Szekeres Viktor

Itt van a Dolog folytatásának előzetese

Ismét kiszivárgott az internetre egy zárt körben bemutatott filmelőzetes. A helyszín a New York-i Comic Con volt, ahol először láthatta a közönség, hogy miképp fog kinézni az áprilisban mozikba kerülő Dolog.

Nem csak San Diegóban rendeznek Comic Cont, hanem szerencsére New Yorkban is, így azon filmek vagy sorozatok, melyek nem tudtak képes anyaggal jelen lenni a nagy nyári, képregényes dzsemborin, ősszel is bemutatkozhatnak az értő közönség előtt. A Dolog folytatásának készítői is kihasználták az alkalmat és a találkozón bemutatták 2011-ben mozikba kerülő filmjük első előzetesét, amit egy lelkes rajongól felvett és feltöltötte a YouTube-ra.


Az Amerikában április 29-én bemutatásra kerülő, előzményfilmként funkcionáló The Thing rendező, mint arról már beszámoltunk, a mozifilmek terén meglehetősen tapasztalatlan Matthijs van Heijningen Jr. lesz, a főszerepekben pedig Mary Elizabeth Winsteadet, Eric Christian Olsent és Adewale Akinnuoye-Agbajét láthatjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sliderx #39
    Hé te algaevő vagy miarák, te hülye vagy? A Dolog volt az egyik kedvenc filmem és vagy 100x láttam annak idején. Abban az időben mindenki erről beszélt "te láttad a dolgot?" "húú apám" Attól hogy neked kimaradta az életedből még nem kell nyomni a faszságokat. Tudod... ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye...
  • Merces #38
    ..kivittad örök megvetésem, az a B kategóriás film még mindig megmozgatja a fantáziámat , mig az alienek simán hidegen hagynak......még a kultikus első részt is hárombol sikerült megnéznem, valahogy mindig ráuntam közben
  • m minnifield #37
    nem az imdb ad rá pontszámot, hanem a nézők. az imdb csak egy oldal ahol szavazni lehet. nem ők adnak pontot, tehát nem egy firkász véleményét tükrözi.
  • NEXUS6 #36
    Hú ezek tényleg jó kis remakek voltak, igazából nekem a Vanilia égbolt is jobban tetszik, mint az eredeti, de Cameron True Lies-ával is ez a helyzet.

    A remakek tényleg soxor jobbak, főleg ha az eredeti valóban csak egy B múvi közeli valami.

    Hogy az RT vagy az IMDb miért ad rá olyan magas pontszámot nem tudom. Szerintem egyáltalán nem tűnik ki az akkoriban kiadott tucat sci-fi/horror-ok közül.
  • m minnifield #35
    pszichoszomatikus megrontás. vagy valami hasonló :D
  • winnie #34
    a vicces az, hogy ilyet az ír, aki nem nézi meg a remake-et, mert nem tetszik neki az "elrontás" gondolata. ergó neki nem is ront el semmit.
  • m minnifield #33
    ez kb a négycsilliárdik komment ami szerint egy folytatás, remake, reboot akármi elront egy filmet. egyszer az életben fejtse már ki valaki, hogyan tud elrontani akármi is egy elkészült filmet? leejtik a dvd-t és rátaposnak? filctollal összefirkálják? frizbiznek vele és a burkus megcsócsálja? vagy hogyan? ha valami kész, bemutatják, siker, akkor hogyan tudja egy következő rész elrontani azt? ráveszik a celluloidra a folytatást vagy hogyan? esküszöm fizetek egy jégkását annak aki elmagyarázza, hogy egy elkészült filmet hogyan lehet elrontani fizikai beavatkozás nélkül...
  • BobMR #32
    The Thing from Another World (1951) annyira B kategóriás, hogy a rottenon 88%-ra, az IMDb-n meg 7.4-en áll. Erről ennyit. Mellesleg láttam és szerintem is jó, de a 82-es Carpenter féle átdolgozás Morricone zenéjével páratlan. Egyébként van sok átdolgozás ami nagyon jól sukerült: A hét mesterlövész, A légy, Egy maréknyi dollárért, Az ember, aki túl sokat tudott, A sebhelyesarcú, A testrablók támadása, King Kong, Cape Fear, Rémségek Kicsiny Boltja, A tégla (habár ez egy az egyben másolás).
  • NEXUS6 #31
    Az a baj, hogy 82 környékén nem láttam az első részt, így soha nem váltam rajongójává. Talán 95 környékén láttam először.
    Amúgy a film egy tényleg erősen B múvi gyanús 50-es évek belli horror remékje ugye. Ettől még számíthat kultfilmnek, de ez a tény erősen csökkenti a dolog eredetiségét. Bár nem feltétlenül.

    Mert, ha már remakek-nél tartunk, nekem minden idők legjobb ilyen remake sorozata a Testrablók támadása c. film újra és újra megfilmesítése. Az eredeti is nagyon jó volt, aztán a későbbiek egyre jobbak, híresebb színészekkel.

    Értékelendő, hogy az alkotók ráébredtek arra, hogy a film az aktuális politikai fóbiák metafórája. 50-es években a kommunisták, a Niciol Kidman-es verzióban a terroristák.
    A filmekben, játékokban gyakran alkalmazott zombik is gyakorlatilag a média által agymosott emberek metaforái, de ezekben a filmekben, viszont nem öntudatlan valakik, hanem egymással egyfajta tudati kapcsolatban álló entitások és így a népszerű összeesküvés elméletek is megjelennek ebben a filmciklusban ilyen formán, de már egy magasabb szinten, és ez teszi még félelmetesebbé a dolgot.

    Ehhez az összetett szimbolikus rendszerhez képest a Dolog meglehetősen egyszerű másodlagos tartalommal bír.

    Szerintem.
  • Aldo Moro #30
    Az előzetest konkrétan nem lehet megnézni.