Szekeres Viktor

Stargate Universe a Stargate Atlantis helyett

A Csillagkapu-rajongók egyik szeme sír, a másik viszont nevet, hiszen egyik nap az derül ki, hogy az 5. évaddal befejeződik a Stargate Atlantis, míg a másikon a SCIFI Channel bejelenti, hogy megrendelte a Stargate Universe első szezonját, valamint egy felvezető tévéfilmet.

A hír tehát azt is jelenti, hogy nemcsak MMORPG és évente megjelenő SG1- és SGA-filmekbe fojthatják a sorozatok befejezése miatt érzett fájdalmukat a rajongók, hanem egy teljesen új szériába is, mely élvezetéhez nem lesz szükség semmilyen előtudásra, hiszen a csatorna így próbálja meg a lehető megtöbb új nézőt beszervezni a Stargate-univerzumba.

Az ígéretek szerint az állandó rajongók is meg fogják találni számításukat a Universe-ben, melyben megmarad a humoros hangvétel és a kapukon keresztül történő felfedezés is, de az új spinoff jóval több űrhajós elemet fog tartalmazni.

A teljesen új szereplőgárdával induló sorozatban a rajongók kedvéért olykor el fog látogatni egy már ismert karakter is, viszont ők elvileg nem fognak sok vizet zavarni azokról a fiatal tudósokról szóló sorozatban, akik egy csillaghajón az univerzum közepébe indulnak el, ahol ősi és teljesen ismeretlen fajokra is bukkanhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • azbest #29
    "akik egy csillaghajón az univerzum közepébe indulnak el..."

    nekem ezekről a mondatokról inkább a
    Csillagutasok (USA, 1988; Earth Star Voyager)
    http://www.youtube.com/watch?v=innFHLW357c&feature=related
    jutott eszembe.

    Abban indult útra egy tudós-gyerek csapat, hogy majd több generáción át történő utazással végül elérjenek egy távoli galaxist.
  • orkaman #28
    hát nekem is a startrek jutott eszembe (pontosabban voyager). Persze mindegy azt is bírtam. A probléma, hogy még az Atlantis jöhetett volna 1-2 szezonig, esetleg 1 év átfedés a kettő között. (Ja, heti 2 új stargate epizód rulez.)

    amúgy űrhajós részek mindig is jobban bejöttek, de néha kell 1-2 kisköltségű de ötletes rész.
  • HunGripen #27
    Az új sorozattal új nézőket is megakarnak majd nyerni és habár megmarad a humoros feeling némi Battlestar Galactica feelinget is beleakarnak csmpészni.
  • HunGripen #26
    Bocs, tényleg.
  • Amcir #25
    bocsi max forditva ds9 1993.01.03-tól adják a b5 1993.02.22
  • Amcir #24
    a csillagkapuról(eszköz) csak nekem jut eszembe az iconiai átjáró?
  • Spectrum #23
    1966 lesz az, de a többiben igazad van. Star Trek más kategória, nem agyatlan lövöldözésről szól. Stargate-et inkább a könnyű szórakozásnak tartom, sosem voltak benne olyan gondolatok, mint a startrekben.
    Félreértés ne essék, az összes csillagkapu részt láttam ami látható, ezután is meg fogom nézni, de nem egy star trek. Nem is akart az lenni sosem, és ez így volt jó. Remélem az új spin-off sem akar sokban különbözni az eddigiektől.
  • winnie #22
    "A scifi adoa meg inkabb nem mondok semmit mert nem ide valo lenne..."

    nyugodtan beirhatod, hogy köszönet nekik, hogy annak idején átvették a stargate-et a showtime-tól, hogy aztán éveken át adják és készítsenek egy spinoffot, amit a végén gyenge nézettség ellenére is 5 évadon át adnak, stb, stb.
  • VvD #21
    Azt a jó édes...
    Basszuskulcs, a kedvenc sorozatom volt az atlantis. Menjenek a jófenébe.
  • Narxis #20
    Mert a Star Trek-nek nem az a célja, bár a 10. film a Nemezis erre teljesen rácáfol, tömény akció, lövöldözés, harc szinte az egész... A Star Trek társadalmi problémákkal foglalkozik, nem minden rész mert alapvetően szórakoztatni akar de néha egy-egy epizódban olyan dolgokat vetnek fel mint pl. a környezetszennyezés, rasszizmus, volt még az Amerikában nagyon vitatott halálbüntetés is téma, persze a jövőbe helyezve. Az első Star Trek sorozat abszolút mellőzte a mai pörgős akciót, amikor volt akkor meg elég komikus színészi, rendezői munkát látott az ember, persze mai szemmel nézve. Hiszen az első Star Trek sorozat ha jól emlékszem 1963-ban indult útjára.

    A Csillagkaput meg azért szerettem mert teljesen újat mutatott a scifi világában, ezzel a féregjáratos, utazós, egyiptomos dologgal. Meg az egész univerzuma teljesen más. A Star Trek utopisztikusabb, rendezettebb, kicsit barátságosabb, az SG-ben viszont rengeteg az ellenséges faj stb. stb. Szóval nekem mindkettő kedvencem.