Szekeres Viktor

Délutáni matinésorozat lett a Lost - Eltűntekből

Idehaza, talán idejét sem tudjuk mikor, de sorozathoz képes hihetetlen jó nézettséggel mutatkozott be a Lost - Eltűntek, a majd 2 milliós számokhoz hasonlót csak a Cobra 11, a Walker, a texas-i kopó, a Hősök és a Rejtélyek városa tudott produkálni. Azonban mindez már a múlté.

A Lost - Eltűntek ugyanis péntek este és kedd este után ezentúl vasárnap délutánonként várja a még mindig több mint félmillió hazai rajongóját (talán azon 50 ezer nézőt is, akik az AXN-en követik a sorozatot), fura módon éppen abban az időpontban, ahol annak idejét Chuck Norris Walkeréért izgult a tévénézők majd negyede.

A fél öt táján kezdődő Lost-ot az RTL Klub dupla részekkel fogja sugározni, és már csak azért is érdemes bekapcsolódnia az új nézőknek a sorozatba, mert a kritika eddig a 4. évadot tartja a legjobbnak. Nem is volt véletlen, hogy a széria ismét kelölést kapott a televíziós Oscaron, az Emmy-n legjobb dráma kategóriában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • karit #65
    Nehéz annak, aki Fradi-Dózsa szurkolók közt próbál igazságot tenni; Lost rajongók és "utálók" között sem könnyebb. Mindossze két dolgot jegyeznék meg. A filmes dramaturgia gyakran ragadtatja túlzásokra az alkotókat, ez alól a Lost sem lehet kivétel, sőt...

    Sztereotip kémfilmes megoldás: Windows menükben kattogtatni kispolgári dolog, ezért a komputerzseni mindig karakteres képernyőn gépel ezerrel, mert az "szakember-szerűbb"; a szuperhájtek adatlopó kütyün mindig van grafikus progressbar, hogy a hülye is értse, miért anyázik a főhős, amikor 96%-on megáll pl. a Scylla letöltése; az elrejtett bomba burkolata alatt(!) mindig LCD-óra számol vissza, hogy a piros drót elvágását már ne is említsem. Más filmekben ezt a néző elfogadja, itt is ezt kéne tenni. Ez nem egy Discovery-s dokumentumfilm, csupán egy szórakoztató sorozat! Ha úgy tetszik, mese. Bár... akinek az "Olajfalók" mond valamit, talán tudja, mire gondolok.

    Tehát, ott az a rohadt léghajó. Szakadó esőben nem kellemes fölfelé bámulva rohangálni a trópusi fák között, Charlie nem is próbál, ezért találhatja meg a sírt. A földön... Melyik író hagyna ezután ki egy jópofa poént azzal, hogy "jé, itt nem ázunk"!?

    A másik, a víz alatti állomás túlnyomásos búvárharangja. A fizika nem sérül egy cseppet sem, csak egy kis "jóindulat" kell hozzá. Elég, ha a detonáció miatt megsérül a kabin plafonszintjénél a külső burkolat: a kiáramló levegőt belülről nem látni, a víz pedig így nem csak az ablak tetejéig emelkedik, hanem teljesen kitölti a kamrát.

    Szinte(?) minden magyarázható - ha akarjuk; ha elfogadjuk a Lost által kínált valóságot! Sosem árultak zsákbamacskát: már a pilot közepén látványosan leleplezték, hogy ez nem sima túlélőshow lesz...

    Van, akit a Hatodik érzék nézése közben zavart, hogy Cole-on kívül senkivel sem beszélget a főszereplő. Érdekes, mire a stáblista jött, már nem akadt fenn ezen... A Lostot is így kell(ene) nézni, mert ez NEM a Columbo, ahol előre megmutatják a gyilkosságot. Ami ma túlzásnak vagy értelmetlen zagyvaságnak tűnik, talán csak egy-két évaddal később visszanézve áll össze kerek egésszé, akkor viszont atomcsapásként szól.

    Szóval, higgyetek nekem! Egy csapat van csak: a Ferencváros. ; )
    És a Dózsa. Meg a többi...
  • Kemuri #64
    "Minden idők legkomplexebb és legmélyebb sorozata "

    Persze, én tudom magamról, hogy kicsit sznob vagyok de akkor is... aki látott egy Drótot az tudja mi a komplex és aki látott egy Sírhantot az tudja mi a mély. A Lost ezeknek a nyomába nem ér szerintem, de elismerem, hogy szórakoztató sorozat, sőt kimagaslik az általam látott kommerszebbek közül. Kár, hogy míg az első 2 szezont imádtam és a 3 is elment, de a 4.-re nálam már nagyon kifulladt az egész.
  • 1Obi1 #63
    Most pedig te kezded, azzal leszőkézed a Jóbarátok nézőit (nekem benne van a top5 kedvenc sorozatomban). Mondhatod azt hogy nem tetszik neked, de ne a nézőit szidd.
  • Kelta #62
    lehet eccer megin nekiugrok :) mer azé tetszett valahol....:)
  • Tinman #61
    Szerintem meg a Jóbarátok egy nagy kerek nézhetetlen okádék.
    Próbáltam nézni és megérteni, mit esznek rajta szőke nők milliói, de nem vagyok elég szőke sajnos.

    South Parkban volt egy mondat és tök igaz:
    "Nem baj, ha nincs humorod, majd elmész a Jóbaratokba forgatókönyvet írni."


    Fogadd el, neki nem jött be... szvsz korán kiszállt a sorozat nézéséből.
    A 3. évadot én is kicsit nyögvenyelősnek éreztem, a 4. évad meg 3x olyan jó lett.
  • 1Obi1 #60
    Amennyire én értek a fizikához, csak az ablak szintjéig kellett volna bemennie a víznek.
    És ha tényleg a Rousseau-s jelenetre gondol, akkor nincs igaza benne. Azt a találkozót már előre megbeszélték Jackékkel.
  • Kelta #59
    nem a gránát robbanásnál kellett volna meghalnia, hanem már mikor a vizbe merült:)

    eccerü a feladat fujj fel egy lufit, meritsd viz alá, és lukaszd ki, vajon a levegö jön ki a lukon, vagy a viz megy be, hm?
  • HarryProf #58
    Kelta Rousseau-ra gondol szerintem, de ő nem a semmiből jelent csak úgy meg, őt már ismerik, és vele beszélték meg a Többiek felrobbantását, és ő vezette el őket a rádiótoronyhoz.

    A szigeten és környékén sokkal könnyebben gyógyulnak az emberek, sőt könyebben túlélhetik a dolgokat...
    Egyébként én nem értek fizikához szóval biztos neked van igazad, de nekem az lenne logikus bárhogy is, hogy ha víz alatt van valami, az oldala kilyukad, akkor bejön a víz, persze miután a levegő kiment, vagy egyszerre megy kifele, mivel nem árasztja el az egész rést a víz...
    Egyébként a gránátos fickó nem élte túl a gránát robbanását.
  • Kelta #57
    passz, annyira nem emlékszem:) mindegy is:)
    te ezt nézed, én meg egy másik gagyit...a unit-ot:)
    béke veletek :) by all
  • 1Obi1 #56
    Ez melyik jelenet? Mert ilyenre nem emlékszek. Volt hogy egy rádiótoronyhoz mentek a 3x22-ben, és volt hogy egy állomáshoz a 4x06-ban, ahol megjelent egy nő, de nem azzal hogy hova kell menniük.