MTI

A sok tévézés árt az egészségnek

Esendőbbé teszi a gyerekeket egy sor olyan egészségügyi problémára, mint az elhízás vagy a dohányzás, ha sok időt töltenek a televízió előtt, vagy videojátékokat játszva, interneten szörfölve a monitor előtt - állítja egy amerikai tanulmány.

Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete és a Yale Egyetem szakértői 173 olyan tanulmány eredményeit elemezték, amelyeket 1980 óta végeztek arról, hogyan hat a médiahasználat a gyerekek és kamaszok egészségére. A zömében amerikai tanulmányok nagyrészt a televízióra összpontosítottak, de néhány kiterjedt a videojátékokra, filmekre, zenére, valamint a számítógép- és internethasználatra is.

Az elemzés szerzői felhívják a figyelmet arra, hogy az intenzív gyerekkori médiahasználat összefügg a későbbi elhízással, alkohol- és drogproblémákkal, a gyengébb iskolai teljesítménnyel, valamint a szexuális élet túl korai megkezdésével. A tanulmányt a Common Sense Media elnevezésű érdekképviseleti szervezet hozta nyilvánosságra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adomin #16
    Márpedig a tvzés nagyon ártalmas! Különösen akkor, ha a két földi-kereskedelmi csatornát nézed.
  • BandiG #15
    A megoldás akkor, hogy mindenből egy kicsit. Kicsit TV-zni, kicsit sportolni, kicsit drogozni, kicsit késelni, kicsit kurvázni, stb. :)
  • kukacS3K #14
    fuckin' A
    senki ne szóljon a gyerekének hogyha sokat néz TV-t rocksztár lesz
  • mrzed001 #13
    Ha nem otthon netezik, TVz, olvas, akkor kint van ahol meg megverik, megrugdossák, megkéselik ... vagy bandázik ... akkor most melyik is a rosszabb ?
  • Csak77 #12
    Bill Gates meg jókat röhög az ilyen cikkeken...
  • npityusk #11
    bocs dédnagyanyám :D
  • npityusk #10
    Mindent mértékkel :D Nagyanyám ezt beszélte és élt 100 évig szal lehet benne valami:D
  • isthun #9
    A túl sok sport is ártalmas lehet....
  • Sanyix #8
    hát ja, a herr riporter tényleg ciki :)

    "A sok tévézés árt az egészségnek" A sok faszság is!
  • FlyingV #7
    júúj a Scooby Dootól egy jó tizennégy éve én is jókat rettegtem - csak nekem nem volt kinek a háta mögé bújni :D


    Amúgy ez a cikk megint egy hülye általánosítós következtetést von le. Volt egy barátom (mocskos féreg), aki bruszviliszen meg dájhárdon nőtt fe, genetikailag hajlamos a túlsúlyra: na hogy tökös csákó legyen, tudatalatt is ez jött le neki, hogy cigizzen. És 13 éves kora nyomatja ezerrel. Szóval itt megint csak az elhanyagolt, nem igazán nevelt gyerkőcökről van szó. Nem az a megoldás, hogy ott hagyjuk a tévé előtt, mert úgy csendben van és nem nyavajog. Halaszlonak meg minden tiszteletem, felügyeljük a gyereket, de ne úgy, hogy zavaró legyen neki!