14
  • Chocho
    Nagy kár. Anno a Neon Genesis Evangelion film is talonban volt sokáig, és abból se lett semmi...
  • cateran
    Ugyan nem vagyok éppen valami alap,de én pl 3x néztem meg, mire elkezdtem kapisgálni miről is szól...és hát nincs túl nagy bizalmam a hollywoodi agyasokban..a népnek könnyen emészhető akciódús múvik kellenek (mainstreamen legalábbis) és mivel az Akirában akció is van bőven, 99%-ra taksálom, hogy baromira előtérbe hoznák (persze lehet,hogy nem, de roppant valószinütlen)
    Az a gebasz,hogy az ázsiai gondolkodás,világszemlélet a közelében sincs az európainak vagy amerikainak (pl a japánok elöszeretettel utalnak hirosimára, vajh az amcsik is ezt tennék? Hány film is szól atomcsapást szenvedett városról?)
    Értelemszerüen nem minden anime elvont vagy elgondolkodtató,de pl a Cowboy Bebop vagy Akira mögött jóval több van, mint 1 látásra tűnik....és ezt amerikai stilusban vászonra vinni...háááát
  • m minnifield
    mondjuk ez elég magyartalan volt, még én se értem tisztán mit írtam, tényleg jó lenne ha lehetne szerkeszteni... :P
  • m minnifield
    értem én, hogy mit mondasz, csak ez zavar:
    "Ilyeneknél szerintem sok embernél pedig ronthat a megítélésen."

ezeknél az embereknek kopogtatni kéne a fején, hogy halló, van benn valaki?
  • bippo
    Bakker, miért nincs szerkesztés?! Fegyencvárosos példádra: pont azt mondtam én is, hogy maga az eredeti film ettől nem lesz rosszabb.
  • bippo
    Franchise szót m minnifield következő gondolatára való reagálásként használtam: "nem régi a hír, miszerint jön a predator remake, az alien előzmény, asszem szellemírtókat is terveznek..."
  • bippo
    A franchise-t olyan esetekre értettem, amikor a név marad, az új alkotás kvázi a 'sorozat' része lesz. Valóban rossz szót használtam, de nem találtam jobbat arra, hogy az egy márkanév alatt futó filmek. (Manapság inkább már reboot van remake helyett, a mondanivalómon ez nem sokat változtat.)

Ilyeneknél szerintem sok embernél pedig ronthat a megítélésen. Pl. ha most csinálnak egy szar mondjuk Predator filmet, az újabb generáció (aki most találkozik vele először), azt fogja mondani, hogy szar a Predator. Így általánosan. Szerintem ilyenkor a büdös életben nem fog már találkozni a régi jobb filmekkel (vagy elég kevesen). Aki ismeri a régit is meg az újat is, annál nem oszt, nem szoroz, helyén kezeli a dolgokat.

Az olyan remake-eknél, amit említesz, vagy hogy nem lehet visszakövetkeztetni név alapján, hogy minek a remakeje, az emberek nem is kötik össze. Aki meg hajlandó utánanézni, az meg úgyis külön filmként kezeli, minden filmet saját érdemei szerint.

Röviden: van ahol nem ront le, ahogy mondod, de szerintem van olyan is, ahol ronthat.
  • winnie
    engedtessék meg, hogy butaságnak kiáltsam ki, amit mondasz. nem ront le semmit egy új film. sőt, ha már elméletezünk: egy gyenge remake még javíthat is a régi elismertségén "bezzeg az eredeti mekkora ász volt!"

és itt eleve franchise-ról sem beszélhetünk. van olyan, hogy hajrá fegyencváros!-franchise, csak mert van pár feldolgozása? meg hirtelen rossz film lett a hajrá fegyencváros, mert az adam sandleres csontdaráló vagy a vinnie jones-os gépállat sc rossz feldolgozás lett?
  • m minnifield
    én még nem hallottam senkitől, hogy "ez az új XY film de szar lett, a régit is lehúzta..."
    inkább fordítva, "a régi mekkora film már, de ez az új..."
  • bippo
    A frenchise ázsióját rontja egy rosszul sikerült alkotás. Az eredeti valóban nem változik, viszont az átlagmegítélése romolhat.
  • m minnifield
    tudom, hogy most nagy keletje van az újrafeldolgozásoknak, meg a képregényfilmeknek, meg mindent megcsinálnak ami 10-20 éve már egyszer bejött, de könyörgöm, valaki magyarázza el, ha van egy akármilyen késztermék( mint itt az akira 1988-ból), azt hogyan tudja elrontani egy másik feldolgozás???

nem régi a hír, miszerint jön a predator remake, az alien előzmény, asszem szellemírtókat is terveznek, meg mittomén még miket.ezek fasza filmek, semmi nem fogja elrontani őket, úgy klasszikusok ahogy vannak.ha most ideszarnak egy összegányolt predatort, alient, etc... azt lehúzzuk a klotyón és elfelejtjük, de az eredetiek nem lesznek rosszak tőle, könyörgöm.
    bocs mester, nem személyes, csak kb minden hírnél feldobja ezt valaki, és komolyan nem értem...
  • rudymester
    Lehetni lehet, talán a "Blood" élőszereplős adaptációja jó lesz.
  • winnie
    úgy tudtam, hogy lehet jó és rossz filmet készíteni. simán benne van, hogy nagy klasszikus lett volna az élőszereplős. csak jó kézbe kell adni.
  • rudymester
    Szerintem az Akira rajongók pont most bontanak pezsgőt. Nem kell lejáratni egy kult klasszikust, mint tették mások (Dragon Ball ugye...).