Szekeres Viktor

Már elkészült 20-30 órányi Hobbit DVD-extra

Még ki sem tűzték a Hobbit forgatásának kezdetét, Peter Jacksonék azonban már 20-30 órányi anyagot forgattak a filmmel, illetve annak előkészítési munkálataival kapcsolatban.

Mint az köztudott, Peter Jackson fanatikus rajongója a DVD és a BluRay formátumnak, így egyáltalán nem okozott meglepetést, hogy az új-zélandi rendező a rajongók kedvéért már több mint egy éve nekiállt dokumentálni a Hobbit előkészítésének munkálatait. Bár egyelőre az MGM stúdió még nem bólintott rá a forgatókönyvekre és a tervezett költségvetésre, Jackson már 20-30 óra anyagot leforgatott a remélhetőleg megjelenő DVD-re és BR-re.

A Hobbitban társforgatókönyvíróként és producerként közreműködő filmes elmondta, hogy Guillermo del Toro rendező már tavaly nekilátott a filmben felhasználható helyszínek felkutatásához, valamint a produkció dizájnjával, díszleteivel is foglalkozott már. A leendő DVD-változat készítői pedig ezen munkálatok során követték őt szinte mindenhova azzal a céllal, hogy a rajongók később minden munkafázisba betekintést nyerhessenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szolnokboy1 #9
    ehh... de azért vette meg a warner, mert önmagában becsődölt volna. gondolod, hogy ha egy jövedelmezően működő stúdió lett volna (a LOTR filmek után az is volt, de az arany iránytűvel kb 140 millát buktak) megvette volna egy másik stúdió?
  • winnie #8
    simán csak megvette a warner. azóta is készülnek new line filmek koprodukcióban, a rémálom az elm utcában is new line logóval indít, a szex és ny is new line film - és a hobbit is az lesz. az amerikai jogok a warneren keresztül a new line-éi, a nemzetköziek meg a foxon keresztül az mgm-éi (talán a fox kezeli az mgm dvd jogokat is.)
  • Szolnokboy1 #7
    a New Line Cinema tönkrement az Arany Iránytű méretes buktájába.
  • bippo #6
    Nem baj, ha mégsem jön össze, ki tud majd adni egy 'Így készült (volna) a Hobbit' lemezt.
  • BaliBoy #5
    Ez tévedés. A Hobbitban és a GYU trilógiában csak néhány helyszín egyezik meg. A történet nagy részében teljesen külön úton járnak a szereplők mint a GYU-ban. Főleg a főbb helyszínek azok amik Középfölde totál más pontján vannak.
  • redfish #4
    Vajon milyen "a filmben felhasználható helyszíneket" kell felkutatni, hiszen a főbb helyszínek már régesrég meg lettek találva a Gyűrűk Ura filmekhez?...
    (Mennyivel egyszerűbb lett volna a Hobbitot is akkor elkészíteni!)
  • kalapos01 #3
    Van még New Line?
  • argab #2
    Mert a megfilmesítés joga jó ideje az MGM tulajdonában van.
  • Loverman #1
    amúgy miért nem a New Line Cinema csinálja a Hobbitot, mint anno a 3 Gyűrűk ura filmet is?