Szekeres Viktor

Magyar film alázta be Amerikát

Megszokhattuk, hogy ha a "hét legnézettebb filmje" cím kiosztásra kerül, akkor bizony szinte csak az amerikai filmek rúghatnak labdába, nem csoda, hogy a hazai mozikban is Hollywood uralkodik, mindössze egy-két kommerszebb francia produkció fut be, plusz a magyar próbálkozások egy része.

A múlt héten, csodák-csodájára, nem egy tévére gyártott amerikai Indiana Jones-epigon és nem is egy pár éve a mozikban bemutatott amerikai popcornmozi győzedelmeskedett, hanem egy magyar film. Egy olyan magyar film, mely már mozis futásakor is sikert sikerre halmozott.

Természetesen a vasárnap esti Megy a gőzösről van szó, mely 1,76 millió honfitársunkat ültette RTL Klubos képernyők elé, amely szám az éppen tévézők pontosan 1/3-át, 33%-át jelentette, s így a konkurencia Cápameséjének (968 ezer néző) nem sok esélye maradt. A jól felvezetett, ünnepi vasárnap este is az RTL Klubé lett, hiszen a később kezdődő filmeknél a Charlie angyalai legyőzte a Derült égből Polly-t (1,37 millió kontra 633 ezer néző.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheRaven #19
    legalább tetszett neki vmi a filmben:P

    ja és aki hírlevélben kapja a linket annak nem nyilvánvaló h tv rovat:P
  • Aldo Moro #18
    Mivel én az ismerőseim között tudhatom Egres Katinkát, jobb lenne ha bocsánatot kérnél.
  • kalapos01 #17
    Akkor ezzel egyedül lehetsz, hiszen még csak említve sem volt a mozi. A tévérovatot látva egyértelmű volt, hogy nem az, bár a cím bármit jelenthetett volna. Ellentétben a simán félreérthető címekkel, ez nem az, mert ahán yember, annyi félére asszociál, nem sok minden konkrétum van benne.
  • NiGhTM4R3 #16
    Szerintem mindenki.

    Grat winnie, virtuálisan megveregetem a vállacskádat. Kapsz egy kockacukrot.
  • Librarian #15
    Én ehhez ismét csak annyit szólok hozzá, hogy Szekeres Viktor az újságírás Uwe Boll-ja. Ő is gáz és ő sem képes észrevenni magát.
  • smaszi #14
    "óóó, discovery. azt ugye tudtad, hogy egy discovery-n óránként több a reklém, több a reklámszünet és a csatorna heti pár óra ÚJ műsor mellett csak ismétléseket ad? csak, mert így kissé fals a pityergésed, hogy sok a reklám a nagy tévéken."

    Melyiken? Channel, Science, World, T&L ???
    Mert pl: Science-en egy kanyi reklám sincs(nem is 100%-ig magyar!) Igen, az igaz, h. a Channel pokolian sok ismétlést, ajánlót és reklámot ad, de én még mindig szívesebben nézem mint a többi ker. tv-t...
  • Sturm44 #13
    Ez csak az Egres Katinka csecsei miatt van. Csak az ami nézhető a filmben...
  • 1Obi1 #12
    Az itthoniak azt se tudják hogy mi az a reklám. Nézek néha stream-en Lostot, ott 8-10 percenként reklám van. Nem olyan hosszúak, de sokkal-sokkal idegesítőbbek mint itthon. Aztán Amerikában úgy nyolcszor több az ismétlés..
  • CybeRick #11
    Ez a cím kicsit bulvárosra sikeredett. És nem is túl helyes a kifejezés. Reklámból pedig lesz még több is a kereskedelmi adókon. Ez van.
  • pann #10
    winnie

    "Felháborító a sok reklám"

    a többiben igazad lehet, de reklám még mindig meglepően kevés van a külföldi sztenderdekhez képest

    Én a déli határszélen a horvát RTL Televizaja-n (olyan a strúktura mint a magyar rtl klub lehet közük van egymáshoz, azonos tulaj) nézem a filmeket. Ott két film között nincs sem reklám sem bemutató még 1 másodperc szünet sem, film közben egy reklámblokkban kb 4-5 reklám van és esetleg egy bemutató, egy filmben két reklámblokk van.