Szekeres Viktor

10 ezer dolláros horror igázza le a Fűrész 6-ot?

Az év egyik legbiztosabb sikerének kezelhettük eddig a Fűrész-széria hatodik epizódját, hiszen a meglehetősen stabil rajongótábor az eddigi 5 rész alatt minimális lemorzsolódást produkált.

A nyitóbevétel persze csak a legfanatikusabbak aktivitását jelzi, az összbevétel csökkenése az alkalmi nézők számának visszaesésére utal, de ettől még a hatodik Fűrész-film is sikerre volt (van?) ítélve, ami könnyen jelenthet további folytatásokat.

Azonban egyvalamivel nem számoltak a Fűrész alkotói, amikor immáron évek óta stabilan lefoglalták Halloween hétvégéjét a premier számára: arra, hogy egy másik horror akarva-akaratlanul felveszi a kesztyűt. A Paranormal Activity című független, viszonylag régen legyártott horror ugyanis szeptember 25-én debütált 12 moziban és közepesnek mondható 77 ezer dollár bevételt produkált, azonban a nézői szóbeszéd szárnyra kapta a filmet és rákövetkező hétvégén 33 moziban már 776 ezer dollárt költöttek a nézők jegyekre, a mostani hétvégén pedig 159 moziban körülbelül 7 milliós bevételt ért el a film, ami hihetetlen, 44 ezer dolláros bevételt jelent mozinként. (A film 159 moziban több bevételt termelt a hétvégén, mint az ugyancsak 3 hete futó Hasonmás 3000 moziban.)


Mindez azt is jelenti, hogy ha ilyen tempóban folytatódik az iszonyatos, nagyjából az Idegleléshez hasonlító hype-pal övezett film terjeszkedése, akkor éppen a Fűrész 6. premierje idejére fog országos szinten bekerülni a legtöbb moziba, vagyis a horrorkedvelőknek választaniuk kell a két film között, hacsak nem vállalják be mindkettőt. Ez pedig visszavetheti a Fűrész eddig biztosra vett sikeres bemutatkozását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • billxxx #17
    Az ideglelés koppintása.........tuti az a film adta az ötletet.....
    A poén az egészben hogy tényleg vannak szellemek......
  • semmikozod #16
    Hey, ez egész jónak tűnik.
    Úgy látszik most ezek az áldoksik korát élük megint.
    En utálom a trancsirozós horrorfilmeket, semmi értelmük nem látom. Nem rémisztő max undoritó, de az is csak akkor ha jól van megcsinálva.
    Viszont a thrillerek, amik egész végig fenntartják a hangulatot es időnként váratlanul udabasznak egyet, na az igen.
    Ugye nem ez is valami japcsifilm feldolgozás? :D
  • sonance #15
    A Fűrészből csak az első volt jó, a többi igazi répás hányás
  • TeDDyRuSh #14
    Bedobom a linket aki nem tudja miről van szó:

    http://www.youtube.com/watch?v=nfgZlMYj_NU
  • TeDDyRuSh #13
    Baromi jó a trailer, persze hogy REC copy, de üt rendesen. Én is ilyen agyrahatós parafilmet néznék meg, mint a Fűrészt. Szerintem van feelingje ha nem csak te sikoltozol:)
  • Narxis #12
    Moziba.
  • Alc #11
    Szembe a kocsmába. De ott viszont nem hallanám a filmet.
  • winnie #10
    te meg, ha inni akarsz, akkor..., hova is menj?:)
  • Alc #9
    Legjobb mikor nyugodtan kortyolgatom a kólámat, a következő pillanatban meg majd lenyelem az egész poharat mert a baromja a fülembe ordít. Menne inkább a pudliját sétáltatni.
  • Skyline #8
    Borzalmas gagyi...