Szekeres Viktor

Ilyen lesz a Ken Follett Katedrálisából készült tévésorozat

Ismét itthon forgatott minisorozatot Ridley Scott. A tavalyelőtti A Cég - A CIA regénye (The Company) után idén a Pillars of The Earth (A Katedrális) került sorra, mely itthon regény formájában hallatlanul népszerű még ma is.

Tavaly Magyarországon (is) forgatták a The Pillars of The Earth, vagy ahogy idehaza ismerjük, A katedrális című Ken Follett-regény alapján készült minisorozatot. A 8 részes alkotás sugárzási jogait Amerikában végül a Spartacus című szériájáról elhíresült Starz csatorna vette meg, míg itthon a TV2-n számíthatunk a népszerű történet megelevenedésére.


A Tony Scott és Ridley Scott bábáskodása mellett készült széria az USA-ban július 23-án kerül képernyőre és olyan színészeket láthatunk benne, mint Donald Sutherland, Ian McShane, valamint Matthew Macfayden. Mellettül természetesen nem egy ismerős, hazai arc is látható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • koschwarz #12
    ránézek erre a kard által c. könyvre
  • Wittgen #11
    A könyvet nem olvastam, de sokan dicsérik. A sorozatot biztosan bepróbálom.
  • bcrics #10
    Srácok ott voltam a mogyoródi forgatáson,, a katedrális összeomlását vették fel meg még 1-2 snitett előtte utána,de a hangulat amit a díszletek árasztottak magukbol felejthetetlen,szépen le lesz Greenboxozva az összeomlás,a kaszkadőröket pedig Piroch Gábor vezette szal nagy baj nem lesz:D
    Ám meg kell említenem hogy Rendkívül szimpatikus volt az ,ahogy Piroch kiállt az emberei mellet,
    közvetlen a katedrális leomlása után minden tiszta kőpor,hordalék stb,és kérték hoyg pár ember fekudjön el és rajtuk keresztül szaladjon ki néhány ember,1,2 set erejéig,namost vhogy ez nem akart összejönni ráadásul az egyik kaszkadőrlánynak szét is taposták picit az ujját és a Piroch leálíttata az egészet,nem is akarta egyébként sem,de csak erőszakoskodtak vele,megpróbálták nem jött össze és bevédte az embereit hogy ott senki sem fog lesérülni,nem engedte tovább,...

  • Atomreaktor #9
    Akinek tetszenek a Katedrálishoz hasonló könyvek, azoknak kötelező a Kard által is.
  • Atomreaktor #8
    történetmentes??? szép nagy íve van a történetnek.
    azt megérteném, hogy: "bocs a Katedrális nekem nem tetszett". elhiszem, mert nem tetszhet mindenkinek. de a történetmentes jelző egyszerűen nem igaz! attól függetlenül, hogy tetszik-e a mű, vagy nem.
  • exxile #7
    Az egyik kedvenc könyvem. Kíváncsian várom a sorozatot, remélem nem lesz nagyon halivúdias :)
  • kalapos01 #6
    Szerintem biztos. A maiaknak csak a Da Vinci-kód meg társai olvashatók, mert azokban történik valami. A Katedrális első 400 oldala nünüke szerint történésmentes, pedig már az is übereli a Dan Brown-életművet.
  • koschwarz #5
    "Az első 400 oldalon semmi sem történik..."

    te biztos ezt a könyvet olvastad?
    ha meg eleve az nem tetszik, hogy egy egész emberöltőt kitesz a történet, akkor valóban nincs mit tenni, ha nem tetszik, nem tetszik pedig egy nagyon jó történelmi kalandregény, bár nálam a sogunt nem előzi meg (semmi).

    (na ja, mondjuk a 12. században nem építettek fel pikk-pakk egy katedrálist).
  • Chocho #4
    Akkor az Esőisten siratja Mexikótba bele se kezdj soha! :D
  • Mister #3
    Szerintem borzalom a könyv. Az első 400 oldalon semmi sem történik, aztán nagy nehezen beindul, de egyszerűen túl nagy időintervallumot ölel fel, hogy élvezhető legyen. A második részét el sem kezdtem, ott hever a polcon a Katedrális mellett.
    A sorozat első részét tuti megnézem ettől függetlenül, aztán majd döntök. :)