Napi Online

Kizárhatják az MTV-t a világ legnagyobb médiaszövetségéből

Kizárhatja tagjai közül az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége a Magyar Televíziót, amennyiben nem tudja rendezni a tartozásait. A hírszolgáltatás és a sportközvetítések forognak veszélyben.

Ha a Magyar Televízió nem tudja rendezni tartozását, előfordulhat, hogy az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) minden szolgáltatást leállít, beleértve a hírcsere-szolgáltatását, elveheti az általa értékesített sportesemények közvetítési jogát. Legvégső esetben ki is zárhatja a köztelevíziót a világ legnagyobb médiaszövetségéből.

A több részletben esedékes kifizetést az MTV azért nem tudta folyósítani, mert 2009 szeptemberében a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége nem járult hozzá az általa korábban még támogatott beruházási hitel felvételéhez, amelyet az év elején az üzleti terv részeként jóváhagytak, majd az arra kiírt közbeszerzési eljárás feltételrendszerére is rábólintottak. A kuratórium döntését, amelyről akkor még nem lehetett tudni, hogy decemberben ismét megváltozik, több válságkezelő lépés követte, ezek egyikeként a köztévé a kifizetések átütemezésére, illetve halasztására kényszerült.

Azzal, hogy a kuratórium egy újabb fordulattal végül engedélyezte az ősszel blokkolt beruházási hitel felvételét, a helyzet elvileg megoldódott volna, de a finanszírozási hiány nemhogy enyhült, hanem drámai mértékű lett 2010-ben a 9,5 milliárd forint céltámogatás elvonása következtében. A tartozás jelentős részét a labdarúgó-világbajnokság jogdíja teszi ki. Kiegyenlítése megtörténhetett volna a jogok értékesítéséből származó bevételből, de a közvetítési jogok értékesítéséhez a kuratórium elnöksége január 20-i határozatával nem járult hozzá.

A köztévé múlt hét végéig kapott haladékot adóssága rendezésére az EBU-tól, de az egyre súlyosabb anyagi helyzetére tekintettel a médiaszövetség egyelőre késznek mutatkozik a halasztás elfogadására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szemjuel #11
    6-7 milliárdos költségvetéssel nem csóró! Mivel ennek a pénznek nagy része feleslegesen megy el, inkább azt mondanám: az alma nem esett messze a fájától ;)
    szóval érted... kőgazdag fasz vagyok, és minden szarságra elköltöm a pénzt, az egész utca belőlem él, attól még én nem vagyok csóró, csak irtózatosan buta :)
  • who am I 7 #10
    amíg a legutolsó bemondó is 1.5 milliót kap havonta, nem csodálom...
  • Narxis #9
    Pont azért volt csóró mert mindig szétlopták. Haver, sógor, koma kapta a pénzeket, sose az volt az első, hogy gazdaságosan működjön mint pl. egy kereskedelmi adó. Ezért is egy feneketlen pénznyelő kút. A politikai harcok színtere, az aktuális kormány szócsöve. Kár érte valamennyire mert képvisel egy értéket, de amíg nem rendezik belül a struktúrát, amíg nem kerülnek oda olyan emberek akik igazán tenni akarnak érte addig nem szabad ennyi pénzt beleölni. Mióta is nem tudnak elnököt választani az MTV élére? Vicc..
  • SzoleTM #8
    Addig, amíg egy 1évet gyakornokként ott töltő még egyetemi tanulmányait folytató kezdőnek HATÁROZATLAN idejű szerződést és havi tiszta 180ezer forintot adnak, addig totál lszarom az MTV-t és meg is érdemli amibe került. Minenkit kirúgni onnan és teljes csere... 3x-os a túlfoglalkoztatottság az MTV-n belül, harmadannyi eber elég lenne a működéshez..akkor miről beszélünk???
  • Tetsuo #7
    Otletem az van, hidd el. De amig nem fejezik be a rendszervaltast es nem lovik Dunaba vagy legalabb sittelik le a sok exszoci hazaarulot, addig hiaba barmi otlet..
  • Szemjuel #6
    az MTV sose volt csóró, csak szép magyar szokás szerint szétlopták :|

    winnie
    te meg húzz a rákba már. okoskodj a pad alá a 3 centis faszodnak

    (ezt úgy egybevéve az összes eddigi tevékenységedre értem, nem csak az előző kommentre)
  • winnie #5
    "És az egészségügyi kiadásokkal ellentétben ez nem létfontosságú."

    sajnos, ez így csak demagógia. nem érv. ezt sok mindenre rá lehetne mondani, de nem lennénk előrébb.
  • nickwearby #4
    Hát ez az.

    És az egészségügyi kiadásokkal ellentétben ez nem létfontosságú.
  • Bounti #3
    Köszönjük a mélyenszántó, magasröptű gondolataidat. Sőt köszi az ötletet amivel hozzájárulsz, hogy ne ez legyen az országban... Hoppá.. ja... nem is mondtál semmilyen ötletet... Akkor minek jár a szád?
  • Narxis #2
    Az mtv mindig is csóró volt. Szerintem épp itt az ideje, hogy ne dobálják a pénzt ebbe a feneketlen kútba, olyan mint az egészségügy, mindegy pénzt adnak nekik, mindig kevés lesz.