MTI

Janukovics esete a rá eső koszorúval és a cenzúrával

Hiába állította az ukrán elnöki hivatal, hogy ellenzi a cenzúra minden megnyilvánulását, hétfőn mégis megtörtént a baj, amikor a Kijevbe látogató Dmitrij Medvegyev orosz államfővel az ismeretlen katona sírjánál tartott közös ceremónián Viktor Janukovics államfőre esett egy koszorú.

Mindössze annyi kellett, hogy az elnöki hivatal egy középes rangú vezetője azt kérje az újságíróktól, ne kerüljenek adásba a Janukoviccsal történt kínos eset képei, rögtön sorba álltak azok, akik teljesíteni akarták az ukázt - mutatott rá Szerhij Lescsenko, az UP munkatársa, aki szerint a cenzúra kétirányú dolog, hiszen - mint fogalmazott - csak addig lehet tiltani valamit, ameddig a tiltást elfogadják. És pont ez a fő tanulsága az ismeretlen katona sírjánál bekövetkezett abszurd helyzetnek - tette hozzá. A szerző úgy vélte, az eset megmaradhatott volna jelentéktelen kuriózumnak, ha nem éppen az elnöki hivatal irányítja rá a figyelmet. Összességében az, ami történt, még csak nem is hat az újdonság erejével, ám a hivatal kísérlete az elhallgatására magán viseli a cenzúra minden ismérvét - mutatott rá a cikkíró.


Azt követően, hogy a szélroham Janukovicsra döntötte a koszorút, Olekszij Koselev, az elnöki hivatal kommunikációs főosztályának vezetője az újságírókhoz lépett, és hivatalos személyként azt kérte tőlük, hogy a jelenetről készült felvételt ne adják le - olvasható az írásban, amely szerint az adott helyzetben nem Koselev az ország fő cenzora, ő csak főnökei akaratát fejezi ki. Furcsa módon a hivatalnok szavai hipnózisként hatottak a sajtóra: az ukrán médián kívül még a Reuters fotósai is engedelmeskedtek az utasításnak - írta az ukrán hírportál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #3
    úgy látom te se :D
  • NEXUS6 #2
    Amikor a média meg a politikusok egymásra találnak, azt hívják cirkusznak!
  • kissssss #1
    jaj istenem egy ilyen pici bakiból ekkora felhajtást csinálni és dobálózni a sajtó szabadság korlátozásával röhej.
    jó dolgukban már ezek sem tudnak mit csinálni magukkal.