Szekeres Viktor

Az MTV eladhatja a 2010-es focivébé közvetítési jogait

A Magyar Televízió adósságairól már eddig is lehetett olvasni szinte mindenhol, mint ahogy arról is, hogy az MTV lehet, hogy birtokolt közvetítési jogaiból próbál pénzt csinálni. Úgy néz ki, hogy a focivébé is erre a sorsra jut.

A 2006-os, RTL Klubos (és Sport Klubos) kitérőt követően 2010-re ismét az MTV szerezte meg a labdarúgó világbajnokság közvetítésének jogait, de valószínűleg a dél-afrikai eseményt nem (csak) a király tévén láthatjuk. A hírek szerint ugyanis az MTV egyfajta árverést szervez, minek kapcsán a csatorna meg is keresett 11 médiacéget, akiknek felajánlották, hogy január 7-ig tegyenek egy ajánlatot a közvetítési jogokért, mely rá egy nappal licitálási alapként, afféle kikiáltási árként fog működni a potenciális vevők között.

Ha megszületik a megállapodás, akkor az is előfordulhat, hogy a vevő csak az első választás jogát kapja meg és az MTV a "maradék" 24 meccset ugyancsak közvetítheti. Egy biztos azonban, hogy a közvetítési jogcsomag minimumára 730 millió forint plusz áfa, de emellett a gyártási költség egy részét is a partnernek kellene állnia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CaptainRumi #6
    Hát jó ez, attól is függ hol laksz. Nekem szinte több külföldi csatornám (kábel- és alapcsomag) van mint magyar... és szokták adni.
  • Vanek úr #5
    És szerinted hány külföldi csatorna fogható nálunk? Ami kábelen jön, abban meg nem lesz olyan csatorna, amely adja a meccseket...
  • Vanek úr #4
    Én úgy emlékszem, hogy a legutóbbi VB, illetve EB esetén (és az az előttieknél is) a legnézettebb műsorok az esti focimeccsek voltak (már a többi csatornával való összevetésnél). És nem csak a döntő...
  • CaptainRumi #3
    Szépen át kell kapcsolni egy külföldi csatornára és megvan oldva a probléma. Úgy sem a kommentátoroké a főszerep, főleg nem az ilyen Léderer és társaiké.
  • winnie #2
    nézőcsúcsok?? esetleg a döntő elég nézett lesz, de egyébként...
  • Vanek úr #1
    Gratulálok. Azt megértem, hogy az MTV pénzszűkében van, és megpróbál mindenből pénzt csinálni; de nem véletlenül kapta meg a közvetítési jogokat, mint "közszolgálati csatorna". Azon kívül egy ilyen sporteseménynél egyértelmű nézőcsúcsok lesznek; így meg simán lehet(ne) szponzorokat is találni a közvetítéshez (szerintem egy-két nagyobb bank simán vállalna egy-egy nagyobb összeget; ugyanígy egy-egy mobilszolgáltatót is meg lehetne keresni, meg esetleg a MOL-ra is rákérdezni). Illetve a meccsek előtti-alatti-utáni reklámsávban lehetne prémium hirdetési pénzt is elkérni.

    A fenti esetnek meg az lehet a hátulütője, hogy a fontosabb meccseket majd közvetítik a 'kódolt' sportcsatornák (amiket nem lehet nézni egy 'átlagos' kábeltévés előfizetéssel - ráadásul amilyen közvetítők vannak azokon (Sportklub-on és valamelyik Sport-on (Sport1 vagy 2) láttam olyanokat, akik minden egyes kis megmozdulásnál már ordítanak, mintha azon dőlne el a meccs, vagy iszonyatosan nagy gólt sikerült volna szerezni)), a maradék MTV-s meccset meg nem nézi a kutya sem, mert érdektelenek (hiszen ha másnak sem kell, akkor miért pont a nézőknek kelljen).