Szekeres Viktor

A Fűrész 7-nél keményebb film nincs

Az V-ös kategória legtöbbször egy film mozis forgalmazásának visszavonását jelenti, s a Fűrész hetedik része is megkapta ezt a besorolást a Korhatár Bizottságtól, miután annak tagjai végignézték a horrort.

Ahogy az várható volt, a hazai Korhatár Bizottság nem kegyelmezett és úgy döntött, miután megtekintette a Fűrész 3D-t, hogy mások inkább ne nézzék meg a filmet, azaz V-ös kategóriába sorolta azt. Ez azt jelenti a szabályzat szerint, hogy az esztétákból, antropológusokból, pszichológusokból és szociálpolitikusból álló grémium szerint a film "alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének súlyosan kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy pornográfiát vagy szélsőséges, illetve indokolatlan erőszakot tartalmaz".


Az V. kategória minősítése "csak felnőttek számára ajánlott", s ez eddig az esetek többségében azt jelentette, hogy a forgalmazó kihátrált a mozis premier elől - a legfrissebb példa a júliusra tervezett Mártírok volt. Arról egyelőre nincs hírünk, hogy a Budapest Film mit reagált a KB döntésére, de a film jelenleg szerepel a mozik műsorán, igaz, például a Palace Cinemas-hálózat csak minden harmadik mozijában tervezi adni, napi egy-két, 20:00 után előadással. ** ** Frissítás: A Budapest Film képviselője elmondta, hogy a besorolás ellenére is bemutatják a filmet itthon október 29-én.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #70
    sorry, de egyik kijelentéseddel sem értek egyet.
  • SpyWeb #69
    A Srpski film nekem nem tetszett. A színészi játék nulla, a trükkfelvételek úgyszintén. Műanyag az egész. Minden tabut leakartak benne dönteni, viszont nem sikerült nekik és alkottak egy zs kategóriás tucatfilmet.
  • Justil #68
    megnéztem az Eden Lake-t az előbb, némi ír whiskey mellett :)

    hát öö...nem rossz film, egész tűrhető. 1 kicsit nekem ez az angol setting ellenszenves, de azért nem rontja el a filmet. viszont hogy durva lenne...hát nem is tudom, az átlagembernek lehet, de nekem a Srpski film után ez rózsafüzéres gyerekmesének tűnt :P

    de köszi a tippet, egynek jó volt!
  • m minnifield #67
    ne lődd magad fejbe, légy stílszerű: harakiri(hamár japán)
    bocs, nem hagyhattam ki :P
  • ROCKnROLLA #66
    Igazad van, ne haragudj. A háború alatt végeztek kísérleteket. Most megyek és tarkónlövöm magam, amiért félrevezettelek.
  • SpyWeb #65
    Egyébként 1988-ban már készült a témában egy Hongkong-i film, Men Behind the Sun címmel.
  • SpyWeb #64
    A Philosophy of a Knife a japánok 731-es egysége (Unit 731) által Kínában elkövetett bűntetteket tárgyalja. Az egység valóban létezett, a film eseményei valóban megtörténtek, de nem a háború után ténykedtek, hanem az alatt, illetve a vezetőiket soha, semmilyen módon nem vonták felelősségre. Sokan közülük az egyesült államok haderejének végeztek a későbbiekben kutatásokat, és az USA használta fel a kísérletek eredményeit is.
  • Mat666 #63
    Ok értem örülök hogy nem sértésnek vetted a vélemény a In The Mouth Of Madness filmről ezt is meg tárgyaltuk szevasz.
  • Justil #62
    nem tudom, nálam - mint mondtam - alapmű. de egyébként is majdnem minden érdekel, ami Lovecraft.
  • Silenzio #61
    A japánok, miután az amcsik megszállták őket, bizonyára rengeteg hadifogollyal rendelkeztek, és kínozták is őket ezerrel. Figyu, te hányas voltál töriből? Mert ez így nagyon sántít. A felsorolt filmek fele meg Lars von Trier őrültködés, sokkal inkább művészfilm, mint horror, a Fűrésszel ellentétben nem az ortó hatásvadászat mozgatja.

    Ez a trailer de fos. Le a 3d-vel.