Szekeres Viktor

Mégsem lesz élőszereplős Akira?

Nemrég az Akira-rajongók még pezsgővel ünnepelték meg a hírt, hogy elkészülhet kedvencük élőszereplős verziója, azóta viszont csupa rossz hír érkezik.

Az általában megbízható infókat szállító Bloody Disgusting ugyanis arról számolt be, hogy a Leonardo DiCaprio produkciós cége által dédelgetett filmtervet elvetették.

Az elképzelés szerint a Warner közreműködésével kétrészes mozifilm készült volna Katsuhiro Otomo 1988-as anime-klasszikusából Gary Whitta forgatókönyvíró és Ruairi Robinson rendező közreműködésével.

Az első hírek másfél éve érkeztek az Akirával kapcsolatban, de úgy tűnik ez idő alatt a rendező otthagyta a projektet és két külön forrás szerint is befellegzett annak. A remake története új Manhattanben játszódott volna, melyet japán pénzből építettek újjá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chocho #14
    Nagy kár. Anno a Neon Genesis Evangelion film is talonban volt sokáig, és abból se lett semmi...
  • cateran #13
    Ugyan nem vagyok éppen valami alap,de én pl 3x néztem meg, mire elkezdtem kapisgálni miről is szól...és hát nincs túl nagy bizalmam a hollywoodi agyasokban..a népnek könnyen emészhető akciódús múvik kellenek (mainstreamen legalábbis) és mivel az Akirában akció is van bőven, 99%-ra taksálom, hogy baromira előtérbe hoznák (persze lehet,hogy nem, de roppant valószinütlen)
    Az a gebasz,hogy az ázsiai gondolkodás,világszemlélet a közelében sincs az európainak vagy amerikainak (pl a japánok elöszeretettel utalnak hirosimára, vajh az amcsik is ezt tennék? Hány film is szól atomcsapást szenvedett városról?)
    Értelemszerüen nem minden anime elvont vagy elgondolkodtató,de pl a Cowboy Bebop vagy Akira mögött jóval több van, mint 1 látásra tűnik....és ezt amerikai stilusban vászonra vinni...háááát
  • m minnifield #12
    mondjuk ez elég magyartalan volt, még én se értem tisztán mit írtam, tényleg jó lenne ha lehetne szerkeszteni... :P
  • m minnifield #11
    értem én, hogy mit mondasz, csak ez zavar:
    "Ilyeneknél szerintem sok embernél pedig ronthat a megítélésen."

    ezeknél az embereknek kopogtatni kéne a fején, hogy halló, van benn valaki?
  • bippo #10
    Bakker, miért nincs szerkesztés?! Fegyencvárosos példádra: pont azt mondtam én is, hogy maga az eredeti film ettől nem lesz rosszabb.
  • bippo #9
    Franchise szót m minnifield következő gondolatára való reagálásként használtam: "nem régi a hír, miszerint jön a predator remake, az alien előzmény, asszem szellemírtókat is terveznek..."
  • bippo #8
    A franchise-t olyan esetekre értettem, amikor a név marad, az új alkotás kvázi a 'sorozat' része lesz. Valóban rossz szót használtam, de nem találtam jobbat arra, hogy az egy márkanév alatt futó filmek. (Manapság inkább már reboot van remake helyett, a mondanivalómon ez nem sokat változtat.)

    Ilyeneknél szerintem sok embernél pedig ronthat a megítélésen. Pl. ha most csinálnak egy szar mondjuk Predator filmet, az újabb generáció (aki most találkozik vele először), azt fogja mondani, hogy szar a Predator. Így általánosan. Szerintem ilyenkor a büdös életben nem fog már találkozni a régi jobb filmekkel (vagy elég kevesen). Aki ismeri a régit is meg az újat is, annál nem oszt, nem szoroz, helyén kezeli a dolgokat.

    Az olyan remake-eknél, amit említesz, vagy hogy nem lehet visszakövetkeztetni név alapján, hogy minek a remakeje, az emberek nem is kötik össze. Aki meg hajlandó utánanézni, az meg úgyis külön filmként kezeli, minden filmet saját érdemei szerint.

    Röviden: van ahol nem ront le, ahogy mondod, de szerintem van olyan is, ahol ronthat.
  • winnie #7
    engedtessék meg, hogy butaságnak kiáltsam ki, amit mondasz. nem ront le semmit egy új film. sőt, ha már elméletezünk: egy gyenge remake még javíthat is a régi elismertségén "bezzeg az eredeti mekkora ász volt!"

    és itt eleve franchise-ról sem beszélhetünk. van olyan, hogy hajrá fegyencváros!-franchise, csak mert van pár feldolgozása? meg hirtelen rossz film lett a hajrá fegyencváros, mert az adam sandleres csontdaráló vagy a vinnie jones-os gépállat sc rossz feldolgozás lett?
  • m minnifield #6
    én még nem hallottam senkitől, hogy "ez az új XY film de szar lett, a régit is lehúzta..."
    inkább fordítva, "a régi mekkora film már, de ez az új..."
  • bippo #5
    A frenchise ázsióját rontja egy rosszul sikerült alkotás. Az eredeti valóban nem változik, viszont az átlagmegítélése romolhat.