Szekeres Viktor

A nácizmus üldözöttei és harcművészek a közmédiák kuratóiumaiban

Az 1997-es médiatörvénynek megfelelően kisorsolták azon civil szervezeteket, melyek a Magyar Televízió, Magyar Rádió és a Duna Televízió működését fogják felügyelni.

A közmédiák kuratóriumai évről-évre a bennük résztvevő civiliszervezetek kisorsolásakor kínálják a legérdekesebb híreket. A médiatörvénynek megfelelően az Országos Rádió és Televízió testület (bizonyos ORTT) tegnap kisorsolta, mely civil szervezetek delegálhatnak a következő egy évre tagot a három közszolgálati médium kuratóriumába.

Idén a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumába bejutott a Szerb Országos Önkormányzat, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Reumaklub Egyesület, a Magyar Sakk Szövetsége, a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete és a Magyar Televízió Gyártásvezetői Egyesülete - ők delegálhatnak tagokat.

A Magyar Televízió társadalmi felügyeletében az Országos Horvát Önkormányzat, a Magyar Református Egyház, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátusa, a Magyar Információbrókerek Egyesülete, a Magyar Lapkiadók Egyesülete és a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete kapott helyet. A Duna Televíziót egy éven át felügyelhetik a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának, a Magyar Katolikus Egyháznak, az Evangéliumi Pünkösdi Közösségnek és a Bujutsu-Kai Távol-Keleti Harcművészetek Egyesületének képviselői.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chocho #7
    Ja, nesze neked, ORTT! :D
  • Rotcsa #6
    "Bujutsu-Kai Távol-Keleti Harcművészetek Egyesületének képviselői."

    Na, majd ők tesznek rendet egy-két ütéssel és rúgással, ha nem végzik rendesen a dolgukat!
  • Chocho #5
    Szerintem nem az a baj, hogy törvényes-e a dolog, hanem hogy egy csomó, látszólag oda nem illő elem is sorra kerülhet. A különféle üldözöttek és a jelentős vallások képviselői még oké... na de "Bujutsu-Kai"? Nem akarok megbántani senkit, elhiszem, hogy valaki ezt az utat találja megfelelőnek, de az, hogy "felügyeljenek" valamit, nevetséges.
  • kalapos01 #4
    Ja. Az nem törvényes, ha olyan kerül be most először az elmúlt tíz évben, akinek ugyanannyi esélye van, mint a többi pár szervezetnek? A baromi sok vallási szervezetből mindig bekerül 3-4, hiszen ezekből, meg a nemzetiségiekből van a legtöbb. Tavaly a krisnások meg a hallássérültek voltak, most a katolikusok meg a látássérültek kerültek be. Teljesen random a dolog.
  • mrzed001 #3
    A második rövidítése, ha valakinek esetleg nem esett volna le: MAZSIHISZ.
    Ez után további kérdése van valakinek a felől, hogy szép tiszta és törvényes volt-e sorsolás ?!??
  • mastertime #2
    Welcome to Hungary...szánalmas!
  • grobs #1
    Szerb-Horvát-Német önkormányzatok, Zsidó-Református-Katolikus egyházak és a töltelék. Biztos vagyok benne, hogy ez a véletlen műve. Ha a lottot is így húznák ...