amerikai mozik, és csak DVD-n fog megjelenni.

Boll minderről keserű hangvételű nyílt levélben tájékoztatja a nagyvilágot. A világ legrosszabb rendezőjeként számon tartott német filmes eddig főleg számítógépes játékokat álmodott vászonra, iszonytató eredménnyel, most azonban komoly témához nyúlt: a szudáni polgárháborúban elkövetett népirtásról forgatott Attack on Darfur címmel. Arra számított, hogy az afrikai ügyek iránt elkötelezett Matt Damon támogatni fogja a film bemutatását, ám csalatkozni kényszerült. "Az alapítványtól, amelyet Matt Damon támogat, azt a választ kaptam, hogy megnézik, és ha tetszik, szólnak neki... Három héttel később felhívtam őket, és kiderült, nem látták a filmet" - írja a csalódott német.

Boll a kifejezetten a darfúri menekültek érdekében kampányoló George Clooney-t is próbálta megkörnyékezni, de nála sem járt eredménnyel, és a szintén megkeresett Mia Farrow sem méltatta őt válaszra. A rendező levelében hangsúlyozza, hogy nem anyagi támogatást várt, csupán azt, hogy a sztárok mutassanak egy kis érdeklődést legújabb munkája iránt - ha már életében először valami értelmeset próbált csinálni, tehetjük hozzá kissé rosszmájúan. "Csak annyit kértem tőlük, szánjanak 90 percet erre a filmre, hogy ez a fontos ügy reflektorfényben maradjon" - fejezi be panaszos levelét Boll.

Matt Damont hamarosan két filmben is láthatjuk. A Coen fivérek által jegyzett A félszeműben egy gyilkos nyomába ered a vadnyugaton Jeff Bridges oldalán, a Sorsügynökség című sc-fiben pedig titokzatos ismeretlenek üldözik, amiért szerelmes egy balerinába (Emily Blunt).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #10
    Boll csodálkozik wazz? Ha akármelyik híres színész az ő érdekében szól egy szót is, akkor annak a kedveltsége felére esik, és lehet, hogy az miatt nem mennek be páran moziba megnézni azt a filmet, amiben szerepel majd legközelebb :)
  • Béka Benő #9
    Uwe Boll tarkólövéssel ki kell végezni !
  • Etinger #8
    http://www.youtube.com/watch?v=XNvdl3jDqPk

    Itt a film előzetese.
  • zoltanszon #7
    Azt szerencsere nem lattam.
    Ahogy elneztem az uj trailert a parodiat sem fogom megnezni.
  • kalapos01 #6
    Mikor? Szerintem Hollywoodnak fogalma sincs arról, hogy létezik. A Raspberry inkább mozifilmekkel foglalkozik. Hollywoodiakkal.
  • Zaraki Kenpachi #5
    Elnyerte életmű arany málna díjat.
    Ami azért mutatja, hogy a katasztrofális rendező.
  • Reg5 #4
    Szerintem a Bloodrayne mind közül a legrosszabb, azt nem lehet alulmúlni.
  • zoltanszon #3
    "A világ legrosszabb rendezőjeként számon tartott német filmes eddig főleg számítógépes játékokat álmodott vászonra, iszonytató eredménnyel"
    A ketto miert fugg ossze?
    Az, hogy ruhellem azert, amit pl. az Alone in the Darkkal jatekkal tett az egy dolog.
    Az, hogy pofancsapnam es megrugdosnam a Dungeon Siege nev felhasznalasa miatt az egy masik dolog.
    De mind a ket "feldolgozas" (alkotasnak megsem nevezhetem) Kiraly neveben ugy az Alone in the dark film is egy relative nezheto B kategorias akciofilm kategoria. Szerintem.
    Persze lehet erte anyazni :-)
  • CaptainRumi #2
    - Uwe! Kétségkívül ön a legrosszabb rendező akiről valaha hallottam!
    - De rólam már hallott!
  • Silenzio #1
    A világ legrosszabb ismert, sőt akár elismert filmese. Mert nála sokkal-sokkal-sokkal ratyibb arcok is vannak a v-világban, sőt az exploitation vagy az olasz horror legidiótább figurái sem említhetőek vele egy lapon. Annál azért jobb arc.