Szekeres Viktor

Augusztusban jön Peter Jackson új sci-fije

Peter Jackson már jó ideje rajta tartja figyelő szemeit Neill Blokamp rendezőn, aki az egyik jelöltje volt a tervezett Halo-mozi rendezői posztjára is. A több filmben és sorozatban a speciális effektusokért felelős filmes már közös rövidfilmet is készített Jacksonnal és augusztusban az első mozis premierje is meglesz.

A District 9 című sci-fi a tervek szerint augusztus 14-én kerül bemutatásra Amerikában és természetesen Peter Jackson az egyik producere a filmnek. A ShoWesten már képsorokat is lehetett látni a moziból (remélhetőleg hamarosan a netre is felkerülnek), mely nagyjából a rendező korábbi rövidfilmjén, az Alive in Joburgön alapulna. (A 6 perces film alant meg is tekinthető a YouTube-nak köszönhetően.)


A dokumentarista stílusban forgatott District 9 története szerint idegenek (mármint földönkívüliek) landolnak a dél-afrikai Johannesburgban, és ott menekültként élnek harmadik világbeli körülmények között, a polgárok által abszolút kitaszítva.

Aki további részletekre is kíváncsi a viszonylag alacsony költségvetéssel és ismeretlenebb színészekkel készülő District 9-nal kapcsolatban, annak a film honlapját ajánljuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • karit #14
    BSG-t nem bántani! Bizonyára költségtakarékosságból hagyták ki a képstabilizátort a CG-ből...
  • Loverman #13
    basszus hogy lefogyott a csávó
  • SonicBoom #12
    az egyik korai alkotását se hagyjuk ki: "Bad taste"
  • pepe792 #11
    Valószínű azért mondták neki hogy csinálhat 3 filmet A gyűrűk urából, és ráadásul egyszerre forgathatja le a 3 filmet, meg azért előlegeztek meg neki filmenként 100milliós költségvetést, mert előtte nem csinált semmi maradandót.
  • bmw #10
    Hat ez a fos billegos kamera nezet, hat ettol idegbajt kapok...
  • kalapos01 #9
    Más nyomot nem hagy??? Szerinted miért rendezhetett LOTR-t? Mert olyan jó filmeket csinált korábban. Sőt, PJ előtte szinte csak jobb filmeket csinált, csak kevesebb pénzből. A Hullajó nagy klasszikus, a Mennyei teremtmények is nagyon nagy, de a Törjön ki a frász!-t is sokan elismerik.

    Jó a LOTR, szó se róla, de ki tudja, lehet, hogy egy pár hollywoodi profi is megcsinálta volna ilyen jóra?
  • NEXUS6 #7
    Ja, ez most a trendi. A Battlestar Galactikán is ettől kapok hányingert, amikor az utolsó legolcsóbb fényképezőbe/kamerába is beépíttettek már valami stabilizálót.

    Amúgy valahogy nem villanyoz fel a téma.
    Szerintem egy jelentős bukás lesz belőle, amúgy Peter Jackson munkássága sem hagyott túl mély nyomot bennem.
    Ha kap sok pénzt akkor csinál belőle egy nem rossz filmet, de attól függetlenül, hogy megrendezte a LoTR filmeket szerintem más nyomot nem igazán hagy a filmtörténelemben.

    Valszeg van egy jó barátja!:)))
  • kriszwells #6
    Nekem tetszett a Halo game, egy filmet szívesen megnéznék, bár lehet CGI-s jobb lenne, élőszereplősen lehet elszúrnák, mint már sok mindent. A játékból pár helyszínnel, azokkal a zenékkel és MC-el....
  • Harkat 89 #5
    Arra nemgondoltál direkt nem kalkulálták bele? Ez a lényege ennek, hogy így olyan mintha dokomentum film céljából valaki rohangálna városba és veszi fel az eseményeket. Szerintem. De lehet tévedek.
  • LegionarR #4
    Olvass, értelmezz...
    A linkelt videó az Alive in Joburg, ami alapján készül a District 9...

    Szóval lehet hogy a District 9 sem százmilliós költségvetésű lesz, de ennek a 6 perces valaminek a minőségéből értelmetlen azt leszűrni hogy a készülő film is ilyen lesz...