39
-
Sliderx #39 Hé te algaevő vagy miarák, te hülye vagy? A Dolog volt az egyik kedvenc filmem és vagy 100x láttam annak idején. Abban az időben mindenki erről beszélt "te láttad a dolgot?" "húú apám" Attól hogy neked kimaradta az életedből még nem kell nyomni a faszságokat. Tudod... ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye... -
Merces #38 ..kivittad örök megvetésem, az a B kategóriás film még mindig megmozgatja a fantáziámat , mig az alienek simán hidegen hagynak......még a kultikus első részt is hárombol sikerült megnéznem, valahogy mindig ráuntam közben -
#37 nem az imdb ad rá pontszámot, hanem a nézők. az imdb csak egy oldal ahol szavazni lehet. nem ők adnak pontot, tehát nem egy firkász véleményét tükrözi. -
#36 Hú ezek tényleg jó kis remakek voltak, igazából nekem a Vanilia égbolt is jobban tetszik, mint az eredeti, de Cameron True Lies-ával is ez a helyzet.
A remakek tényleg soxor jobbak, főleg ha az eredeti valóban csak egy B múvi közeli valami.
Hogy az RT vagy az IMDb miért ad rá olyan magas pontszámot nem tudom. Szerintem egyáltalán nem tűnik ki az akkoriban kiadott tucat sci-fi/horror-ok közül. -
#35 pszichoszomatikus megrontás. vagy valami hasonló :D -
winnie #34 a vicces az, hogy ilyet az ír, aki nem nézi meg a remake-et, mert nem tetszik neki az "elrontás" gondolata. ergó neki nem is ront el semmit. -
#33 ez kb a négycsilliárdik komment ami szerint egy folytatás, remake, reboot akármi elront egy filmet. egyszer az életben fejtse már ki valaki, hogyan tud elrontani akármi is egy elkészült filmet? leejtik a dvd-t és rátaposnak? filctollal összefirkálják? frizbiznek vele és a burkus megcsócsálja? vagy hogyan? ha valami kész, bemutatják, siker, akkor hogyan tudja egy következő rész elrontani azt? ráveszik a celluloidra a folytatást vagy hogyan? esküszöm fizetek egy jégkását annak aki elmagyarázza, hogy egy elkészült filmet hogyan lehet elrontani fizikai beavatkozás nélkül... -
BobMR #32 The Thing from Another World (1951) annyira B kategóriás, hogy a rottenon 88%-ra, az IMDb-n meg 7.4-en áll. Erről ennyit. Mellesleg láttam és szerintem is jó, de a 82-es Carpenter féle átdolgozás Morricone zenéjével páratlan. Egyébként van sok átdolgozás ami nagyon jól sukerült: A hét mesterlövész, A légy, Egy maréknyi dollárért, Az ember, aki túl sokat tudott, A sebhelyesarcú, A testrablók támadása, King Kong, Cape Fear, Rémségek Kicsiny Boltja, A tégla (habár ez egy az egyben másolás). -
#31 Az a baj, hogy 82 környékén nem láttam az első részt, így soha nem váltam rajongójává. Talán 95 környékén láttam először.
Amúgy a film egy tényleg erősen B múvi gyanús 50-es évek belli horror remékje ugye. Ettől még számíthat kultfilmnek, de ez a tény erősen csökkenti a dolog eredetiségét. Bár nem feltétlenül.
Mert, ha már remakek-nél tartunk, nekem minden idők legjobb ilyen remake sorozata a Testrablók támadása c. film újra és újra megfilmesítése. Az eredeti is nagyon jó volt, aztán a későbbiek egyre jobbak, híresebb színészekkel.
Értékelendő, hogy az alkotók ráébredtek arra, hogy a film az aktuális politikai fóbiák metafórája. 50-es években a kommunisták, a Niciol Kidman-es verzióban a terroristák.
A filmekben, játékokban gyakran alkalmazott zombik is gyakorlatilag a média által agymosott emberek metaforái, de ezekben a filmekben, viszont nem öntudatlan valakik, hanem egymással egyfajta tudati kapcsolatban álló entitások és így a népszerű összeesküvés elméletek is megjelennek ebben a filmciklusban ilyen formán, de már egy magasabb szinten, és ez teszi még félelmetesebbé a dolgot.
Ehhez az összetett szimbolikus rendszerhez képest a Dolog meglehetősen egyszerű másodlagos tartalommal bír.
Szerintem. -
Aldo Moro #30 Az előzetest konkrétan nem lehet megnézni. -
kanduhr #29 Lehet hozzá jó folytatást is csinálni, ha a megfelelő emberek keze alatt születne meg. Amit eddig láttam, hallottam, olvastam erről az előzmény filmről, az semmi jóval nem kecsegtet. Elég lenne hozzá mondjuk egy Del Toro, és máris jobban érezném magam. -
kanduhr #28 Azt hiszem ezzel te nyered az Év Legidiótább kommentje címet. Egyelőre a nullával egyenértékű a tudásod ebben a témában, szóval miért is lenne ő rossz rendező? -
gombabácsi #27 ja a thing meg egy hatalmas film, amit folytatással csak elrontani lehet... -
gombabácsi #26 szakmájának? mire gondolsz? a rendezésre? :D
sehol sincs, egy nagy nulla, nincs egy jó filmje se, na jó, esetleg a terminátor1, bár azt is meg kéne újra néznem -
kanduhr #25 Maximum neked tűnnek rossznak a rendezései. Szakmájának vitathatatlanul az egyik legjobbja. -
pauly #24 Bárcsak minden filmet így elrontanának -
gombabácsi #23 én leszólom az Aliens-t, ahogy Cameron összes filmjét
nagyon gáz ez a rendező, totálisan rosszak a rendezései
az Alient teljesen elrontotta a szar akciófosjával -
scagnetti #22 The Thing
IMDB 8.2
Tudom sokaknak ez nem mérvadó, de sok esetben igen is az.
Azt hiszem ez mindent elmond. Nem sok kőkemény (brutál véres) horror van ennél a pontszámnál. -
Alex Pécs #21 Ja ami az előbb kimaradt!
1-2 éve mikor halottam, hogy nekilátnak eme filmnek akkor elkezdtem keresgélni a neten valami írást -akkor még nem tudták, hogy előzményt vagy folytatást csináljanak-e. Nagy örömömre találtam is "valamit"... 1 vázlatos leírást a folytatásról 120-130 oldalon. Nem akarom lelőni, hogy miről szólt de remélem azt is megfilmesítik :) Aki nagy rajongó az szánjon rá kis időt és keressen rá, érdemes :) -
Alex Pécs #20 Hááát sajnos tényleg előzmény film lesz és lesz 1-2 "dolog" :) amiben el fog térni a Kurt Russeles film történetétől. Mert ugye ott elvileg Norvég kutatóbázis volt....
A taps annak szólt, hogy a horror rajongók majd 30 év után kapják a következő adag dolgot!!! Ez KB olyan mint amikor bejelentették a Star Wars előzmény filmeket és meg jött az első előzetes.
Aki a The Thinget nem tudja értékelni az akkor nem tudja mi az igazán jó horror :) 86 körül láttam először a filmet és azóta is azt tartom, hogy az 1ik legnagyobb Horror, talán az Alien 1-2 az ami méltó vetélytársa lehet.... -
SBKMoses #19 Viktor, ez előzményfilm lesz, nem folytatás... -
sandor8206 #18 The Thing kult, sőt megkockáztatom Carpenter legjobb filmje, bár van dögivel! -
#17 Örök klasszikus.
A The Thing is az, épp ezért nem értem, miért lehetne jó ez a film. A sztorit ismerjük, a tariler tényleg átlagos, a norvégok meg totál amerikaiak lettek... rossz előérzetem van. :( -
#16 Azt hozzá kell tenni, hogy rám akkoriban a legnagyobb hatást (konkrétan a megrettenős éjszakák okozta kialvatlanság, a családtagokért való aggódás stb.) az Androméda-törzs megtekintése tette...
-
#15 Aki a Predator (1)-t, és az Alien, Aliens-t becsmérli, az gyorsan tartson önvizsgálatot! :)
A "The Thing" olyannyira kultusz film, hogy egyes rendezők, sorozat producerek sírva-remegve rebegnek hálát, ha a történetük (angol geekeknek: storyboard-juk) megengedi, hogy utaljanak, vagy egyenesen lekoppintsák annak elemeit.
- Chirs Carter: X-Files
- Sly: D-Tox
és még bizonyosan fél tucatot Ti is elő tudtok rántani.
-
#14 Csalódni majd ráérnek a premierkor :)
Aztán lehet hogy remek lesz. -
kanduhr #13 Korr: kedvenc filmem. -
kanduhr #12 Tisztában vagyok a 82-es film érdemeivel, magam is szeretem, és máig az egyik kedvenc filmmel. Csak azt nem értettem, minek tapsolnak a végén, mikor egy - tényleg - tökátlag trailert nyomtak le. -
Silenzio #11 Mekkora egy tapír vagy, atyaúristen. :) A kritikai és a közönségsiker is hatalmas volt, a filmet azóta számtalanszor adták ki DVD-n, Blurayen, vetíti a tévé, a köztudatban él. Sőt, tovább mennék. Hazánk egyetlen igazi filmművészeti folyóiratában többször hivatkozzák, míg a Predator az ESZTÉTIKA, mint az értékről való gondolkodás diszciplínájának bűzös, mindent átható globális üstje keverőiből mindössze félszeg mosolyt és vállrándításokat vált ki. Na, erre varrj gombot, nyomi! Személy szerint éppoly imádom, mint az első Alient (és én csak azt - a 3.-at még szeretem, a Cameron-féle a hangulata ellenére viszont a 20-30. megnézés körül valahogy nekem kifulladt). -
winnie #10 "A kultmozi hol kezdődik nálad?"
ott, ami neki is tetszik. szerintem csak félreértette a fogalmat. -
Wittgen #9 Heh, méghogy B-film. Véleményem szerint minden idők legjobb 10 horrorfilmje között ott van. Évente meg bírom nézni és mindig úgy borzongok mégis, mintha először látnám. -
#8 Neked mi a bajod? Belédpetézett egy alien :) ?
A dolog igenis egy kult horrorfilm,ugyanannyira mint egy Alien vagy egy Predator.
A kultmozi hol kezdődik nálad? -
kalapos01 #7 "a predatorra ezt, azt mondom, igen"
Predátor és a kultstátusz? :) Tapsoljuk meg az ökröt! -
ddt500 #6 -
algost #5 Ne essünk túlzásokba kérem...kultsátusz? XD mert ha az alienre írod vagy a predatorra ezt, azt mondom, igen, van...no de a Dolog is csak egy erős B film volt , ez meg egy gyenge c lesz...kultmozi a nagy lófaszt, azt :)
Nem tudom ti milyen filmeken nőttetek fel, de a kultmozi nem itt kezdődik...ez a film meg csak a régiről akarja lehúzni a még megmaradt bőrdarabkákat... -
winnie #4 az egyik film, amivel lehet példálózni, hogy vannak jó feldolgozások:) -
Athor #3 Pontosan.
A kor egyik kultmozija volt. -
#2 Mert a filmnek van egy nem kicsi kultstátusza, ez pediglen a folytatás(előzmény) volna vagy mi a szösz , egy kép bemutatása is valszeg ilyen reakciót váltott volna ki XD -
kanduhr #1 Tök átlagos trailer. Nem értem minek tapsolnak.