Szekeres Viktor

Szép lassan kicsinálják a Lostot

Amerikában előfordul, hogy egy sikersorozatra is rájár a rúd - főleg akkor, ha egy másik sikersorozattal kerül szembe. A Lost 5. szezonja is remek nézettséggel nyitott, azonban időközben a tizenegynéhány millió nézőből van, hogy csak kilencmillió követ figyelemmel egy részt.

Amerikában a Lost szerda esténként 21.00-kor (CST) kezdődik és olyan vetélytársakkal kell megküzdenie, mint például az egyik legnézettebb krimisorozat, a Gyilkos elmék (Criminal Minds). Sőt, mostanában új vetélytársat kapott a széria, hiszen az amerikaiak jól bejáratott énekes tehetségkutató valóságshow-ja, az American Idol is a Lost idősávjában borzolja a kedélyeket a maga 22-26 milliós, évek óta listavezető nézőszámával, minek hatására a Lost nézőtábora is láthatóan lecsökkent. (A legutóbbi rész például az idei legalacsonyabb nézettséget produkálta 9,03 millió nézővel.

Persze, sietnénk kiemelni, hogy például a Heroes-szal ellentétben, a Lostnak nincs semmi félnivalója, hiszen alig van sorozat, mely a kereskedelmileg fontos korosztályban megelőzné, az ABC csatorna pedig nem túlságosan törődik a nyugdíjasokkal. Ettől még persze a fiatalabb generációból is rabol el nézőket az American Idol.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 1Obi1 #24
    Vazz, te aztán értesz a sorozatokhoz. A Law&Order pedig a valaha volt legjobb sorozat a maga 19 évadával? Jézusom..
    És egy sorozatot mondj ami szerinted jobb a Lostnál..
  • winnie #23
    az according to jim jelenleg a 8. szezonjánál jár, a house of payne is már 120 résznél tart - hogy jön be a képbe a sorozat hossza?

    (a legjobbak úgyis max 2-5-10 részt érnek meg:)
  • kwzatz #22
    A Lost 6 évados lesz, és ott le lesz zárva...
    Amúgy igazán nem érdekel, hogy kinek mi a véleménye róla, én a komplexitását, a rejtélyeket szeretem benne, meg az olyan részeket, mint a The Constant, amit a legjobb sorozatepizódnak választottak abban az évben.
  • cateran #21
    "A Lost szimplán a valaha volt legjobb sorozat, amit készítettek"
    "A Lost olyan magasra tette a lécet, hogy egyszerűen nem tudja semmi se beelőzni."
    Roflol...majd ha eléri a 10. évadot,beszélhetünk arról,hogy mennyire jó,meg sikeres a többi sorozathoz képest..addig 5 évaddal középszar...)1xü matek:minél népszerübb 1-1 sorozat.annál több részt,évadot ér meg...és a 10 még odébb van..)

    Ugyan nem állitom,hogy amiket én nézek azok hiperszuperek lennének,de a lost mint minden idők legjobbja...hátt wazz...elég alacsony az igényszint....(persze izlésről nem lehet vitatkozni,de 1 kaotikus,se füle,se farka sorozat -mert hát nem fix történet-mint a csúcsok csúcsa...yikes..)
  • 1Obi1 #20
    Egyetértek. A Lost olyan magasra tette a lécet, hogy egyszerűen nem tudja semmi se beelőzni. Én jobbnak tartom mint bármely filmet vagy sorozatot.
    Mert amit Lindelof-ék művelnek, az már művészet.
  • andi0811 #19
    Én is rajongok filmekért, sorozatokért, úgyhogy értem a jelenséget. Én azon nevetek, hogy egyesek ezt mennyire túlzásba viszik, és élet-halál kérdést csinálnak belőle. Lásd az előtted írót, aki szerint buta vagyok, mert nem hisztériázok a Lost láttán. Hát igen, ebből aztán tényleg meg lehet állapítani egy ember szellemi képességét... Pedig tényleg szeretem a Lostot, de akkor sem fogok extázisban kitörni minden egyes rész után. Inkább buta maradok...
  • andi0811 #18
    Te viszont nagyon buta vagy, de semmi gond, ha így maradsz:)
  • winnie #17
    ahhoz, hogy megértsd a hisztériát, nem kell szeretni a sorozatot. ha nem érted, akkor viszont nem vagy túl okos. a legtöbb sorozattal kapcsolatos maximális rajongási fokot szerintem tökéletesen érteni lehet. annyira senki nem szemellenzős, hogy ne lássa miért imádják millióan a lostot, a south parkot vagy a gossip girlt.
  • winnie #16
    anyám...

    "A Lost szimplán a valaha volt legjobb sorozat," --- ezt pedig erősen gondold át.
    Inkább írd így: "A Lost szimplán a valaha volt legkedvencebb sorozatom,".

    kár kötözködnöd. ha szerinte a valaha volt legjobb sorozat, akkor az. ezt nyilván nem te döntöd el. (különösen vicces, amikor még ki is emeled, hogy magánvéleményt írsz - ő is nyilván azt ír, csak nem érzi szükségesnek, hogy leírja.)
  • s3v3n #15
    kicsit buta vagy, de sebaj. majd rájössz :)