Szekeres Viktor

Scifi-rajongók folytatják véget ért kedvenc sorozatukat

Messze még a május, amikor is kiderül, hogy 2010/11-ben milyen új sorozatoktól fog elalélni Amerika népe, majd kis késéssel a világ tévé- és sorozatkedvelő része, azonban már most felütötte a fejét néhány érdekesebbnek tűnő sorozatötlet.

Jelenleg a legtöbb készülő sorozat még kvázi embrionális fázisban van, némelyik csak ötlet formájában létezik, hogy év végére forgatókönyvben is elkészüljön. Persze, ha megvan a szkript, még akkor is hosszú az út, hiszen miután egy csatorna több száz ötletből eldönti, hogy melyik pár tucatból rendeljen forgatókönyvet, újabb szűrést követően csak 10-15 pilótafilmet készítettet el áprilisban, hogy májusban azokból 4-8 új sorozattal gazdagítsa palettáját ősztől.

A jelenleg meglehetősen nagy vesszőfutást produkáló NBC csatorna például úgy gondolja, hogy humorfronton kéne erősítenie, ezért lepaktált azzal a Larry Charles-szal, aki amellett, hogy a nagy sikerű Félig üres egyik készítője, olyan félig szkriptelt filmeket rendezett, mint a Borat vagy a Brüno. Charles sorozatterve is hasonló műfajú, némiképp dokumentarista lenne: az egyelőre cím nélküli sorozat egy kisvárosban játszódna, melyben pár fanatikus scifi-rajongó kedvenc sorozatuk megszüntetését úgy dolgozza fel, hogy a maguk módszereivel elkészítik a széria folytatását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nasedo #6
    A magyarok valószínűleg úgy gondolták, hogy ha kint a pilot-nak lehet több jelentése, akkor nálunk a pilótának is. Ezért még kekszet is elneveztek róla.
  • kalapos01 #5
    Remek kérdés, azoknál kéne kérdezned, akik már 15. éve használják a kifejezést a magyar médiában, filmiparban. De tetszik a kiindulási alap. Nem ismered a szót, ergó nem is létezhet :)
  • tgunda #4
    Jaj istenem... hogy lett a "pilot film"-ből (vagyis próbafilmből, bevezető filmből) pilótafilm? A "pilot" szónak több jelentése van! Van szótár is a világon, ha már valaki nem tud rendesen angolul.
  • bippo #3
    Ez a cím... bef*sok.
  • torcipepe #2
    szerintem teljesen mind1, milyen sorozat folytatása. bár várhatóan vagy egy fiktív sorozat vagy egy régi nagy név lesz.

    amúgy a cím alapján én rögtön arra gondoltam, hogy valóban folytatnak így egy sorozatot, mint pl a Star Wrek vagy a Gollam.
  • Gilgamesh #1
    Szólhatna egy rajongói Firefly-folytatásról. :D