Napi Online

Milliók maradnak tévé nélkül az USA-ban

Az amerikai háztartások tizede nincs felkészülve a jövő év február 17-én bekövetkező korszakváltásra, amikor megszűnik az analóg televízióadás az Egyesült Államokban - állítja a Nielsen Co. kutatóintézet (Európában ez 2012-ben esedékes).

Azoknak, akik saját antennáikat használják, be kell szerezniük a digitális jelátalakítót, ami 60-70 dollárba kerül, bár ehhez 40 dolláros állami támogatást igényelhető. Ezzel próbálják megelőzni azt, hogy milliókkal csökkenjen a tévénézők száma, ráadásul az amúgy is legkevésbé jól tájékozott, legszegényebb rétegekben, ami egyúttal megfosztja az államot annak lehetőségétől, hogy figyelmeztetni tudja ezeket az embereket az esetleges katasztrófaveszélyekre.

Ezen a héten érdekvédelmi csoportok találkoznak Washingtonban, hogy közösen lépjenek fel annak érdekében, hogy a parlament adjon több pénzt a digitális átállásra figyelmeztető kampányra. Miközben egy ohiói szenátor választási kampánya megközelítette a kilencmillió dollárt, erre a célra a kongresszus az egész országban csupán ötmillió dollárt szánt.

Emellett haladékot akarnak kérni a jelátalakító megvásárlásához kipostázott kuponok lejáratára. Eddig több mint 17 millió kupont postáztak, amiből még csak 4,4 milliót váltottak be a támogatottak - s ezeknek közel egytizede már lejárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torcipepe #9
    legalább annyi előnye van, hogy Európában az amerikai átállást kielemezve tudják majd mire kell figyelni, mit hogyan lesz célszerűbb megcsinálni és lehet hogy sokkal hamarabb is meg fogják valósítani.
    másik előny, hogy az új Tv-kbe benne lesz addigra a jelátalakító.
  • Bubbax #8
    Buta amik, sokkal butábbak mint mi, mert ott Jerry Springerbe verekednek - röfögi a sok mónika-show néző...
  • rigidus #7
    > ...ráadásul az amúgy is legkevésbé jól tájékozott, legszegényebb rétegekben, ami egyúttal megfosztja az államot annak lehetőségétől, hogy figyelmeztetni tudja ezeket az embereket az esetleges katasztrófaveszélyekre.

    Igen, a New Orleans katasztrofaja elott evtzedeken at josolt esemenybol megtanultuk mennyire fontos dolog ez. Pont ezert van az, hogy millioknak legyen televizioja es butitsak infantilis hulyeseggekkel es a vilagert sem azert, hogy millios tomegeket tartsanak komaban, diktaljak a politikai velemenyeiket amit sajatnak hisznek mig egy eleten at hitelrabszolgakent dolgozannak a sajat elohelyukon.
  • motyodlee #6
    hát már alapból milyen rossz lehet nekik... mónyikasóv nélkül :S
    na ott kezdődik az intelligencia hányados jelentős csökkenése
  • heidrich #5
    borzasztó!!!!!
    nem rohadhatnak a TV előtt, és nem nézhetik a Jeny Springer showműsort vagy mi a szart :D
  • zola2000 #4
    Az nekik egy katasztrófa lenne ha több millió ember egy kicsit felébredne a folyamatos butításból.
  • Csaba42 #3
    Érdekelne, milyen katasztrófa-veszélyekről beszélünk. Valaki lemaradt a kedvenc sorozatának egy részéről, vagy elmulasztja az esti darabolós filmet, vagy mi? Annyival csökkenhet a TV-nézők száma, hogy csődbe mennek az adók???
  • bmw #2
    Allami tamogatas? Szep.:)
  • matt taylor #1
    "...hogy figyelmeztetni tudja ezeket az embereket az esetleges katasztrófaveszélyekre." --Nem inkább azért hgy tovább menjen a butítás?

    Most eszembe jutottak a Rémrendes családból az antennás jelenetek xd