SG.hu

GVH intés a T-Kábel set-top-boxai miatt

A fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indított eljárást a T-Kábel Kft. ellen a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A GVH észlelte, hogy a T-Kábel 2007. május 1. és 2007. augusztus 31. között egyes szolgáltatásait a "televíziós alapkínálatunk elérhető digitális kép- és hangminőségben" szlogennel hirdette, ám kiderült, hogy a társaság által használt set-top-boxhoz nem lehet digitális tévékészüléket csatlakoztatni. A vizsgálat megindulását követően a T-Kábel vállalta, hogy legkésőbb 2008. augusztus 1-től, amennyiben az előfizetők ezt igénylik, olyan set-top-boxok megvásárlását is lehetővé teszi, amelyek digitális televíziókkal összekötve is használhatóak.

A GVH az eljárás során feltárt valamennyi tény és körülmény együttes mérlegelése után úgy döntött, hogy a versenyhez fűződő közérdek leghatásosabban a vállalás elfogadásával biztosítható, ezért a versenyfelügyeleti eljárást jogsértés megállapítása nélkül lezárta. A T-Kábel által vállalt kötelezettségek teljesülését a versenyhatóság utóvizsgálat keretében fogja ellenőrizni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yoshimitsu #4
    ez magyarország. csakhogy az előfizetőkre való szarás nem e miatt van.
    Hanem mert egy Európai szintű ha nem világszintő cég a T-szarság. És egyáltalán nem fognak egy-két pár 10-ezer embernek pitizni. Mert világszerte megvan a több 10 millió ügyfelük, ha nem több 100 millió...

    Szóval mindenhol leszarnak. Ez a cég mentalitása. Más szolgáltatót kell választani, már van rá lehetőség. Ennyi..
  • bertino #3
    sosem fognak elérni arra a szintre haver, ez magyarország.
  • orkaman #2
    á dehogy, ha kifizeti a 2-éves hűségszerződés díjának 5-szörösét, akkor köthet újat és akkor már kérhet ilyet, ami pont akkor nem lesz raktáron ezért picit várni kell.

    :)

    jó ez nem komoly, gondolom ha bérli egyszerűbb, ha megvette akkor jó ég tudja. Remélem lassan elérnek olyan szintre, hogy tényleg az ügyfél fontos, és ilyen esetekben rugalmasak, nem várják meg az X.-dik felszólítást, felügyeleti eljárást stb.
  • concrete #1
    "vizsgálat megindulását követően a T-Kábel vállalta, hogy legkésőbb 2008. augusztus 1-től, amennyiben az előfizetők ezt igénylik, olyan set-top-boxok megvásárlását is lehetővé teszi, amelyek digitális televíziókkal összekötve is használhatóak."

    hibás az elképzelés, mivel aki már megvásárolta, digitálisnak vásárolta meg... most fizessen újra egy másik settopbox-ért ?