Szekeres Viktor

Nem lesz véres az új Robin Hood-film

Unokáink is láthatják Ridley Scott Robin Hoodját, hiszen a minap hirdette ki a korhatárbesorolásokkal foglalkozó szervezet, az MPAA, hogy a film PG-13 minősítést kapott.

Úgy tűnik, hogy Ridley Scott és a Robin Hoodot gyártó stúdió nem merte bevállalni, hogy filmjük a Gladiátorhoz hasonlóan R-korhatárral kerüljön a mozikba, hiszen az MPAA végül "csak" PG-13 besorolással látta el a produkciót. A szervezet indoklása szerint a kalandfilmet 13 éven aluliak csak szülői kísérettel tekinthetik meg, mivel a képsorok erőszakot tartalmaznak, viszonylag hangsúlyos háborús történéseket, valamint némi szexualitást is.


A besorolás már csak azért is tűnik meglepetésnek, mivel például a Shrek 4. része, a Shreak a vége, fuss el véle, csak eggyel alacsonyabb kategóriába, a PG-be került, míg például Jennifer Lopez romantikus komédiája, az Ilyen a formán (The Back-Up Plan) is a Robin Hoodhoz hasonló PG-13-as korhatárt érdemelt ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szolnokboy1 #10
    az R miatt érdekelt volna a film. így már nagy ívben teszek az n+1. ugyanolyan vérszegény Robin Hood adaptációra. a vér nélküli csata hiteltelen.

    "a dark knight vagy a lord of the rings is ilyen besorolást kapott."

    a dark knightban nem voltak kardozós csatajelenetek, meg Batman amúgy sem öl meg soha senkit. a gyűrűk urában sok kardozós csatajelenet volt és volt vér is dögivel, bár többnyire ork vér, ami fekete, így az mehet.
    ezekkel szemben Robin Hood karddal és íjjal öl, nem orkot, hanem embert. szerintem ilyen műfajban a rettenthetetlen az iskolapélda.
  • tomcsa4 #9
    Szerintem meg jó ötlet. Nekem tetszett, hogy az X-menek nem voltak véresek. Jó filmek voltak és egyáltalán nem hiányzott belőlük a vérengzés. Pókember és az első Batman is ezért jó. Megnézem ezt a Robin Hoodot.

    Az a baj, hogy ma sokaknál csak akkor jó egy film, ha 5 liter vér/képkockával pörög.

    Gyűrűk Ura meg 12-es korhatárú, pedig vannak benne húzósabb jelenetek, de még mindig 16-os alatt. De az is így volt jó.
  • Darth Sith #8
    "Unokáink is láthatják Ridley Scott Robin Hoodját, hiszen a minap hirdette ki a korhatárbesorolásokkal foglalkozó szervezet, az MPAA, hogy a film PG-13 minősítést kapott. "
    itt rontották el az egészet... ahogy a wolverine-nél is.
  • kalapos01 #7
    Nem sokat segített volna rajta, ha Bruce Willis rágyújt kétszer és véres a pólója. A forgatókönyv az ugyanaz maradt volna, az író nem gondolkodik korhatáron, csak utólag döntik el, hogy mi marad benne. A Die Hard 4 így is, úgyis maximum közepes.
  • djstefi #6
    emlekszik meg valaki a die hard 4-re ? na azt is ezzel rontottak el...kojok filmet csinaltak belole.
  • Barakukk #5
    Nem sokban függ a film minőséges a korhatár besorolástól. A Farkasember annyival jobb volt, hogy volt benne pár belezés, meg testcsonkítás?
  • VinczeLacz #4
    LOTR 13-ast kapott? Ezt nem is tudtam :)
    Pedig aztán ott volt egy két jelenet ami nem igazán nekik való..
  • immovable #3
    Gyerek filmek azok is.
  • winnie #2
    gyerekfilm? a dark knight vagy a lord of the rings is ilyen besorolást kapott.
  • VinczeLacz #1
    Nah ez is egy jó kis gyerek film lesz :/