Szekeres Viktor

Leáldoztak a Cobra 11 napjai?

Úgy tűnik, hogy Magyarországon 13-14 évadig tartott ki a Cobra 11-láz, hiszen a német autópálya rendőröket izgalmas életét dokumentáló sorozatot ma már feleannyian sem nézik, mint annak idején.

Egykoron, de még alig egy-két éve is a Cobra 11 számított Magyarország legnézettebb tévésorozatának, hiszen miközben az amerikai szériák azon versengtek, hogy melyik tud egymilliós nézettséget elérni, addig a német autópálya-rendőrök szinte folyamatosan 1,8 millió honfitársunkat ültették le a képernyők elé. Ez persze nem volt csoda, hiszen a szappanoperákból is inkább a háztájit szeretjük, adja magát, hogy sorozatból is a tőlünk nem messze forgatott, igen látványos változat jön be. A Cobra 11 egyik erőssége ráadásul abban állt, hogy az ismétlésekkel is remek nézőszámokat produkált.


Az elmúlt hetekben és hónapokban azonban a TV2-es Napló egyre többször bizonyult legyőzhetetlen ellenfélnek, s múlt héten negatív rekord közeli eredményt produkált az akciósorozat. Miközben ugyanis a 19.00-tól kezdődő Vujity Tvrtko által konferált magazint valamivel több mint egymillióan látták, addig a Cobra 11-et az AGB mérései szerint 772986-en. Ez közönségarányban kifejezve: 30,3% és 23,1% Ami pedig még nagyobb meglepetés, hogy a robbanásokra igen fogékony fiatalabb korosztály, a 18-49-esek körében még nagyobb különbséggel győzött a Napló. (29,8% és 20,4% közönségarány)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mark98 #16
    Ami helyette van az pedig már a sokadik amerikai halandzsa... Nem lehet egy kis változatosság??????
  • Airbus A380 #15
    Már csak Semir meg a két járőr van a régiek közül.
  • CaptainJack #14
    Régen én is sokat néztem, de egy idő utána már lassan az össze szereplőt lecserélték és a történet is egyre kiszámíthatóbb lett ami így a minőség romlást eredményezett. Szóval nem is baj, hogy már az ezredik ismétlést nem fogják leadni újból. Csak az a baj, hogy nem hiszem, hogy komolyabb programot adnának majd helyette :(
  • Airbus A380 #13
    Mostanába én is csak ritkán néztem pedig szerettem. régen.
  • analfa #12
    Végre vége!! már annyira untam. Esküszöm hogy még az ismétlést is sokkal szívesebben nézem. A mostani részek már szánalmasak voltak.
  • Airbus A380 #11
    Mert az új részeket már leadták, ismétlés megy. Bár elég fura Tom-ot újra látni.
  • Throme #10
    Na ja,
    - volt VB (ahogy írta valaki...)
    - az rtl oldalán jó pár rész megnézhető (ha lemaradna valaki róla)
    - kicsit össze-vissza adják a részeket (ismételnek), mert egyszer meghal az egyik nyomozó és 2-3 hét múlva megint feltűnik .....

    És marha sok embert megkérdeznek :), ha igaz ez az 1000 körüli megkérdezett háztartások száma....
  • Csakezmaradt #9
    Nem igaz, mert:
    "A mérésben részt vevő háztartások számát 2009-től 1040-re növeltük."
  • ldavid #8
    nemigaz mer' 2000 fölött :)
  • CaptainRumi #7
    Hát nem tudom, én nem néztem, ezért nem is alkotok kerek véleményt róla, DE a bemutatók alapján az utóbbi időkben mindig bugyuta amcsi akciófilm koppintás jött át.