Napi Online

Majtényi László az ORTT élén?

Majtényi Lászlót jelöli Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közösen az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének - adta hírül a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A jelenlegi elnök, Kovács György mandátuma 2008. március 31-én jár le. A rádiózásról és a televíziózásról szóló törvény előírása szerint a megüresedő elnöki tisztségre a köztársasági elnök és a miniszterelnök közösen tesz javaslatot az országgyűlésnek. Az ORTT elnökét és tagjait az országgyűlés választja meg, egyszerű többséggel. Majtényi volt Sólyom jelöltje az adatvédelmi ombudsman posztjára, ám a megválasztásához szükséges kétharmados többséget nem kapta meg a honatyáktól.

Majtényi jelenleg az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, illetve a pécsi egyetem jogi karának docense. A jogász egyetemi karrierje során tanított és publikált alkotmányjogot, etikát, adatvédelmi és információs jogot, de a tengeri és a biztosítási jogterület sem idegen számára. Majtényi már viselt közhivatalt, ő volt a Magyar Köztársaság adatvédelmi biztosa 1995-2001 között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • entreri #5
    Igen, a DBZ-n én is felhúztam akkor az agyam. :) Azért változik a világ. Akkor levették a DBZ-t, most pedig vidáman megy a Mónika show, Fókusz, Aktív és hasonszőrű műsorok. Néha két éves késéssel kiszabnak egy kis pénzbírságot, és műsoridő megvonást. Jelenleg ennyit tud az ORTT. Nem sok. :(
  • Sance231 #4
    Majtényiről az átlagember szájából tényleg csak elismerő véleményeket hallani, én viszont úgy gondolom, hogy egy picit régi motoros már egy ilyen posztra. Az ORTT-nek frissebb, rugalmasabb vezetésre lenne szüksége, elkerülendő a SA2B által említett baklövéseket:D (mondjuk végülis a wareznek jót tettek a DB betiltásával:D). A média nagyon gyorsan változik, és szerintem ehhez más felfogás kellene - bár ha jól tudom, az ORTT hatásköre azért csökkenőben van.
  • Wittgen #3
    Gondolom lehet bármilyen nagyszerű ember, ha a többi tag politikai bérenc lesz.
  • SA2B #2
    rák megeszi az ortt-t amiér levették a dragonballt
  • bandypappa #1
    5-öst kaptam nála ombudsman szemináriumon!

    Ö azon kevés emberek közé tartozik, aki tisztességesen végzi a munkáját! Gondolom azért nem választották meg adatvédelmi ombudsmannak, mert ez a legerősebb jogosítványokkal rendelkező ombudsman és ő rendesen végzi a munkáját. Mesélte hogy 3 évig a horn kormány alatt és 3 évig az orbán kormány alatt volt ombdsman és hol az egyik, hol a másik szerette-utálta attól függöen, hogy ki volt kormányon.

    Mostantól nem lehet szidni az ORTT-t csak divatból, ha megválasztják, de a tagok más tészta. Becsületes ember akinek tényleg van morális értékrendje!