MTI

Memóriakártyán kezdi árusítani filmjeit a Disney

Memóriakártyán kezdi árulni filmjeit a Disney kiadó japán részlege: a DVD-lemezek mellé csomagolt kártyára a filmek mobileszközökre optimalizált változatát másolják.

A kiadó szerint a microSD-kártyán tárolt filmek a videók lejátszására alkalmas hordozható eszközök népszerűsége miatt számíthatnak sikerre. Japánban az új mozifilmek DVD változatai 3500 jenbe (7150 forintba) kerülnek, a memóriakártyával együtt árult filmeket hozzávetőleg 1000 jennel többért, azaz 9222 forint körüli összegért kínálnák.

A memóriakártyák legnagyobb japáni beszállítójától, a Panasonictól származó 512 megabájtos kártyára közel 2,5 órányi műsort lehet másolni, amelyeket a lemezekhez hasonlóan másolásvédelemmel látnának el. A mindössze 1 milliméter vastag, 11-szer 15 milliméteres lapkák népszerűségével arányosan az előállítási költségek is csökkennek.

Megfelelő adapter segítségével a microSD-én tárolt filmek USB-csatlakozón keresztül, vagy memóriakártyák fogadására előkészített televíziókon, illetve DVD-lejátszókon egyaránt megtekinthetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • schrank #4
    szerinted japánban kinek van még dvd-je ? ők már akkor videóztak amikor nálunk még színes adás sem volt
  • zola2000 #3
    Az nem, de azért van ott mellette a dvd ^^
  • kukacS3K #2
    Japánban az új mozifilmek DVD változatai 3500 jenbe (7150 forintba) kerülnek - ott sem kényeztetik el az embert
  • torcipepe #1
    csak szart se fog érni TV-n vagy PC-n a 640*480-as felbontásra és 2,5'-4'-ra optimalizált változat.