Szekeres Viktor

Peter Jackson már tárgyal a Hobbit rendezéséről

Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy Peter Jackson rendezheti a 2012-es és 2013-as év végén bemutatandó Hobbit-filmeket, mivel a filmet gyártó stúdió képviselői hivatalosan is felkérték erre, s elkezdődtek a tárgyalások.

A Deadline értesülései szerint hivatalosan is megkezdődtek a tárgyalások Peter Jacksonnal, hogy vállalja el a Hobbit rendezését. Minderre azért volt szükség, mert a folyamatos késleltetések miatt elhúzódó produkció miatt az eredetileg kiszemelt rendező, Guillermo Del Toro úgy döntött, hogy két év előkészítés után feláll székéből és távozik a Hobbitból.

A tárgyalásokat a gyártó stúdiók, a Warner Bros, a New Line és az MGM kezdeményezték (utóbbi stúdió fejesei hajlanak arra, hogy engedélyt adjanak a forgatás elindítására), s ezekre többek között azért nem került sor eddig, mert Peter Jackson más filmekhez ígérkezett el korábban. Guillermo Del Toro távozása után egyébként olyan rendezők neve merült fel a Hobbit elkészítésével kapcsolatban, mint David Yates és Neill Blomkamp.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BaliBoy #17
    Egyetértek többségében. Én is örültem volna ha láthatjuk még, hogy mi történt a Középföldén maradt hősökkel. Arwenről meg Aragornról elfelejtkeztél. :)
    Tudomásom szerint a 3 filmet 5 éven keresztül forgatták. Emlékszem én először a Gyűrűk Ura filmről még anno a computer aktív című számtech újságból értesültem, hogy készül. Valamikor '98-'99 környékén.
  • lordpicard #16
    Igaz, hogy nem mutattak semmit a Megye megtisztitásáról, de nem is tűnt úgy, hogy hazaérvén azért különb bánásmódot kaptak volna, azaz az a rész, hogy ők nem tudták, mit tettek, itt is állt szerintem. Másrészt, 4 évvel később Frodó mondja Samunak: "Megmentettük a Megyét Samu, de nem nekem" (nem pontos idézet). Szerintem is kicsit sok volt ez a befejezés Tolkien-től, ezt könyvkritikákban is ki szokták emelni, hogy nem tudta mikor kell befejezni, mert nem volt túl tapasztalt regényíró. Szerintem a befejezéssel, az egész filmmel és sok változtatással együtt is, Tolkien a leghevesebben dicsérte volna Jacksonék munkáját. Amit én hiányoltam viszont, az egy montázs szerűség még a végére, bemutatva, kivel mi lett, Éowyn és Faramir uralkodik Rohanon, Gimli s Legolas együtt építenek hajót és hajóznak el, az idős hobbit hősök pedig időnként ellátogatnak Rohanba, Gondorba. Ez a pár képsor jól mutatott volna. A Hobbit első részét ugye 2012 karácsonyára igérték, simán tartható lesz, ha másfél év alatt leforgattak 3 filmet :D
  • Narxis #15
    Olvastam a könyvet, minden évben újraolvasom és nem hiányzott a filmből a Megyében való hülyülés, ez a könyvben az abszolút happy endet jelentette, a filmben viszont fontosabb momentum volt a főszereplők utóéletének az elmesélése. Tele volt harccal mindhárom film, abszolút nem hiányzott a végére az a pár percnyi kardozás. A gyűrű megsemmisülésével a gonosz is eltűnt Középföldéről, ha még ott újra el kezdenek harcolni akkor az a fő cselekményszált kisebbítette volna. Szerintem így jobb lett. Nem kell egyetértened, tudom, hogy úgy se fogsz, de én akkor is így gondolom még ha fejre is állsz. :)
  • Tower Guard #14
    Nah P.J hajrá!
  • CaptainRumi #13
    igen. ezért mondtam legalább az alternatív befejezést vagy a néha már giccses akciójelenetek (Legolas a Mumak ormányán slide-ol le, miután végzett vele) megnyirbálását.
  • kalapos01 #12
    Így is vagy háromszor vége lett a harmadik résznek, kegyetlenül elnyújtották, még akkor is, ha tudtuk, hogy mi minden van hátra.
  • CaptainRumi #11
    Könyv egyensúlyát érdekes nem bontotta meg... egyáltalán nem felesleges, épp ellenkezőleg fontos momentum.

    A filmben a hobbitok úgy tértek vissza, hogy a megyében mindenki rossz szemmel nézett rájuk és fogalma sem volt senkinek mit tettek ők a nagy világban.
    A könyvben sem tudta a többi hobbit, viszont Frodóék a megyén belül is megvívták a gonosz elleni harcot, ezzel elnyerve a hobbitok tiszteletét.
    Kibaszott nagy csalódás volt a vége.
  • 1Obi1 #10
    Én olvastam a könyvet, és nagyon örülök neki hogy kihagyták a megye megtisztítását. Teljesen felesleges kitérő lett volna, megbontotta volna a film egyensúlyát. PJ nagyon jól döntött azzal hogy kihagyta azt a fejezetet.
  • CaptainRumi #9
    Könyvadaptációkban lehet kihagyni, változtatni dolgokat. Az első és második részben ez fogjuk rá tökéletesen bejött, de amit a harmadik végével művelt, az durva volt. Nyilván időbeosztás miatt történt így, mert így is 3 órás film lett belőle, de ha mondjuk néhány felesleges akciójelenetet kivesznek talán belefért volna. Vagy legalább egy alternatív befejezést is csinálhattak volna.

    U.i.: ha nem olvastad a könyvet, akkor feleslegesen irkáltam most :)
  • Narxis #8
    Nincs az elcseszve. Peter Jackson 4ever!!!!