65
  • karit
    #65
    Nehéz annak, aki Fradi-Dózsa szurkolók közt próbál igazságot tenni; Lost rajongók és "utálók" között sem könnyebb. Mindossze két dolgot jegyeznék meg. A filmes dramaturgia gyakran ragadtatja túlzásokra az alkotókat, ez alól a Lost sem lehet kivétel, sőt...

    Sztereotip kémfilmes megoldás: Windows menükben kattogtatni kispolgári dolog, ezért a komputerzseni mindig karakteres képernyőn gépel ezerrel, mert az "szakember-szerűbb"; a szuperhájtek adatlopó kütyün mindig van grafikus progressbar, hogy a hülye is értse, miért anyázik a főhős, amikor 96%-on megáll pl. a Scylla letöltése; az elrejtett bomba burkolata alatt(!) mindig LCD-óra számol vissza, hogy a piros drót elvágását már ne is említsem. Más filmekben ezt a néző elfogadja, itt is ezt kéne tenni. Ez nem egy Discovery-s dokumentumfilm, csupán egy szórakoztató sorozat! Ha úgy tetszik, mese. Bár... akinek az "Olajfalók" mond valamit, talán tudja, mire gondolok.

    Tehát, ott az a rohadt léghajó. Szakadó esőben nem kellemes fölfelé bámulva rohangálni a trópusi fák között, Charlie nem is próbál, ezért találhatja meg a sírt. A földön... Melyik író hagyna ezután ki egy jópofa poént azzal, hogy "jé, itt nem ázunk"!?

    A másik, a víz alatti állomás túlnyomásos búvárharangja. A fizika nem sérül egy cseppet sem, csak egy kis "jóindulat" kell hozzá. Elég, ha a detonáció miatt megsérül a kabin plafonszintjénél a külső burkolat: a kiáramló levegőt belülről nem látni, a víz pedig így nem csak az ablak tetejéig emelkedik, hanem teljesen kitölti a kamrát.

    Szinte(?) minden magyarázható - ha akarjuk; ha elfogadjuk a Lost által kínált valóságot! Sosem árultak zsákbamacskát: már a pilot közepén látványosan leleplezték, hogy ez nem sima túlélőshow lesz...

    Van, akit a Hatodik érzék nézése közben zavart, hogy Cole-on kívül senkivel sem beszélget a főszereplő. Érdekes, mire a stáblista jött, már nem akadt fenn ezen... A Lostot is így kell(ene) nézni, mert ez NEM a Columbo, ahol előre megmutatják a gyilkosságot. Ami ma túlzásnak vagy értelmetlen zagyvaságnak tűnik, talán csak egy-két évaddal később visszanézve áll össze kerek egésszé, akkor viszont atomcsapásként szól.

    Szóval, higgyetek nekem! Egy csapat van csak: a Ferencváros. ; )
    És a Dózsa. Meg a többi...
  • Kemuri
    #64
    "Minden idők legkomplexebb és legmélyebb sorozata "

    Persze, én tudom magamról, hogy kicsit sznob vagyok de akkor is... aki látott egy Drótot az tudja mi a komplex és aki látott egy Sírhantot az tudja mi a mély. A Lost ezeknek a nyomába nem ér szerintem, de elismerem, hogy szórakoztató sorozat, sőt kimagaslik az általam látott kommerszebbek közül. Kár, hogy míg az első 2 szezont imádtam és a 3 is elment, de a 4.-re nálam már nagyon kifulladt az egész.
  • 1Obi1
    #63
    Most pedig te kezded, azzal leszőkézed a Jóbarátok nézőit (nekem benne van a top5 kedvenc sorozatomban). Mondhatod azt hogy nem tetszik neked, de ne a nézőit szidd.
  • Kelta
    #62
    lehet eccer megin nekiugrok :) mer azé tetszett valahol....:)
  • Tinman #61
    Szerintem meg a Jóbarátok egy nagy kerek nézhetetlen okádék.
    Próbáltam nézni és megérteni, mit esznek rajta szőke nők milliói, de nem vagyok elég szőke sajnos.

    South Parkban volt egy mondat és tök igaz:
    "Nem baj, ha nincs humorod, majd elmész a Jóbaratokba forgatókönyvet írni."


    Fogadd el, neki nem jött be... szvsz korán kiszállt a sorozat nézéséből.
    A 3. évadot én is kicsit nyögvenyelősnek éreztem, a 4. évad meg 3x olyan jó lett.
  • 1Obi1
    #60
    Amennyire én értek a fizikához, csak az ablak szintjéig kellett volna bemennie a víznek.
    És ha tényleg a Rousseau-s jelenetre gondol, akkor nincs igaza benne. Azt a találkozót már előre megbeszélték Jackékkel.
  • Kelta
    #59
    nem a gránát robbanásnál kellett volna meghalnia, hanem már mikor a vizbe merült:)

    eccerü a feladat fujj fel egy lufit, meritsd viz alá, és lukaszd ki, vajon a levegö jön ki a lukon, vagy a viz megy be, hm?
  • HarryProf
    #58
    Kelta Rousseau-ra gondol szerintem, de ő nem a semmiből jelent csak úgy meg, őt már ismerik, és vele beszélték meg a Többiek felrobbantását, és ő vezette el őket a rádiótoronyhoz.

    A szigeten és környékén sokkal könnyebben gyógyulnak az emberek, sőt könyebben túlélhetik a dolgokat...
    Egyébként én nem értek fizikához szóval biztos neked van igazad, de nekem az lenne logikus bárhogy is, hogy ha víz alatt van valami, az oldala kilyukad, akkor bejön a víz, persze miután a levegő kiment, vagy egyszerre megy kifele, mivel nem árasztja el az egész rést a víz...
    Egyébként a gránátos fickó nem élte túl a gránát robbanását.
  • Kelta
    #57
    passz, annyira nem emlékszem:) mindegy is:)
    te ezt nézed, én meg egy másik gagyit...a unit-ot:)
    béke veletek :) by all
  • 1Obi1
    #56
    Ez melyik jelenet? Mert ilyenre nem emlékszek. Volt hogy egy rádiótoronyhoz mentek a 3x22-ben, és volt hogy egy állomáshoz a 4x06-ban, ahol megjelent egy nő, de nem azzal hogy hova kell menniük.
  • Kelta
    #55
    ja meg persze a gránátos illetönek azonnal meg kellett volna hallnia, hiszen nagy nyomásu vizbe merült bele lukas tüdövel(nyillövés)az hogy egy tollast hogy huzott ki már nemis érdekes, mert nem ez a fontos:) de a vizben azonnal meghalt volna, nemhogy robbangasson ergo nem uszhatott volna oda az ablakhoz:)
  • Kelta
    #54
    semmi gond evvel, de asszem ugyanez lenne rá a válaszod, mint az elöbbire.

    de egy másik fajta példa, ami zavart:)(ez nem baki) :

    a doki meg kate megy valahová vissza, asszem valami rádiohoz? vagy mi( ja egy másik, a rádiadó ami a szigeten volt, zavarta a müholdas telefont..ez naon tetszett:)) és nem tuggyák hova merre kellene menniük,valami tisztáson botorkálnak:)
    ekkor a rendezök, zseniális ötlete jön: jelenjen meg csak ugy egy ember egy nö, a semmiböl, érted:) és mondja meg merre kell menniük:) hát ez aztán a frappáns rendezöi fogás:) mintha a columbo nak megjelenne az elején egy kis kék elefánt és megmondaná ki a gyilkos, hát igy könnyü csak enyhén zavaró:) nekem persze :)

  • 1Obi1
    #53
    Hát ha zavar, akkor nem tudok mit tenni. De ha írsz még valamit, azt is megvitathatnánk - de gondolom nem áll szándékodban.
  • Kelta
    #52
    sajna ez csak egy a sok sok közül :) de mint irtam ez téged másokat nem zavar , engem nagyon:)
    ennyi:)
    tulbeszéltük a témát:)
  • 1Obi1
    #51
    Ismerem ezt a bakit(mert az!), de meg is marad bakinak. Az írók nem tudták ezt, és mire a forgatásra került a sor már nem volt idő visszacsinálni. Ettől nem lesz kevesebb a sorozat, mert ez nem logikai bukfenc, hanem egyszerűen technikai baki.
    De az is lehet hogy a Lostban nem így működnek a dolgok, mert a Sziget útjai kifürkészhetetlenek. Ha szó nélkül lenyeled az irracionális dolgokat, akkor ezen se kapod fel a fejed.
  • Kelta
    #50
    sóóóhaj :) nehéz veled :)
    kifejtem a dolgot, hogy értsd :) csak neked...:)

    avval nincs baj, hogyha a hösökben repülnek, mert ugye ez a történet, vagy a lostban repülö füstoszlop gyilkolászik :) ez a történet, ok haladjunk :)

    de az baj, mikor a történetben a készitök olyan dologgal operálnak ami látszolag hétköznapi dolog, és mindenhol egyforma, de itt nem. de nem azért mert a történetugy kivánja, hanem mert csak. na ez zavar:)
    és tudom egyböl példa után sikitanál, ugyhogy irok egyet:)

    a zenész halála(bocs nem emlékszem a nevére) azon a vizalatti buvár platformon:)
    emlékszel??(naná):) na hogy is hal meg? kivülröl berobban az ablak :) a gránáttol:)ha láttál már alul nyitott buvárplatformot, akkor tudod, hogy ez tulnyomással müködik, ugy tarja a vizet egy szinten:) ha kirobban az ablak, a levegö megy ki, és nem a viz be..:)a viz alulroljött volna be:)
    akármilyen világban... mert igy müködik..
    és ne ird azt hogy ez nemlényeges, mert az! hiszen igy halattak meg egy föszereplöt..ugy ahogy nem hallhatott volna meg:) ennyi..ez engem naon zavar..téged nem..lelked rajta nézd:)




  • 1Obi1
    #49
    Nehezen tudnék figyelni arra amit írsz, ha egyszerűen nem írod le hogy konkrétan mi a bajod a sorozattal. Visszaolvashatsz, egyszer se említetted hogy mivel van bajod KONKRÉTAN. Ezt a forgatási, és történetvezetési hibákat is kifejthetnéd még.
  • Kelta
    #48
    hm, néha értelmeset néha meg hülyeségeket irsz, fene se ért téged
    kb ugyanannyi hibát te is vétettél, de hogy tudd, nem izgat hogy itt gépelésnél néha hiba csuszik be, ha téged zavar, igy jártál:)
  • 1Obi1
    #47
    Nem vagyunk egy szinten? Hát ebben egyet értünk.
    A helyesírásodat csak azért említettem, mert már nagyon zavart. Azt hittem hogy általánosba tanítanak nyelvtant, de úgy látszik tévedtem.
  • Kelta
    #46
    naa, végre beszélsz :)

    természetesen te is ugyanabba a hibába esel mint más:) NEM figyeltél arra amit irtam.
    ezek a dolgok amit irtál, nem érdekelnek, ezek NEM hibák, ezek tök rendben vannak, semmi bajom velük:)

    mint irtam, nekem a forgatási, és történetvezetési hibákkal van bajom:)
  • 1Obi1
    #45
    Ez az, végre konkrétumokat is említesz! Nem is volt olyan nehéz.
    A Lostnak külön világa van. Az általad hibának nevezett dolgok egyszerűen csak ennek az egyedi világnak a része. Senki se háborodik fel hogy a Heroes-ban repülnek az emberek, a 24-ben 2 perc alatt érnek át az emberek egy másik városba, vagy hogy Scofield-ék egy bögre alapján levezetik neked a relativitás elméletet. A Loston se akadj ki olyanon hogy gyilkos füstoszlopok garázdálkodnak mindenhol, és hogy időutazás van benne. És megsúgom neked, mindent megpróbálnak racionálisan megválaszolni. És én ezalatt nem azt értem hogy teljesen reális benne minden, csak azt hogy mindent a tudománnyal magyaráznak meg. Sok mindennek amit eddig felvetettek, megvan a maguk fizikai elképzelése, amit már réges-rég kitaláltak.
  • Kelta
    #44
    te még ott tartasz, hogy ha más nincs akkor belekötsz abba, ki hogy ír helyesen egy ilyen hozzá szólásban????????????? ez a fő érved?? a kötözködjünk a másikkal ha más érvem nincs??

    háát, eddig vettelek partnerszámba, már ne is haragudj...

    egyébként irhatnád, nem zavarna, az a TE véleményed lenne, max. vitába szállnék veled, ha lenne érved, de igy...ne is haragudj..nem vagyunk egy szinten:)

    béke legyen veled :)
  • berserk87
    #43
    Engem is a történetben zavart egy két dolog, de azonkívül az ilyen léghajós részek is zavartak, bár ezek nem annyira(ahogy már írtam is), csak régen láttam a sorozatot és ez a rész most beugrott nekem. Amúgy szerintem is sokkal jobb a maffiózók. Nekem az egyik kedvencem.
  • 1Obi1
    #42
    "nekem a maffizok jön be, nem emliteném egy napon a lostot vele :)"
    Hát egy NAPON én se említeném vele. Egy mondatodban több a helyesírási hiba mint egy óvodás naplójában.

    Akkor eshetnél nekem nyugodtan ha ezt írtam volna:
    A Maffiózók az egy zagyva hibákkal és marhaságokkal teli levő blödli amcsi idiótaság.
  • Kelta
    #41
    de én nem ezekre a dolgokra céloztam, ez mint winnie is irta benne van a filmbe, ez történt a történet szerint, ez ok:) ilyenek nem zavarnak
    engem a film készitöi által elkövetett hibák és hülyeségek zavarnak, mert azok ugy vannak beállitva hogy valos lehetséges dolgok, és sokszor azok vitték elöre a filmet, pedig háát.......
  • berserk87
    #40
    Az szerintetek nem baki hogy egy léghajót keresnek ami akkora mint egy kamion és felettük van 2 méterrel(szóval nem is magasan) és még se veszik észre. Én például biztosan észrevenném már 20 méterről is. Ha nem hiba akkor ezek a lostos fiúk rövidlátók:D És meg is van a magyarázat.
  • Kelta
    #39
    látod, ez a te véleményed, mostan akkor essek neked??:)

    nekem a maffizok jön be, nem emliteném egy napon a lostot vele :)

  • 1Obi1
    #38
    Egész végig a "vélemény" és a "szerintem" szón lovagoltál, pedig a szidás is véleményezés egyben.
  • 1Obi1
    #37
    A Maffiózókban mi a komplex?:)
    A mitológiája? A csavaros és komplikált sztorija?
    A Maffiózók az egy gengsztersorozat, a jobbik fajtából. No de azt mondani rá hogy komplex és részletes sorozat nem kicsit túlzás.
  • berserk87
    #36
    Még egy két hasonló baki volt benne, de most egy se jut eszembe. Nekem a karakterek tetszenek benne. Nekem John Locke a kedvencem benne. Azt nagyon várom mikor Hurley le fog fogyni, nem tudjátok mikor lesz?:)
  • Kelta
    #35
    nem, az nem szidás, az vélemény:) óriási a különbség.

    látom, nem értetted a kérdésem:) semmi gond, ha nem, nem :)
  • Kelta
    #34
    ez szerintem sem hiba,és nem ilyenekre gondoltam, winnie jol irja, ez benne van a filmben :) semmi gond evvel..:)

    10bi1: komplexebb sorozat????: hogy csak egyet irjak :) Maffiozók :)pl


  • sleepyhead
    #33
    a lost az egyetlen egy sorozat amiért fizetnék is. szóval ja, tőlem fikázhatja akárki, olyan magasról leszarom hogy elég a szférában.
  • berserk87
    #32
    Az nem egy kicsi léghajó volt (a ballon része vagy hogy nevezik volt kb. 10x10 méter és a zöld környezetből rikított a vörös színe. De több ilyen is volt benne, de ezek engem annyira nem zavartak, szóval én nézem tovább a sorozatot. Szerintem az lehet hogy egy pillanatra megvakultak, vagy mindenkinek valami belement a szemébe(pont ugyanakkor):D, de az is lehet, hogy oda teleportálták a léghajót, legalábbis ez számomra mindent megmagyarázna:D
  • HarryProf
    #31
    Ő is csak elmondta a véleményét.
  • 1Obi1
    #30
    Nem szidta a Lostot? A blödi amcsi idiótaság mi, ha nem szidás?
    Én nem szidom Keltát, csak elmondtam a véleményemet. :)
  • Kelta
    #29
    nem csak neked :) de értem a hülyézéssel mire célzol, de tudod, akinek nem inge.....:)

    mint ahogy prof se vette magára, pedig nagy rajongó...:)
    abban nyilván igazad van, hogy van egy két sori ami joformán csak nekem jön be, és sokan anyázzák meg gagyizzák( jogosan) de mit tegyek? nekem tetszik :)
  • 1Obi1
    #28
    Majd ha te írsz egy hibát(nem bakit, ami minden filmben több száz van), akkor beszélhetünk a többiről.
    Aki pedig nem ért egyet azzal hogy a világ legkomplexebb sorozat, egyszerűen mondjon egy másikat helyette. Elég nehéz lesz.
  • winnie
    #27
    ". Nem igaz, hogy nem vették eddig észre, de még akadnak benne ilyen apróságok"

    ezt most nem értem. hiba biztos van, de ez miért lenne hiba? mindössze, ahogy írod, egy "nem igaz, hogy ilyen hülyék" momentum, de ha nem veszik észre, nem veszik észre. ha engem filmre vennének, amikor épp keresek valamit, ami előttem van és nem veszem észre, annál életszagúbb nem is lenne, de a néző hibának vélné?:) nem, max leírna engem, hogy süsü vagyok.
  • winnie
    #26
    a hülyézést a burkolt "hülyének nézik"-re értettem. tudom, hogy nem így gondoltad, de ez jön le:)

    "én nem lépek tovább, és nem érdekel annyira a nagy tudásu kritikusok véleménye, szép is lenne, hogyha arra adva néznék filmet:) és csak a magam tapsztalata számit..:)"

    félreértesz. én is kialakítom a saját véleményemet, de érvelni nagyban, globalize nem mindig tudok azzal, mert mit mondhatnék az olyan gagyikra, amik bejönnek nekem? nyilván azt nem, hogy jók, ezért ilyenkor nem feltétlenül saját véleményt szajkózok, de csak nekem van ennyire elborult gondolkodásom:)