Napi Online

Már költözik a Magyar Televízió

A beruházó november 7-én megkezdte a budapesti Kunigunda útján elkészült új, bérelt épületek használatba adását az MTV-nek. A költözés a jelmeztár, a kelléktár, a díszlettár és a bútortár áttelepítésével indult.

A munkatársak 2009 februárjától június végéig folyamatosan, több szakaszban költöznek. A második hullám elején az irodai informatikai szolgáltatást igénylő adminisztratív egységek foglalják el új helyüket. A műsoros területek ezután következnek. Azok a műsoros területek, amelyeknél a legnagyobb az élő adás aránya (hír- és hírháttérműsorok, sport), csak a folyamat végén foglalják el új helyüket. A Szabadság téri épületet 2009 júliusára ürítik ki teljesen.

A már átadott, felújított stúdióblokkban, új nevükön 1-es és 2-es stúdióban november közepén kezdik a műsorgyártást. Addigra kiépül az informatikai és a világítástechnikai háttér. A stúdiókat ideiglenesen közvetítőkocsikkal keltik életre. A hd-stúdiótechnika beszerzését firtató kérdésünkre az MTV azt a tájékoztatást adta, hogy a versenypárbeszédes közbeszerzési eljárásban megküldték a végső ajánlattételi felszólítást. A kiírás szerint a hd-technika telepítésének és átadásának végső határideje a költözéshez igazodva 2009. június 30. A Magyar Televízió Zrt. az új székház műszaki eszközeit 84 havi részletfizetési konstrukcióban szerzi be.

A Palace 17 Kft., egy kanadai üzletember tulajdonában lévő cég 2005 végén vette meg 4,5 milliárd forintért az ÁPV Rt.-től az MTV-ingatlant, azóta a televízió bérli az épületet. Kezdetben kedvezményes összeget, havi 25 millió forintot fizetett a használatért, egy éve viszont a bérleti díj meghaladja a 40 millió forintot.

A Wallis érdekeltségébe tartozó Millenniumi Média (MM) Kft. tulajdonában van az új székháznak helyet adó ingatlan, illetve egy kisebb épületcsoport, amelyet bérel az MTV. A munkálatok végén az MTV hat modern stúdióból (a két most felújítottból és a négy újonnan kialakítottból), továbbá korszerű archívumból, szerkesztőségi helyiségekből, irodákból és raktárakból álló, felújított és kibővített ingatlant vesz bérbe a Kunigunda útján. Az óbudai létesítményben a jelenlegi mintegy 40 ezer négyzetméterről közel 70 ezer négyzetméterre bővül majd az MTV által bérelt összes terület.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BaliBoy #9
    Szálloda lesz.
  • GG #8
    Nem vagyok egy észlégy így háromnegyed 12 fele de most mi is lesz azzal az épülettel, lesz egy újabb pláza a helyén? :P
  • robertone #7
    Azokat már bezárták...
  • BaliBoy #6
    Egy olyan épületbe ami nem a TV tulajdona és nem is az államé. Inkább egy elmegyógyintézetbe kellett volna mennetek.
  • npityusk #5
    izé akkor mi hova is rontottunk be?
  • torcipepe #4
    és bérleti díjakra megy el a médiaadó. gratulálok.
    ha már egyszer állami tv, akkor már lehetne igazán saját székháza.
  • Atomreaktor #3
    nagyon megéri bérelni, ha 4-5 év alatt megtérül az egész épület teljes ára:)
  • 05lampard #2
    Erosh
  • BaliBoy #1
    Jelentem az egyik közvetítő kocsit már bekábeleztük. :)