Szekeres Viktor

Újabb több mint 10 milliós büntetés a TV2-nek

Az ORTT úgy tűnik, hogy megtalálta a fogást a TV2-n (meg az RTL Klubon is), s az elmúlt hetek büntetései után újabb pénzeket vételez be Magyarország második számú országos kereskedelmi csatornájától.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (népszerűbb nevén ORTT) saját hatáskörében meghozott döntése alapján a Hal a Tortán című gasztronómia műsor miatt kétszer 5,5 millió forintra büntette meg a TV2-t.


A 11 milliós büntetés egy része nyáron, másik része pedig télen realizálódott, s mindkétszer a nem megfelelő korhatár karika találtatott ludasnak, hiszen a Testület szerint mind Kovi, népszerű pornóproducer meztelen női testen tálalt vacsorája (valamint az asztalul szolgálú színésznő többszöri megalázása), mind Nagy Feró, népszerű egykori énekes italozása és trágárkodása nem való a 12-es karikával engedélyezett szemeknek, s füleknek, s efféle műsorszámok csak 16-os jelzéssel kerülhettek volna képernyőre.

A TV2 természetesen élt a bírósági felülvizsgálat kezdeményezésének lehetőségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smaszi #23
    ...bár én már a reklámból sem tudom, mert amint meglátom, kapcsolok is máshová...
  • smaszi #22
    Ott a pont Vogelnél (ezt most a őzikére értem, bár a máúnika se kutya..)
  • Vogel #21
    Természetesen nem. Grat, ha ezektől a népcsoportból vonod le a következményeket, hogy ejha, milyen érdekes hogy felcsinálta a rokonságot, és ebből vezetsz le az átlag magyarra. Kb, mindig ugyanarról szól. ÉS honnan tudom? Reklám ami fél percben taglalja a szennyet. Nem érzem magam átlag felettinek, de akik ezeket a műsorokat nézik, egyszerűen buták, hogy nem veszik észre a fizetett színjátékot.
  • Athor #20
    Abban végülis igazad lehet, hogy ezek az általam említett műsorok nem magyar találmányok. ok. Aztán az un. kibeszélő show-k... Hát nem tudom. Én az égadta világon semmi érdekeset nem találok abban, hogy mindenféle szellemileg minimum kérdéses állapotú egyén előadja a történetét, legyen az igaz, vagy kitalált. Ráadásul mikor olykor-olykor, véletlenül oda tévedek az egyik-másik ilyen műsorra, a vendégek... hogy is mondjam... válogatottan rondák. :) És most itt nem a kisebbségről beszélek, merthogy nem vagyok fajgyűlölő, ezek a műsorok etnikumtól függetlenül a leg visszataszítóbb karaktereket vonultatják fel. Mintha direkt arra mennének, hogy a vendégek legyenek minél ellenszenvesebbek, röhejesebbek. Lehet, hogy ez nem általános, de amit én láttam, az erről szólt. És nem azt mondom, hogy ezek a műsorok sz*rok, és senki ne nézze, csupán azt, hogy én nem tudok elképzelni olyan intelligens, felnőtt, mind lelkileg, mind szellemileg érett egyént, aki bármi szórakoztatót találna valaki más abszolute érdektelen élettörténetében, pláne nem, ha káromkodással van fűszerezve, meg olyan arcokkal, amit egyetlen jobb érzésű horrorfilm rendező sem tenne a képernyőre...
    Ami a magyar szappanoperákat illeti... nekem teljesen elegem lett belőlük, még akkor, mikor a Barátok közt volt az egyetlen, és a színészi játék, hogy is mondjam... a nullával volt egyenlő.
    Még annyit, hogy meglehet, mind a műsorok, mind a magyar sorozatok nagy fejlődésen mentek át mióta nem nézem őket, de mint InterFoxSOFT is említette, pár éve már nem nézek tv-t, s csak olyankor kerül tévéadás a képernyőre, mikor átléptetem a számítógép másodlagos monitorára, hogy megnézzek valami vágatlan, cenzúrázatlan, karikátlan, egyszóval letöltött filmet. :)

    Győzikével kapcsolatban meg NO COMMENT. :)))
  • winnie #19
    most akkor nézed vagy sem? én speciel nem tudom, hogy mi van benne, de az biztos, hogy bőven akad érdekes táma és/vagy tanulságos történet.

    (mennyire tipikus, hogy van pár ember (ők a kisebbség, szerencsére), aki a bőrszínt látja. én inkább a magyar rögvalóságot. élünk a kis világunkban, miközben fogalmunk sincs arról, hogy másoknak milyen érdekes vagy épp elrettentő történeteik vannak. van, akit ez érdekel és nézi, szörnyűlködik, röhög, nem tudom. mást meg nem érdekel.

    de attól, hogy rongyember vagy erkölcsi piedesztálon lévő a vendég, még a műsor lehet remek vagy gyenge. a műsort inkább a műsorvezető, az elkészítési mód, a témafelvetés milyensége határozza meg.)
  • GG #18
    ja igy igaz csak ajánlani tudom én is. :S Egy két rész láttam anno de már csak a botrányra mennek ebben a müsőrban is. :S
  • Vogel #17
    Télleg rendkívül érdekfeszítő nézni a cigány hordát délután amint kibeszélik a kitalált/felturbózott, netán valóságos (akkor meg eléggé szégyen) szarjaikat. Nézzétek sokat, nagyon kikapcsol. Tök jó, délután M1 kisebbségi műsor, tv2 cigók veszekednek, retek klub ua. Tv kikapcs.
  • InterFoxSOFT #16
    5 éve nem nézek tv-t, csak ajánlani tudom!:)
  • smaszi #15
    Sajnos most winnie-nek kell igazat adnom, mert mindegyik műsorhoz volt szerencsém (többé-kevésbé), s meg kell vallanom egyáltalán nem butítanak, max. érdektelenek (ahogy winnie mondja) számomra...
    De ha a győzikét még egyszer felhozod a legszórakoztatóbb, legviccesebb műsorként, megkereslek, és bedarállak...
  • winnie #14
    "A mai magyar televíziózás úgy igénytelen, ahogy van. "

    teljesen tévúton jársz. amiket felsoroltál azok minden országban jelen vannak, úgymint szappanok, celebreality-k, talkshow-k, kibeszélő műsorok. egyik sem magyar találmány ráadásul, szóval szó sincs magyar jelenségről, ezt csak néhány fikázó akarja hinni.

    nem mellesleg, mi a gond ezekkel a műsorokkal? végre nem amerikai, hanem hazai gyártású a szappanopera itthon. a bk-t sokan szeretik, az egyik legletöltöttebb sorozat, de abba belenézve max a "nem érdekel" érzés jött le, nem pedig az, hogy sz-r. esetleg, ha hoznál példát, hogy melyik napi szappanoperához képest annyira gáz. nekem sajnos nincs összehasonlítási alapom.

    "Hal a tortán,Vacsoracsata, Győzike-, Mónika-, Joshibarat-, Balázs-show, Jóban-rosszban,"

    itt pedig... 5 ember összejön, eszik és beszélget - ebben mi a rossz? a lehető legártamatlanabb műsor, ami, ha jó emberek vannak és jól megcsinálják, érdekes is lehet. kepes andrásnak is volt hasonló, csak ott nem ők főztek.

    mónika, joshibharat: tudom, divat utálkozni,de itt sosem értettem, hogy miért rosz egyesek szerint. van egy téma, pár vendég, megismer a néző pár történetet és kész. szinte nincs is beleszólása a műsorkészítőnek, csak a castingba. ez hogy lehet rossz? nyilván van érdektelen meg érdekes téma, de ennyi.

    a győzikét nem is említem, hiszen az egyetlen szórakoztató, vicces sorozat, amit produkáltak idehaza. tea? limonádé? hetes csatorna? pasik? tele volt sztárokkal és feleennyire sem voltak viccesek.

    más kérdés, hogy egyik sem olyan, hogy nézzem, bár az utóbbit olykor letöltöm, hogy csekkoljam, de eddig kimaradt.