Szekeres Viktor

Tarol az új Miyazaki-anime

Bár rekordot minden bizonnyal nem fog dönteni Hayao Miyazaki legújabb rendezése, de az tény, hogy az elmúlt hetekben Japánban szinte mindenki a Gake no ue no Ponyoról beszél, hiszen a filmet már hetek óta nem lehet letaszítani a csúcsról.

Úgy tűnik, hogy ami Amerikában a Sötét lovag, az Japánban a Gake no ue no Ponyo, mely angol tükörfordításban a Ponyo on the Cliff, vagyis a "Ponyo a szirten" címet kaphatná. Miyazaki legújabb anime-ja ugyanis már (új Batman ide vagy oda) ötödik hete vezeti a japán bevételi listákat és eddig már 93 millió dollárt termelt. Az ötéves kisfiú és az emberré változni akaró aranyhal története az eddigi uralkodót, a Toho Studios új élőszereplős képregény-adaptációját, a Hana yori dango: Fainaru-t taszította le a trónról.


Miyazakit minden bizonnyal nem kell bemutatni a filmértő közönségnek, hiszen előző filmjeit, a Vándorló palotát, a Vadon hercegnőjét és az Oscaros Chihiro Szellemországbant itthon is bemutatták a mozik, de a DVD-kiadóknak köszönhetően régi klasszikusai is (A könyvek hercege, Porco Rosso - A mesterpilóta, Kiki - A boszorkányfutár, Totoro - A varázserdő titka, Laputa - Az égi palota és a Nauszika - A szél harcosai) is megjelentek itthon DVD-n.

Az említettek szinte egytől-egyig mesterművek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szarvasdinnye #19
    Melyikre gondolsz, az Innocence-re, vagy a GitS 2.0-ra, mint masodikra? 2.0-t en is szeretnem mar latni, egyelore csak Japanban mutattak be, ha jol tudom juli 24-en.
  • AzUs #18
    Végül is szerintem mindegy, szvsz animét kizárólag eredeti hanggal érdemes nézni, igaz japán, szart se érteni belőle, de hogy megértsd elég a felirat is, eredeti hanggal jön át minden a legjobban
  • Inquisitor #17
    Annak idején Batu "magyarhangja" lobbyzott a GitS2 behozataláért, de sikertelenül :(
  • Inquisitor #16
    A könyvek hercegének miért is nem lehetett szinkront csinálni???
  • blitzy #15
    Én is szeretem Miyazaki filmjeit, de most egy teljesen más anime jutott eszembe: nem tudjátok, mikorra tervezik kiadni itthon a Ghost in the shell 2. részét? Vagyis... tervezik egyáltalán?
  • DarkEvilPiccolo #14
    És én is jobban "zabálom" az ilyen animéket mint a Sötét Lovagot. :P
  • DarkEvilPiccolo #13
    Jobban. És nem véletlenül...
  • Victor1103 #12
    Japánban komolyan jobban zabálják az ilyen animeket mint a sötét lovagot?Effelett még mindig nem tudok napirendre térni...
  • Kemuri #11
    Genius Partyt csekkoljátok animerajongók, nagyon fasza kis antológia.
  • DarkEvilPiccolo #10
    Pl. Berserk. :DDD Bár a Berserk-nek elég sok mondanivalója van, és a hentelés csak másodlagos benne.