Szekeres Viktor

Minden idők legsikeresebb horrorsorozata a Fűrész

A műfajon rágódók kedvéért eláruljuk, hogy a gyártó stúdió nevezi horrornak a Fűrészt, mely ugyan sokak szerint inkább thriller, de külső jegyeiben, a folytatásokban, a mitikus gyilkosban valóban inkább a horrorra hajaz.

És mit nekik Péntek 13 vagy Halloween! A Fűrész-franchise ugyanis az 5. rész premierjével egy hatalmas ugrással átlendült a 300 milliomodik, Amerikában beszedett dolláron is, így faképnél hagyta a 11 filmjével 317 millió dollárt kaszáló Jasont és a Péntek 13-at, valamint a 307 milliós amerikai hozammal dicsekvő Mike Myers-t és a 9 részes Halloween-sorozatot.


Kiemelendő, hogy a nagy bevételek minimális költségekkel jönnek létre, hiszen míg az első Fűrész-film 1,2 millió dollárból készült, addig az 5. részre is csak 10 milliót kellett költeni. (Persze az a mókás az egészben, hogy a 10 milliós készítési költség mellé 30 milliós marketing társult, de szerencsére még nem tart ott a sorozat, ahol a fogkrémek vagy a samponok, melyek árában 80-90%-ban csak a reklámkiadások vannak benne.)

Csoda, ha ilyen számok mellett jövőre érkezik a 6. rész?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MiZo81 #16
    2,5 milla autó, na. Csak kicsit felqrtam magam, és félreírtam.

    "még nem tart ott a sorozat" Ja, egy hangyafasznyi választja el. :)
  • MiZo81 #15
    5 százalékpont az eltérés, vaze!!! Ugyanott tart, mint a fogkrémek!

    Ha egy 10 millás kocsi fogkrém lenne: 8 milla reklám, 2 milla autó.

    Ha egy 10 millás kocsi a "Fűrész 5 lenne: 7,5 milla reklám, 2,5 milla "Fűrész".
  • kalapos01 #14
    Mennyi bölcs ember. Sorozat. Folytatás. Persze, hogy az. Ha nem lenne az, nem lenne folytatás. Még szerencse, hogy van.
  • kalapos01 #13
    Kiszámoltad azt, amit a hírben is kiszámoltak - hogy még nem tart ott. Még nem. Erre miért vagy büszke? Épp azért van felhozva, mert már nagyon közelít.
  • bmw #12
    Rokabor szitu semmi mas....
  • Szilvi79 #11
    Nekem is bejött a Fürész sorozat, pontosabban az első három rész. A negyediknél már kicsit húztam a számat, de ettől függetlenül megsasolom majd az ötödiket is. :P
    Én kedvelem azokat a filmeket, amelyekben van rejtély, van izgalom és sikerük kulcsát nem pusztán a forgatás alatt elhasznált művér mennyiségével mérik, és a Fürész - egyelőre - ebbe a kategóriába tökéletesen beleillik.
  • WoodrowWilson #10
    És az összes olyané akinek nem tetszett és nem regisztrált. Ennyi.
  • moRtiZ #9
    Hát lehet hogy pénzben sokat hozott, de akkor is vacak sorozat marad. Bármelyik klasszikus slasher horrorsorozat odabasz neki.
  • god25 #8
    Én nem láttam a reklám(oka)t. Nekem bejött az összes rész. Főleg a 4-5. Már várom a folytatást. (Apropó. Kik szavaznak az IMDB-n? Én nem. Tehát hiányzik minden olyan ember szavazata, akinek tetszett és nem regisztrált. Ennyi
  • MiZo81 #7
    Ja, még valami, ha a fogkrém árába beleszámít a reklám is, akkor így gondolkodva a Fűrész 5 gyártási költsége 10 milla, marketing 30 milla, azaz összesen 40 millába került a film.

    Vazze, akkor a film "árának" 75%-a volt a marketing. Az majdnem 80 %!!! Na hol is tart a Fűrész-széria???? Nem sokkal marad el a fogrémtől, nem? Akkor miről is beszélsz, kedves cikkíró?

    :)