Szekeres Viktor

Nyilvános 2009-10 legjobb sorozatainak listája

Valóban a Lost volt a tavalyi évad legjobb sorozata? És sikerül végre Hugh Laurie-nak és Michael C. Hallnak elnyernie végre a legjobb férfi főszereplő díját?

Pár perce hirdették ki Amerikában a főműsoridős Emmy-díjak jelöltjeit, a legjobbnak tartott sorozatok, színészek, rendezők, írók és egyéb jómunkásemberek listáját. Az Academy of Television Arts & Sciences által rendezett díjra a szervezet tagjai voksolnak, terjesztenek fel jelölteket, s épp ezért a díj nagyjából azt jelenti Amerikában, mint az Oscar a filmek, a Grammy a zene, valamint a Tony a színpadi művek világában.


Melyik a legjobb dráma?
  • Breaking Bad
  • Mad Men
  • Lost
  • True Blood
  • Dexter
  • A férjem védelmében
Nyár végén immáron 62. alkalommal fogják kiosztani az Emmy-díjakat, s ezúttal is az HBO lehet a legbüszkébb, hiszen a The Pacific - A hős alakulat című minisorozatuk 24, a Temple Grandin című filmjük 15, míg a Return To Cranford 7 nominációt gyűjtött össze, s ezzel a csatorna az egyik legtöbbet emlegetett volt a jelöltlista kihirdetésekor. A The Pacific - A hős alakulat mögött a legtöbb jelölést, szám szerint 19-et, a Fox csatorna Glee-je kapta (nálunk nemsokára az RTL Klubon), de 15-tel a Mad Men - Reklámőrültek sem maradt le sokkal. Az idehaza legnépszerűbb szériák közül a Lost - Eltűntek 12 jelölést kapott, az Agymenők és a 24 5-öt, míg az Így jártam anyátokkal és a Simpson család 4-et. A scifirajongók egyik kedvence, a Stargate Universe 2 jelöléssel volt kénytelen beérni, mindkettőt a vizuális effektek kategóriájában: az elsőt az 1. részért, a másodikat pedig a 11. epizódért.


A legjobb sorozatok között elég nagy volt a fluktuáció, főleg a komédia kategóriában, hiszen a tavalyi jelöltek közül a Törtetők, a Slágermájerek, az Így jártam anyátokkal, a Nancy ül a fűben és a Family Guy kikerült a legjobbak közül, cserébe viszont érkezett a Jackie növér, a Félig üres, a Glee, a Modern Family. A drámák között már nagyobb volt az állandóság, hiszen a Mad Men - Reklámőrültek, a Lost - Eltűntek, a Dexter és a Breaking Bad ismételni tudott, s a "búcsúzó" Doktor House, Hármastársak, A hatalom hálójában trió helyére érkezett A férjem védelmében és az Inni és élni hagyni.

Melyik a legjobb komédia?
  • Félig üres
  • Glee
  • Modern Family
  • The Office
  • A stúdió
  • Jackie nővér
A legjobb főszereplők kategóriájában főleg a férfiaknál várható hatalmas csata, hiszen szokás szerint megkapta jelölését Hugh Laurie, Jon Hamm és Michael C. Hall, de ők a tavalyi és tavalyelőtti győztes, Bryan Cranstonnal kell, hogy szembe nézzenek. A hölgyeknél egy fokkal kiszámíthatóbbnak tűnik a küzdelem, hiszen az ismerős jelöltek (Kyra Sedgwick, Glenn Close, Mariska Hargitay, January Jones) mellett ott lesz az a Julianna Margulies, aki év elején a Golden Globe-szobrot is hazavihette az újonc A férjem védelmében című jogi krimisorozatért.


A díjátadót augusztus 29-én tartják meg, Jimmy Fallon lesz a műsorvezetője és az NBC csatorna fogja adni. Akik pedig teljességre vágynak, azok az Emmy honlapján az összes kategória jelöltjeit végignézhetik, utána pedig mindenki összevetheti, hogy saját ízlése mennyire rímel az amerikai tévés szakemberek véleményével.

A 2010-es Emmy jelöltjei a főbb kategóriákban:

Legjobb dráma

Breaking Bad
A férjem védelmében
Dexter
Lost - Eltűntek
Mad Men - Reklámőrültek
Inni és élni hagyni

Legjobb komédia

Félig üres
Glee
Modern Family
Jackie nővér
The Office
A stúdió

Legjobb férfi drámai főszereplő

Matthew Fox (Lost - Eltűntek)
Kyle Chandler (Tiszta szívvel foci)
Bryan Cranston (Breaking Bad)
Michael C. Hall (Dexter)
Jon Hamm (Mad Men - Reklámőrültek)
Hugh Laurie (Doktor House)

Legjobb női drámai főszereplő

Glenn Close (A hatalom hálójában)
Julianna Margulies (A férjem védelmében)
Mariska Hargitay (Különleges ügyosztály)
Connie Britton (Tiszta szívvel foci)
January Jones (Mad Men - Reklámőrültek)
Kyra Sedgwick (A főnök)

Legjobb férfi komikus főszereplő

Alec Baldwin (A stúdió)
Steve Carell (The Office)
Larry David (Félig üres)
Jim Parsons (Agymenők)
Tony Shalhoub (Monk, a flúgos nyomozó)
Matthew Morrison (Glee)

Legjobb női komikus főszereplő

Lea Michele (Glee)
Toni Collette (Tara alteregói)
Tina Fey (A stúdió)
Julia Louis-Dreyfus (Christine kalandjai)
Edie Falco (Jackie nővér)
Amy Poehler (Parks and Recreation)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #14
    nézd meg az utolsó részt, s meglátod, hogy nem mindenki halt meg és páran bizony megmenekültek. sőt, a maradók is ide-oda közelekedtek a továbbiakban is, mint az kiderült a dvdextrákból. sőt, az az egy karakter sorsa, akiről nem volt szó, dettó kitalálható.

    attól, hogy nem rágták a szádba a megoldást, még nem nehéz megérteni.
  • tomoman182 #13
    elmenekültek a szigetről? :D:D:D szerintem ti SEMMIT nem értettetek a Lost-ból. dobd ki nyugodtan a maradék 5 DVD-det is a polcról legalább felszabadul egy kis hely.
  • Justil #12
    najó, még mielőtt félreérted: csak húzlak :)
  • Justil #11
    Ami szar az tényleg szar. Pl az ízlésed
  • winnie #10
    az azért viccnek is rossz lenne. tán, ha 2 vagy 3 rosszabb szitkom volt annál az idén. a 30-ba sem fér be.
  • AZTA #9
    Két pasi meg egy kicsi? Nehogy már ne férjen be ezek közé...
  • Ender Wiggin #8
    Amint látod nem vagyok egyedül...ami szar, az szar.
  • winnie #7
    én is elkaszáltam a 6. évad közepén. kár érte. de az első 5 évad ott virít a polcon. mondjuk nekem a befejezéssel nincs bajom, jó, hogy páran elmenekültek a szigetről.
  • FoodLFG #6
    A lost végét elbaszták.
  • vistapista #5
    most komolyan lost?? áááhh. meg egy csomó jó sorozat nincs is fenn a listán, amelyek pedig megérdemelnék.